pondělí 14. června 2021

Pivovar Agent

 

 

Pivovar byl založen v roce 2019, do Olešnice se vrátila tradice vaření piva po 75 letech, kdy konfiskací majetku odsunutých Němců původní pivovar skončil.
Naší vizí je vařit pivo s radostí a láskou k tomuto starému a krásnému řemeslu. To vše samozřejmě za dodržení přísných hygienických zásad a s péčí, které kvalitní pivo potřebuje. Pivovar Agent bude vyrábět výhradně nefiltrovaná a nepasterizovaná piva. Sortiment budeme postupně rozšiřovat na většinu známých druhů piv spodního i svrchího kvašení. Sládek a spolumajitel pivovaru Martin Nauš absolvoval rekvalifikační kurz "pivovarnické a sladovnické práce", degustační kurz a odbornou praxi v zámeckém pivovaru Albrecht ve Frýdlantě, jehož špičkové produkty jsou naším vzorem a etalonem. Nejraději máme piva s vyšší, ale jemnou hořkostí, která po každém polknutí ulpí v ústech a vybízí k dalšímu napití. Piva tělnatější, nebo, chcete-li, plnější se správně nastaveným jemným řízem, který je při každém doušku cítit na jazyku, ale nepálí nebo "nešumí".

adresa: č.p 63, 517 83 Olešnice v Orlických horách

Agent Pale Lager 11° (7)

 

Naše jedenáctka ležák, vařená na dva rmuty je vysoce pitelné pivo s plnějším tělem, vyšší jemnou hořkostí, bohatou bílou krémovou pěnou a středně nastaveným řízem. Jeho jedinečné chuti jsme dosáhli kombinací třech výhradně českých chmelů a mixem třech českých sladů.

 pivní styl: Czech Pale Lager , EPM 11%, Alc. 4,9%, IBU 44

Agent Komplic American Weizen 12° (7.5)


Agent pracuje téměř výhradně sám, ale najdou se situace, kdy i on potřebuje parťáka - Komplice. Na četné žádosti jsme uvařili naše první pšeničné pivo. A protože je všude kolem nás několik dobrých pšenic německého stylu, tak jsme tu naší udělali ve stylu americkém. Výsledkem je silně zakalené, světlé pšeničné pivo s až nerozumným množstvým amerických aromatických chmelů ve dvojím chmelení za studena.

 pivní styl: Weizen, EPM 12%, Alc. 5,0%, IBU 28

 

Agent Fenomén APA 13° (6.5)

 

Jak už název napovídá, jedná se o pivo výjimečné a to nejen svou netradiční chutí, ve které převládají tóny červeného grepu a angreštu. Jeho jedinečnost spočívá i v jiskrné jantarové barvě, bohaté bílé krémové pěně a jemné vůni po citrusech. Hořkost, která Vám zůstane na kořeni jazyka, doslova vybízí k dalšímu napití. Tělo je sladovější. Nejde o klasického představitele pivního stylu American Pale Ale, toto pivo bylo designováno pro zaryté "ležákáře" jako mezistupeň do světa ryzích ejlů. - obr. vlevo.

pivní styl: APA, EPM 13%, Alc. 5,7%, IBU 43

Agent Chicago IPL 13° (7.5)

 

Náše první India pale lager. Kombinace "voňavých"  chmelů s kvasinkami spodního kvašení, a jako bonus studené chmelení. Varní postup je také kombinací obou základnách pivních větví.

pivní styl: IPL, EPM 13%, Alc. 5,5%, IBU 45

Agent Premium světlý ležák 12° (8.5)

 

Dvanáctka světlý ležák je vlajkovou lodí každého pivovaru, a sestavení receptu bylo pro nás velikou výzvou. Snahou bylo dosažení silnějšího plného piva s vyšším obsahem alkoholu, vyšší jemnou hořkostí a řízem. Výsledkem je pivo krásné barvy a jedinečné chuti, které jsme dosáhli díky výhradně českým surovinám a měkké horské vodě.

pivní styl: Czech Pale Lager Premium, EPM 12%, Alc. 5,5%, IBU 52

Agent Prachmilion Neipa 14° (8)

 

Tato New England IPA má slámovou barvu, je parádně zakalená a nabízí intenzivní ovocnou vůni amerických chmelů. Alkohol je nižší a schovává se za hladké tělo. Nižší říz i hořkost jen podrthuje vyváženost tohoto stále populárnějšího pivního stylu. Své jméno dostala po jednom z nejůspěšnějších tajných agentů tohoto století, který působil převážně na blízkém východě a několikrát s Agentem spolupracoval na tajných operacích.

pivní styl: NEW ENGLAND IPA, EPM 14%, Alc. 5,4%, IBU 35
 

Agent Dark Maneuver Black IPA 14° (6.5)


V životě každého tajného agenta přichází chvíle, kdy je poprvé nasazen do ostré akce a vyslán do cizí země hájit zájmy té své. V cizím, nepřátelském prostředí, bez kontaktu se svou zemí i několik let. Tento jedinečný okamžik v životě každého agenta se nazývá "Dark maneuver" a je skutečným křtem ohněm. Naše Black IPA byla největší výzva, kterou jsme si dali. Recept je složen z celkem jedenácti různých sladů či nesladovaných obilovin, ze čtyř sladoven. Žito, ječmen, pšenice - chmeleno dvěmi americkými odrůdami a jednou experimentální. V chuťovém profilu se snoubí kávové s citrusovými tóny. Nižší říz, vyšší hořkost a nižší krémová hnědá pěna doplňují jedinečný zážitek.

 pivní styl: Black IPA, EPM 14%, Alc. 5,7%, IBU 60

!turistika!

fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat