úterý 24. července 2018

Pivovar Keras Bechyně


Od začátku až do finále. Z lásky k pivu je založen v Bechyni l.p. 2018 nový pivovar KERAS.
U nás se vaří klasickou dekokční metodou, která je typická pro česká piva. Používáme výhradně jen tradiční suroviny jako slad, vodu, chmel a ušlechtilé pivovarské kvasnice. /Bohužel je tato zásada čím dál tím častěji porušována zejména velkými pivovary, které ve snaze ušetřit suroviny přidávají do piva náhražky sladu, stabilizátory a barviva./ Pivo necháváme zrát za nižších teplot,  nijak neurychlujeme celý proces kvašení a ležení. Máte tak jistotu, že je vždy čerstvé, správně prokvašené a uleželé. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto si uchová všechny zdraví prospěšné látky a vitamíny. Vyšší hořkost působí nejen chuťově příjemně, ale má i blahodárný vliv na trávení.  Jak pivo vyrábíme?  Důležitým kritériem při výrobě dobrého piva je dodržování typicky českých postupů. Samozřejmě i hygiena a čistota je nedílnou součástí úspěšného výrobního procesu.  V třínádobové nerezové varně o objemu 1000 l vyrážené mladiny postupně probíhají fáze vystírání, rmutování, scezování a chmelovar.  Poté se ochlazená mladina zakvasí ušlechtilými pivovarskými kvasnicemi. Hlavní kvašení trvá zhruba 1 týden při teplotě 12°C.  Dokvašování probíhá v ležáckém sklepě při teplotě 2°C 35 dnů i déle podle typu vařeného piva.

10° světlé (8.5)



Výborná osvěžující desina, která mi velmi chutnala.

12° světlé (7.5)


Také místní dvanáctka hořčí chuti chutnala...

12° tmavý ležák  (7.5)


Velmi chutný černoušek taky nezklamal...

 12° řezané (7.5)



Rovněž tento polotmavý ležáček byl pitelný...

!turistika! 
!turistika!
!turistika!



Žádné komentáře:

Okomentovat