čtvrtek 21. února 2019

Pivovar Bubeneč



 
Pivovar Bubeneč svoje piva vařil zpočátku jako létající pivovar v Podřipském pivovárku nebo v sokolovském Permonu.  Varna umístěná za výčepem je součástí prostoru moderně řešené restaurace.  V nabídce bývají i piva z jiných malých pivovarů a studená kuchyně. Pivovar patří k sousedící pivotéce s výčepem Království piva. Vlastní pivečka se zde vaří od září 2018.
Na čepu jsou jinak stálá tři místní piva - 11° ležák, 10° Ale a jeden speciál a k tomu pak ještě 2-3 piva z jiných pivovarů.
adresa: Bubenečská 321/33, 160 00 Praha 6-Bubeneč


Bubenečský ležák 11° (8)


Celkem příjemná dobře pitelná jedenáctka s malinko bylinným nádechem se správným řízem a hořkostí.


Bubenečský ale 10° (8)


Velice chutný lehčí ejlík s nádechem citrusů se velice dobře bumbá.

Bubenečská 8° (5.5)


Lehčí verze jedenáctky mi moc nejela, trošku nahořklá a takovej divnej nechutnej ocas ke konci....

Bubeneč Olicana 13° (6.5)
 

silné svrchně kvašené pivo
Slad: pale ale
Chmel: Olicana
Kvasnice: US 05
Stupňovitost: 13% EPM
Alkohol: 5,5% obj  
  
Bubenečský třírmutový ležák 12° (8.5)
 

Uvařili jsme pro vás další z našich ležáků, vařených na tři rmuty. Jedná se o nejsložitější rmutovací postup vůbec, u kterého se část díla se sladem přivádí do varu rovnou třikrát. Díky tomu jsou piva vařená tímto postupem sladovější a plnější. Na hořkost jsme použili český chmel Harmonie. Pivo je to opět boží, ale zase trochu jinak :)
 
Bubenečský DDH Lager 12° (8)
 

 
 
Upřímně asi to nejlepší co jsme zatím uvařili. Neskutečné aroma dodává Riwaka, novozélandský chmel jehož předkem je naše zelené zlato - poloranný červenák.
 
 
Bubenečský polotmavý ležák 12° (7)
 
 
Použili jsme náš oblíbený čokoládový slad a nový český chmel Bumerang. Samozřejmě jsme dodrželi naší tradiční hořkost, sladká polotmavá piva u nás opravdu nečekejte.
 
 
Bubenečský Flager 13° (7.5)
 
 
Po sérii Smash, kde jsme měnili jen chmely, jsme se rozhodli udělat to samé, jen s ležáky. První z nich je ležák z francouzských chmelů Flager.
 
Bubenečský Žitný ležák 14° (7)
 
 
Z tohoto piva se regulerně najíte, jedná se o suverénně nejplnější pivo, které jsme v pivovaru měli. Plnost je podtržena českými chmely.  Říka se, že hlad je převlečená žízen, tak se k nám přijďte najíst :)
 
Bubenečský Brutale 12° (8)
 
 
Jedná se o hluboce prokvašené pivo, které se pije samo. Přidali jsme k tomu bohatý dryhop chmely Barbe rouge(FR) a Monroe (GER),  díky kterým pivo nádherně voní po jahodách.eckého chmele  s aromatem melounu s velkým množstvím čokoládového sladu.  Výsledek musíte ochutnat sami.
 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat