pondělí 11. prosince 2017

Pivovar MMX

Pivovar s hotelem a restaurací – to nejlepší pivo neměnné nejvyšší kvality v malebném prostředí Středočeského kraje, Praha západ, Lety u Dobřichovic. Moderní vzdušná designová restaurace pro 300 hostů nabízí kvalitní českou a mezinárodní kuchyni a vlastní pivo MMX. Příjemná venkovní terasa má kapacitu 120 míst. Možnost ubytování pro 57 hostů.
Dlouholetá představa o MMX Pivotelu se začala zhmotňovat v roce 2005, následovalo tříleté období příprav, projektování a schvalování, a poté dvouletá realizace. Na sklonku roku 2010 byl MMX Pivotel slavnostně uveden do provozu. Rok vzniku je zároveň v římských číslicích značkou piva a stal se ochrannou známkou pivotelu.
Moderní budova pivotelu je postavena ze špičkových materiálů za použití nejmodernějších technologií. Stavbu realizovala FORTIS Bohemia s.r.o., stavební firma s téměř dvacetiletou tradicí (reference desítek realizovaných významných staveb), ve spolupráci s architektem Michalem Motyčkou.
Hotel má 1 podzemní a 5 nadzemních podlaží. Je tvořen trojlodním monolitickým železobetonovým skeletem s vyzdívkami a suterén železobetonovou vanou z vodostavebního betonu. Na podlahy byla použita bezespárá stěrka a do hotelové části byly umístěny nehořlavé koberce. Stěny v pokojích jsou pokryté betonovou stěrkou a obklady v koupelnách a na toaletách v celé budově jsou z velkoformátových kalibrovaných keramických obkladů. Interiéry jsou vybaveny luxusními zařizovacími předměty, osvětlovacími tělesy a nábytkem zhotoveným na zakázku.
Prosklené stěny i dveře v přízemí jsou z  kaleného skla a automatické dveře jsou opatřeny tepelnou clonou.
Restaurační část je jednolodním přízemním objektem, jehož nosné stěny a sloupy jsou z pohledových železobetonů a betonových stěrek.
Stropní pohledová konstrukce je tvořena lepenými modřínovými nosníky o délce 20metrů. Na osvětlení prostoru byla použita tubusová hliníková světla, doplněná bodovými osvětlovacími tělesy, jež umožňují vytvoření různé světelné atmosféry. Větrání je zajištěno vzduchotechnikou, klimatizací a také proskleným střešním světlíkem, který se ovládá elektronicky. Stěrková bezespárá podlaha je vytápěná a její výhřevnost je natolik kvalitní, že v prostoru restaurace nenajdete jakákoliv další otopná tělesa. Interiéru vévodí barový pult ze skla a nerezu s atypickou nerezovou pípou.
Nábytek je vyroben na zakázku z masivního dubu s ekologickou povrchovou úpravou. Přilehlá terasa z modřínových palubek je vybavena i modřínovým nábytkem.
Fasáda celého objektu je sjednocena atypickými antracitovými cihelnými pásky z německé manufaktury.
Celá budova má funkční ekologický systém. Vytápění funguje přes plynové kondenzační kotle Viessman. Stromy a trávník zaléváme výhradně dešťovou vodou z vlastní retenční nádrže. Je zajištěno jímání případných škodlivých látek z kuchyně a parkoviště, které pojme cca 50 vozidel a 4 autobusy. Na pozemku pivotelu je vysázena řada již vzrostlých stromů, dovezených ze zahraničí, které korunují celkovou estetiku projektu.

adresa:  Dobřichovická 452, 252 29 Lety



 MMX 10° světlé  (6)


spodně kvašené světlé výčepní pivo vařené ze 2 druhů chmele a 3 druhů ječmenného sladu.
10,8% EPM
4,4% alkoholu
barva 16 EBC
hořkost 28 MJH

MMX 12° světlé  (7)


spodně kvašený světlý ležák plzeňského typu vařený ze 2 druhů chmele a 3 druhů ječmenného sladu.
12,5% EPM
5,0% alkoholu
barva 18 EBC
hořkost 33 MJH

13° polotmavý single Hop (6)


spodně kvašený polotmavý ležák vařený z 1 druhu chmele a 4 druhů ječného sladu.
12,8% EPM
5,2% alkoholu
barva 46 EBC
hořkost 38 EBU

APA MMX (7.5)





Americká varianta britského Pale Ale je silnějším pivem s vysokou hořkostí a širokou škálou aromatických chutí a vůní.

Amber Ale MMX (7)


Pivo britského typu zářivé jantarové barvy s lehkým tělem a širokou škálou jemných květinových vůní.

!turistika!

!turistika! 

!turistika! 

fotogalerie 

Žádné komentáře:

Okomentovat