čtvrtek 19. března 2020

Pivovar Panaczech

 
 
 
Tradičně-netradiční pivovar. Každý den zde vaříme tradiční i netradiční piva, která uhasí žízeń všech náročných gurmánů. Jinak rodinny minipivovárek, kde vaří David Nedoma působící v chomutovském Karásek & Stülpner.11.1.2020 První várka 11 světlý ležák Thor
 
adresa: Pod hřištěm 77/5, 109 00 Praha-Dolní Měcholupy

Thor 11°  (8.5)


"Ačkoli chceme rozhodně jít vlastní cestou a vytvářet přitom jedinečná piva všech možných stylů, jednu věc si musíme ujasnit hned na začátku: bez klasického ležáku plzeňského typu to prostě nepůjde! Na tomto pivu jsme všichni vyrostli, máme ho nade vše rádi a neumíme si proto vůbec představit, že bychom jej ve své nabídce neměli. Ze stejných důvodů tedy chceme, aby bylo co nejlepší, protože pořádný ležák je vlajkovou lodí většiny pivovarů, ten náš nevyjímaje.
Proto tedy vyzýváme mocného THORA, aby nám byl v našem snažení přítelem a ochráncem. Hromovládce, jenž své mocné kladivo neobrací jen proti zlovolným nepřátelům, ale v dobách míru jej používá jako pluhu, aby dopomohl lidem k lepší úrodě ječmene, bez nějž by nebylo piva. Hromovládce, který si potom tak strašně rád dopřává mocných doušků tohoto vpravdě božského nektaru ze svého rohu, že tím způsobuje pravidelný příliv a odliv mořské hladiny. Nechtějte si jej pohněvat, pijte proto raději s ním!"


R.I.P. 16°  (8) druhá várka za (7)


 "Pokud patříte k těm, kteří jsou skálopevně přesvědčeni, že u tak tradičního a konzervativního stylu jako je ležák, není žádný prostor pro inovaci a kreativitu, pak si prosím uvědomte, že s takovýmto přístupem by před víc jak 170 lety ani žádný ležák nikdy nevznikl. Protože však věříme, že takto zaslepený postoj je vám jako správnému pivnímu znalci cizí, určitě s námi budete souhlasit, že nejhorší pivo je žádné pivo a piva se v zásadě dělí jen na ta dobrá a špatná.
Otázka zní, zda je možné rozšířit sortiment těch dobrých o nějaký ten nový kousek, o nějaký ten nový pivní styl. My jsme přesvědčeni, že ano a tak jsme se pokusili toto své přesvědčení přetavit v důkaz.
Naší snahou přitom bylo ponechat hlavní devizu ležáku, tj. jeho skvělou pitelnost a k ní přidat něco z výsad jiných pivních stylů. Proto jsme šli cestou bohatší barevné, čichové, ale samozřejmě především chuťové škály.
Proto jsme nešetřili na zajímavých sladech a zajímavých chmelech, protože jsme si vytkli jasný cíl: vytvořit unikátní a jedinečné pivo, které se bude odlišovat od všech ostatních, ale přitom nezapomeneme na to hlavní - toto pivo musí nám všem především chutnat! Seznamte se tedy s výsledkem našeho snažení:
RED IMPERIAL LAGER (nebo chcete-li R.I.P. - Red Imperial Pils)"
 
Loki Ale 11°  (8)
 
 
Single hope - se změnou chmele při každé várce  Roh picí mocně Thor zakloní - s kým uzavřel sázku snad dočista zapomněl Uteče den i Měsíc se mu pokloní Dna rohu ten nebožák však stále neviděl.  Sázet se s Lokim o vypití jeho picího rohu nebyl od Thora vůbec dobrý nápad. Věrolomný ničema Loki spojil totiž svůj roh s mořem a jeho vodu pak měnil na chuť piva. A tak Thor pil a pil, svým mocným nasáváním způsobil příliv a odliv, ale roh zůstával i nadále plný… Loki se svou podlostí a úskočností stal všeobecně známým všem lidem i Bohům, kteří pak těchto nepěkných vlastností s potěchou používali ku svému prospěchu. I my vzdáváme tímto svůj hold vší ničemnosti a vytváříme k poctě úskočného padoucha Lokiho svrchně kvašeného ejlíka, u něhož nikdy nikdo nebude vědět, na čem si právě stojí. Jednou bude hořký a řádně navoněný, příště překvapí zase svou jemností a uhlazeností – vždycky jiný, vždycky však zákeřný a nutící vás k dalšímu napití, prostě Loki!
 

Freya 13°  (6)
 
 
Silnější tmavé pivko a jsou v něm přidané prý švestková povidla. Já osobně jsem je tam vůbec v chuti necítil, možná trošku při čichu, jinak převládala spíše káva...
 


!turistika! 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat