úterý 14. ledna 2020

Pivovar PowerBrew / Sibeeria

 
Pivovar majitelů pražského BeerGeek baru. Momentálně vaří hlavně pro jejich pivovar Sibeeria, který byl doposud létající. Sibeeria (dříve BeerLab) jinak existuje od roku 2014 a vařilo se pro ně v pivovaru Clock. Na čepu k dostání v BeerGeek Bar či lahvové v pivotéce.
BeerGeek Bar – přijďte si dát u nás pivo z některé z 32 píp! Milujeme řemeslná piva z minipivovarů, pivo pijeme každý den, vaříme vlastní pivo pod značkou Sibeeria a vybíráme ta nejlepší piva do našeho baru. Zde najdete v České republice největší nabídku místních a zahraničních řemeslných piv. Každý den narazíme na čep 5-10 nových piv, mnoho z nich nebudete moci najít na čepu nikde jinde. Nenabízíme piva, která si můžete koupit v jakémkoli supermarketu, jako je Pilsner Urquell nebo Gambrinus.  "Craft" je naše ideologie. V našem baru je vše vyrobeno vlastníma rukama a podle našich přátel: design, nábytek, systém pivních píp, software, suvenýry, menu... Tvoříme si sami naše vlastní pojetí dokonalého baru. 32 pivních píp – perfektní počet, piva se střídají na čepu velmi často, a proto jsou vždy čerstvá.
Pivotéka BeerGeek – více než 500 různých lahvových piv na jednom místě! Největší nabídka lahvového piva v Praze na vás čeká u náměstí Jiřího z Poděbrad. Pivní etikety z České republiky, Německa, Belgie, Holandska, Norska, Dánska, Itálie, Španělska, Slovenska, Polska a samozřejmě z USA – každý si vybere.  V našem obchodě najdete vždy největší sortiment českých řemeslných piv z minipivovarů, jako jsou: Matuška, Clock, Falkon, Klášterní Strahov ad.  Náš obchod také nabízí nejširší škálu ingrediencí pro domácí vaření: slady, zahraniční a české chmely, tekuté a sušené kvasnice, zařízení pro pivovarníky a domovarníky...


adresa PowerBrew: Kolbenova 438/7 Praha 9
adresa
BeerGeek bar: Vinohradská 988/62, 130 00 Žižkov-Vinohrady
adresa
Pivotéka BeerGeek: Slavíkova 1047/10, 130 00 Praha 3-Žižkov

Sibeeria Everyday Life 12°  (7)


Světlý ležák, dvanáctka plzeňského typu. Plné sladové tělo, aromatické chmelově bylinné aroma. Za mě jinak celkem pitelná jemná dvanda, ovšem asi bych u ní dlouho nevydržel.
alc. 5.1%

Sibeeria Bonjour  12°  (7)


Svrchně kvašené pivo belgického stylu Saison původem z regionu Wallonia.
Jinak bylinky, citrusy atd.
alc. 6%

Sibeeria Mist Over River 15°  (7)


New England IPA: Ovoce, tráva ale nic co by mě až tak překvapilo.
alc. 6.2%

Sibeeria Lollihop 15°  (7.5)


West Coast IPA, 15°, Vlajková loď pivovaru. Americká IPA s Citrou a Mosaicem. Výrazné ovocné aroma a  pitelnost.
alc. 6.6%

Sibeeria Coco 13°  (8)
 
 
Porter w/ Coconut & Vanilla, 13°, 4,7% ABV  Lehký a skvěle pitný vrátný se smetanově bílou pěnou. Jeho sladkou vůni kokosu a vanilky doplňuje suchý, příjemně hořký závěr s nádechem praženosti a čokolády. Coco milují dámy, ale užívají si ho i pánové, díky skvěle vyvážené sladkosti a hořkosti. Navrženo tak, aby se dalo pít celý den.

Sibeeria Everyday Life 12°  (8) 
 
 

5,1% ABV  Světlý ležák, dvanáctka plzeňského typu. Plné sladové tělo, aromatické chmelově bylinné aroma, příjemná charakteristická hořkost, která svádí k dalšímu doušku.

Sibeeria IPA Tone 0201 16°  (8)  
 
 
New England IPA, 16°, 6,5% ABV  Tato nadýchaná, lehká NEIPA představuje to, co je ve světě chmele čerstvé a zajímavé. Spousta expresivního chmele Nelson Sauvin poskytuje aroma angreštu, liči a stejnojmenného bílého vína, které je dále zdůrazněno tropickou Motuekou a dřevitou vanilkovou vůní experimentální americké odrůdy HBC 472.

Žádné komentáře:

Okomentovat