sobota 8. prosince 2018

Dva kohouti



V karlíně to začíná žít! 
Zakladateli pivovaru jsou Adam Matuška a mistr výčepní z Lokálů Lukáš Svoboda. 
Tři dřezy s odlišnou teplotou vody pro správně nachlazené sklo. A hlavně čtveřice výčepních tanků hned za výčepem, určená pouze pro ležáky. Z nich jde pivo samospádem rovnou na kohout pod tankem. A i ta krátká cesta a jehla jsou dochlazovány glykolem.
adresa: Sokolovská 81, 55 Praha 8-Karlín





 Desítka 10° (7.5)


Celkem pitelná desítka, která mě za 69kč v ničem krom ceny nepřekvapila...

Místní pivo 12° (8)


To samé se týká  dvanáctky...

California APA 12° (8)


Lehce bylinky, citrusy, střední hořkost pěkně se to bumbá...

Apollo Galaxy 13° (8)


podobně jako u Californie, moc velký rozdíl tam prostě necítím...


Raptor IPA 15° (8)


Jantarový pivní speciál od Matuška ve stylu India Pale Ale chmelený čtyřmi druhy chmele. Na Raptora Matuškovi použili kombinaci českých, anglických, amerických surovin a vlastní varný postup. Interně tuto verzi IPY nazývjí intercontinental. Toto pivo se exportuje i do Anglie.

Svatý Norbert  19° (Klášterní pivovar Strahov) (7.5)


Silné vánoční pivečko, celosladové spodně kvašené pivo. V chuti se objevuje použitý český, mnichovský, karamelový a karapils
slad. Jeho síla - tělnatost je vyvážena poctivou dávkou chmele. Dokonalá harmonie. Užijte si to nejlepší z našich polí a chmelnic v čase vánoc. Ve světě spadá do kategorie Doppelbock.

Winter Ale IPA  16° (8.5)


Pivo patří svými hodnotami do kategorie India Pale Ale. Matušky Winter Ale je slabší verze velmi úspěšné Vánoční Extra IPA 19%. Tímto pivem Vám nabízíme příjemné prodloužení Vánoc.

Tropická Raketa IPA  17° (7.5)


Pivo ve stylu IPA je mírně silnější a má výbornou ovocnou chuť. Každopádně vám poskytne nejbáječnější zážitek a v sedmičce pro dva nebude stačit. Zaujme vás Vvůně tropického ovoce, mandarinek a sušených meruněk.

Weizenbock  16° (8.5)


Tak tato pšenička bavorského typu moc chutnala. Chuť lahodná sladová a ovocná s hřebíčkovými odstíny i banány a k tomu vyšší říz. Silnější verze pšeničného piva s tím, že jsou zde použity i pražené slady, které dodávají medovou barvu, ale i intenzivní sladovou chuť. Tekutý chléb v pravém smyslu slova. S tímto pivem ochutnáte historii. Weizenbock se vařil již ve středověku v klášterech, kde byl v období půstu jediným povoleným zdrojem energie a dobré nálady.

Jitrnice  14° (7.5)


Lehce karamelové polotmavé pivečko s troška bylinkovou chutí.
Jitrnice je speciální pivo uvařené pro období zabíjaček a masopustu. Základ tvoří čtyři slady (plzeňský, mnichovký, karapils a karamelový) a dva české chmely (Žatecký poloraný červeňák a Saaz Special).

Witbier  12° (7.5)


Witbier je druh belgického pšeničného piva, které se vařilo ve středověku a k jeho výrobě se používalo koření. Většinou se jednalo o koriandr a pomerančovou kůru a nazývalo se Gruid. Pivo má typický zákal, který je způsobený přídavkem ovesných vloček. Matuška do něj přidal také trochu kyselého sladu a zlepšil tím jeho pitelnost.

 Pšenice  13° (8.5)


Velmi vydařené pšeničné pivo od Matušky s americkými chmely. Má příjemnou pšeničnou vůni s trochou vanilky, mírně vyšší říz a sladovou chuť. Samozřejmě nechybí zdravé banánové aroma, jako u každé pšenice.

Žádné komentáře:

Okomentovat