středa 11. srpna 2021

Pivovar Vikštejn

 

 

Myšlenka založení pivovaru ve Vítkově se zrodila v roce 2018. Ve Vítkově bylo vaření piva tradicí po mnoho let a první zmínky vaření piva ve Vítkově pocházejí již z doby kolem roku 1301. Ale přesné záznamy pocházejí až z roku 1650.  Ve Vítkově byl vybudován pivovar i s humnovou sladovnou. V roce 1975 byl však uzavřen a provoz ukončen. Od této doby budova pivovaru sloužila jako sklad zeleniny a nakonec jen chátrala.     Zachránit pivovar pro soukromou osobu bylo nemožné a proto jsem se rozhodl, že do Vítkova vrátím alespoň tradici vaření piva. O pivo jsem se začal více zajímat a nakonec jsem si udělal i rekvalifikační kurz na sládka a začal budovat pivovar ve vlastních prostorách. (viz fotogalerie)     V roce 2020 jsem úspěšně ukončil veškeré práce a pivovar může začít sloužit všem milovníkům lahodného moku.    
Sládek Večeřa Miloslav

adresa: Těchanovická 321, 749 01 Vítkov

Žitňák 11° (7)

  

Celkem fajn pitelný sladovější ležák...

 Vlastín 13° (6)

 

Vlastín je český ležák vařený tradiční dekokční technologií z plzeňského, mnichovského a karamelového sladu, a celkem tří odrůd chmele.    
Je výjimečný svou vyváženou chutí, které dominuje mnichovský slad. Hořkost tohoto piva je velmi jemná a pouze doplňuje převládající sladové složky chuti. Barva tohoto speciálu je tmavě jantarová.

Hradní Škopek 10° (7.5)


 
Spodně kvašená desítka byla moc fajn...

 

Vikštejn 11° (7.5)

 

Jedenáctka zaujme svou zlatavou barvou a příjemným chmelovým aroma, které mu dodává český chmel „žatecký poloraný červeňák“. Po napití pak objevíte příjemně plné tělo a mírně vyšší hořkost, které jí spolu s výrazným řízem činí nebezpečně dobře pitelnou.
 

 !turistika!

fotogalerie 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat