sobota 18. září 2021

Koliba + pivovar U Tří králů

 

 

Naše pivo vaříme výhradně z čistých přírodních surovin bez chmelových extraktů nebo stabilizátorů. Jako jedni z mála v České republice stále ještě přidáváme během chmelovaru při vaření piva pravý hlávkový chmel. Pivo prokvašuje původním způsobem na spilkách poctivou dobu 7-14 dní, poté samospádem natéká do ležáckých tanků ve sklepení.
Nepoužíváme jako většina výrobců technologii CKT, při které se spilka využívá současně i jako ležácký tank. Všechny druhy piva čepujeme bez jakékoliv úpravy přímo z ležáckých tanků. Pivo zásadně nefiltrujeme ani nepasterizujeme, proto si zachovává svoji typickou vůni i chuť chmele a sladu a zůstává plné zdravých a pro organismus potřebných látek a vitamínů. Mírně zhutnělá barva piva není na škodu, naopak je znakem přirozeného zrání a původu piva.
V restauraci jsou dvě velké měděné varny, v nichž se přímo před zraky zákazníků vaří pivo.
Rok vzniku 2011.

adresa: Finská 4592/8, 796 01 Prostějov

Desítka 10° (6)

 

Světlé pivo lehčí sladové chuti s mírným přídavkem karamelového sladu.


Záhořan 11° (7)

 

Tradiční světlé prostějovské pivo výrazné barvy a silně horké chuti. Vařeno z prostějovského sladu a moravského chmele.

Dvanácka 12° (5.5)

 

Světlý ležák plzeňského typu, sladové plnosti, nahořklé chuti, vaříme výhradně z plzeňského sladu.

Višeň 13° (6)

 

Speciální světlé pivo višňové chuti vaříme z pšeničného sladu a podáváme s višní.

!turistika!

fotogalerie


 

 


Žádné komentáře:

Okomentovat