středa 4. listopadu 2020

Pivovar Holá řiť

 

 

Založeno sousedy Alešem, Pavlem a Petrem v Uhříněvsi „Na Rafandě“ Léta Páně 2015.
Sousloví „Holá řiť“ jest běžně vnímáno jako synonymum pro člověka, jenž se ocitl ve stavu značné materiální nouze. Obdobný pocit jsme zažívali, připravujíce první várku piva v právovárečném psím kotci na naší zahradě. K dobrodružnému činu jsme se uchýlili po vytrvalém ochutnávání nepřeberných opusů rozličných pivovarů, a zakoušejíce druhdy chuti nevalné, vyvstala v nás logická touha připravit mok lahodnější; psí kotec stal se poklidným a dobře hájeným útočištěm před pochybovačným vnějším světem. Uchváceni pak neoddiskutovatelnou kvalitou vlastních výdobytků, ale citelně zklamáni nevelkým jejich objemem, z něhož jsme nedokázali nakojit ani všechny sousedy v okolí, rozhodli jsme se posléze zaměnit jistotu psího kotce za další umocněné dobrodružství – létající pivovar.

„Lehké žití s Holou řití“ – jednoduchý verš, jenž v sobě však skrývá závažné filozofické poselství. Každý člověk se zcela holou řití má oproti svým souputníkům velmi zjednodušený život (už jen absencí nutnosti se rozhodovat) a podobnou náladu jest možné si navodit požitím několika Holých řití – přibývající tekutina postupně vytlačí závažnost životních problémů. Jak krásné by bylo žíti ve stavu vědomí „po dvou pivech“ – ostré hrany neřešitelných situací se příjemně zakulatí, mysl ovládne zdravý selský rozum a veškerý životaběh má rázem pozitivní a radostné obrysy!

adresa: K Dálnici 673/3, 10400 Praha 22 Uhříněves

Souležák 12° (8)

 

Světlý ležák - fajn pitelná dvanda malinko nasládlejší s hustou pěnou...
obsah alkoholu 4.
5%

 Ipička 15° (7)

 

Rovněž IPA měděné barvy z tohoto létajícího rodinného pivovárku byla celkem fajn. Cítit bylo tropické ovoce, hořkost tak jak má být...
obsah alkoholu 5.9% 

Apička 12° (8)


 Single Hop aneb APA s chmelem Mosaic šmakovala...

 

!turistika! 

fotogalerie 

 

 


Žádné komentáře:

Okomentovat