středa 14. února 2018

Pivovar u Supa

Pivovar U Supa je nejstarším pivovarem s hostincem v Praze. Jeho kořeny sahají až do 15. století. Najdete jej v nejstarší a nejrušnější ulici Starého města zhruba uprostřed Královské cesty, kde sídlí Univerzita Karlova.
V místech proslulého pivovaru a sladovny se nyní nachází vyhlášený staroměststký pivovar a restaurace „U Supa“. Je umístěn v přízemních prostorách domu, který byl dříve nazýván Dům U supa, Dům U Kindlů, Dům U Kaplířů, Dům U Kondlů nebo Dům U zlatého supa. Zdobí jej pozdně gotické renesanční klenby. Mimo pivovar se sladovnou zde sídlila v roce 1804 fabrika na bižuterii a roce 1861 světoznámá tiskárna Mercy a zlatník Gindl. Poslední rekonstrukci v roce 2016 organizovala společnost La Gare Restaurants, která má ve svém portfoliu Dům francouzské gastronomie La Gare, Les Moules a Vozovnu ve Stromovce.
Pivovar U Supa byl nově zrekonstruován společností La Gare Restaurants v roce 2016 a slavnostně otevřen 2/3 2017. Generálním dodavatelem výrobní technologie minipivovaru s maximální roční kapacitou 1100 hl jsou Pacovské strojírny, akciová společnost.
Varna, tedy hlavní část celého zařízení, je prosklená a umožňuje hostům sledovat proces vaření piva. Toto unikátní zařízení nenajdete nikde jinde v Čechách a v Evropě pouze na 4 místech včetně Pivovaru U Supa.
adresa: Celetná 22, Praha 1



Sup 12° (9)

Spodně kvašené pivo s vyšší hořkostí, plnou chutí a jemným chmelovým aroma. Pivo je nefiltrované a nepasterizované.

Sup 14° (6)
Spodně kvašené tmavé pivo s lehkou karamelovou sladkostí v kombinaci s plnou chutí sladu a chmelovou hořkostí. V celkovém vyznění se sušším charakterem. Pivo je nefiltrované a nepasterizované.

Kamenická 13° (Kamenice nad Lipou) (7.5)

 
Spodně kvašené pivo bavorského typu uvařené tradiční technologií ze čtyř druhů sladu a dvou druhů chmele. Vyznačuje se jiskrnou jantarovo-granátovou barvou. Doba zrání 6- 8 týdnů. Pivo je nefiltrované a nepasterované.


Kasteel Rouge 17° (Van-Honsebrouck) (9)


Kasteel Rouge je unikátní směs Kasteel Donker a třešňového likéru. Je to jedno z nejsilnějších svrchně kvašených ovocných piv. Jemně narůžovělá pěna po nalití dlouho drží a překvapí vás úžasná vůně zralých višní. Toto výborné ovocné pivo si může vychutnat jako aperitiv a především ženy ho milují.
Obsah alkoholu 8%

Sup Rauchbier 13°  (7)


Střední hořkost se skvěle snoubí s výraznou uzeností a jemnými tóny karamelu, bylin a sušených švestek.

fotoalbum 

Žádné komentáře:

Okomentovat