Tradici vaření piva ve Štramberku obnovil Městský pivovar po 150 letech, a to na místě, kde se pivo vařívalo a šenkovalo už před staletími. Dnes se zde vaří kvasnicový 11° ležák Trubač – třísladové pivo,lehce karamelové barvy a a 14° speciál Ušák, s příchutí štramberských uší. Pivní znalec Stan Sesser , dopisovatel amerického periodika Wall Street Journal, ohodnotil místní tmavé pivo na své výzkumné pivní stezce jako „nejlepší tmavé pivo roku 2006 v celé střední Evropě“. Vyzkoušet zde můžete také některé ze speciálních piv s višňovou nebo švestkovou příchutí. Místní domácí kuchyně je proslavená specialitami připravovanými nejen na pivě. Horké škvarky jsou samozřejmostí a pouhým počátkem gurmánského zážitku.
Trubač 11° (5)
Taková průměrná jedenáctka lehce ovocnější, ovšem připomínající svou chutí europiva.
Valašský vojvoda 12° (Valašský pivovar v Kozlovicích) (6)
Na fotce vlevo, jinak opět spíše sladčí pivečko, ale pitelnější než jedenáctka.
Vídeňský speciál Malina 10° (4)
Na mě už moc sladké ovocné pivečko s příchutí malin (foto vlevo)
Tmavý Fojt 12° (Valašský pivovar v Kozlovicích) (6)
Lehce čokoládové, více karamelu a malinko kávička...(vpravo)
Trubač 11° (5)
Taková průměrná jedenáctka lehce ovocnější, ovšem připomínající svou chutí europiva.
Valašský vojvoda 12° (Valašský pivovar v Kozlovicích) (6)
Na fotce vlevo, jinak opět spíše sladčí pivečko, ale pitelnější než jedenáctka.
Vídeňský speciál Malina 10° (4)
Na mě už moc sladké ovocné pivečko s příchutí malin (foto vlevo)
Tmavý Fojt 12° (Valašský pivovar v Kozlovicích) (6)
Lehce čokoládové, více karamelu a malinko kávička...(vpravo)
Žádné komentáře:
Okomentovat