středa 17. května 2023

Řemeslný minipivovar Anna

 

 

Jak to všechno začalo?  

Jednoho dne nás nad půllitrem dobrého piva napadla myšlenka. Co takhle začít vařit vlastní pivo? Z pouhé myšlenky se zrodil nápad a z nápadu velký sen. U velkého snu nezůstalo dlouho a v květnu 2022 jsme se pustili do realizace.  K vaření piva využíváme budovu starého kravína, který před lety koupil náš tatínek a dědeček a již delší dobu funguje jako turisticky navštěvovaná hospůdka. Místo vzniku rodinného pivovaru je malá vesnička jménem Rokytňany uprostřed malebné krajiny Českého ráje.

Náš pivovar vznikl sice nedávno, ale rodinná restaurace funguje již několik let a těší se velké oblibě.  Pokud hledáte útulné prostředí s pocitem rodinné atmosféry, tak se stavte do naší restaurace. Skrze velké okno budete mít možnost sledovat naše sládky přímo u práce. Během teplých letních dnů můžete využít prostornou zahrádku uprostřed přírody Českého ráje.

Restaurace u Anny Šmejdířky  

Navštivte naší příjemnou hospůdku v historickém centru Nymburka. Stavte se u nás. V útulném prostředí rodinného domu, jehož historie sahá až do šestnáctého století, vám rádi naservírujeme naše dobroty. Dejte si kvalitně ošetřené pivečko točené s láskou, zažeňte chuť k jídlu některou z mnoha nabízených pochoutek připravovaných na lávovém grilu  Restaurace disponuje 50 místy k sezení a naši chloubou je i původní restaurovaná černá kuchyně z dob, kdy dědečkové dědečků našich dědečků nebyli na světě.

adresa: Rokytňany 507 24 Horní rokytňany

Joska 11° (8.5)

 

Náš JOSKA je zástupcem nejrozšířenějších druhů piva v České republice – ležáků.  Jedná se o spodně kvašený ležák Plzeňského typu.  Hlavním sladem, použitým při jeho výrobě, je slad Plzeňský, který odebíráme z humnové sladovny v Kounicích, od Ing. Klusáčka.  Ucítíte v něm jemné chmelové aroma , které mu dodávají Žatecký poloraný červeňák, Sládek a Agnus. Pivo je krásně zlatavé, s plnějším tělem a výraznou hořkostí. Joska má vyváženou chuť a příjemný říz. Díky němu ho budete chtít pít znovu a znovu.

EPM:     11 % Obsah alkoholu    4,5% Hořkost:    33 IBU 

Hajnej 12° (7)

Ležák HAJNEJ je zástupcem spodně kvašených ležáků Plzeňského typu. Jedná se o prémiový ležák, který je vařený opět ze sladů dodávaných z humnové sladovny v Kounicích, od Ing. Klusáčka. Je to pivo nefiltrované a nepasterizované. U jeho výroby jsme se drželi klasických starých postupů. Proto je postaven na Žateckém poloraném červeňáku, který mu dodává až kořenitě chmelové aroma. Použitý chmel mu dodává vyšší , ale velmi lahodnou hořkost. Má plné tělo a barvu zlatavou až jantarovou.  Čím jiným zapít pečenou kachničku nebo vepřové kolínko než naším HAJNÝM. Svou chutí a vlastnostmi k tomu přímo vybízí.

EPM:     12 % Obsah alkoholu    5,0 % Hořkost:     30 IBU 

!turistika! 

fotogalerie 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat