neděle 23. srpna 2020

Pivovar Permon

 

Sokolovský pivovar PERMON má denní výstav 1500l. Výroba piva Permon byla zahájena v roce 2006. V roce 2011 byl pivovar modernizován a bylo mu městem Sokolov uděleno právo várečné. Kromě stáčení do již tradičních speciálních pivních 1l PET lahví byla instalována automatická stáčecí linka na skleněné lahve. To umožnilo rozšířit výrobu a sortiment prodeje tradičních nepasterovaných, nefiltrovaných piv o zahraniční pivní speciály. Rostoucí poptávka po pivních speciálech s požadavkem vyšší trvanlivosti a možností prodeje v běžných skladovacích podmínkách je umožněna využitím nově instalované moderní technologie. Tato technologie umožňuje uspokojit poptávku po pivu PERMON také nad rámec regionu a pro export. Výroba piva PERMON se trvale snaží navázat na tradici pivovarnictví na Sokolovsku. Technické řešení výrobní technologie všech tří pivovarů důsledně vycházelo z historických pramenů a pivovary byly konstruovány podle řemeslných podkladů tak aby se pivo mohlo vařit tradičním způsobem podle osvědčených receptur na klasické varní technologii s otevřenými spilkami a dlouhodobým zráním v ležáckém sklepě s velkou kapacitou. Sokolovské pivo PERMON je vyráběno proslulou českou technologií. Je to tradiční přírodně řádně kvašené nepasterované živé pivo bez přísad. Čerstvější a kvalitnější pivo než přímo z minipivovaru totiž nikde jinde nedostanete. V pivovaru PERMON je vždy rozhodující zaměření na náročného zákazníka s důrazem na sortiment a kvalitu piva. 

 adresa: Komenského 77, 356 01 Sokolov

Permon světlé

 

Permon světlé

 

 

 

 

  

 
Svrchně kvašené pšeničné pivo od Permonu. Má světlou až slámovou barvou s vysokou nasyceností a bohatou pěnou. Chutná přesně jak má česká pšenice chutnat, takže sladová, obilná, kořeněná a lehce ovocná chuť. Pivo má střední až lehce vyšší říz a střední plnost těla. Je samozřejmě nefiltrované a nepasterované. 

 
Pivo amerického střihu měděné barvy. V chuti je lehce cítit karamel a tóny kandovaného tropického ovoce. Vše je podpořeno vyšší hořkostí získanou ze čtyř druhů chmele.

 

Nefiltrovaný, svchně kvašený sour s rozmarýnem a malinou. Toto pivo je velmi osvěžující, ideální na horké letní dny.

Pivní Styl: Sour
Druh kvašení: svrchní
Objem (ml): 500
Obsah alkoholu: 4%
Hořkost IBU:
Barva EBU: 8

Žádné komentáře:

Okomentovat