úterý 12. února 2019

Pivovar Victor

V jednom z největších pivních obvodů Prahy – Žižkov, blízko centra města se nachází pivovar Victor. Celá historie této oblasti je spojena s tradičním českým pivem. Moderní technologie v kombinaci s obrovskými zkušenostmi českých sládků mohou produkovat vynikající pivo.  Pivovar Victor vaří pivo plzeňského typu, který je považován za nejlepší na světě. Používáme pouze přírodní složky. Jedná se o ušlechtilý slad, aromatický chmel a speciálně připravenou vodu. Takovým způsobem, vaříme klasické světlé pivo, které se stalo standardem všech světlých druhů piva a získal popularitu po celém světě, klasické tmavé a pšeničné pivo.  Také provádíme prohlídky našeho pivovaru. Všechny milovníci piva si mohou prohlédnout výrobní proces tohoto slavného nápoje.  Během prohlídky můžete ochutnat všechny druhy našeho piva.
Historie Žižkova je napříč spojená s husitským tažením 14. července 1420 roku.  Husité v čele s Janem Žižkou zvítězili nad křížáckou armádou. Na počest tohoto vítězství na vítkovském kopci byla postavena mosazná socha Jana Žižky. Jeho jménem později byla pojmenována čtvrť. Žižkov je významnou pivní čtvrti. Vyníká se velkým počtem hospod v Praze, kdy návštěvníci mohou ochutnat více než 50 druhů pravého českého piva. V dnešní době se zde nachází jediný rodinný mini pivovar, který se nazývá Victor. V naší restaurace při pivovaru můžete ochutnat několik druhů živého nefiltrovaného piva plzeňského typu. Klasické světlé a tmavé pivo je připraveno z prvotřídních surovin (z nejrůznějších druhů sladu, vonného chmelu a vody) bez použití koncentrátů. Při prokvašení se používají výhradně přírozené kvasnice. Nabízíme Vám živé nefiltrované pivo s různým obsahem alkoholu – 10, 11, 12, 13, 14. Při pivovaru je otevřen muzeum dějin piva. V muzeu je vystavená unikátní expozice umění pivovarství.  V dnešní době se tradice vaření piva zachovávají, mění se pouze technická stránka provedení této funkce. Pro přípravu dobrého piva jsou nutností jakostní suroviny, specifické vybavení a specialisté odborné kvalifikace. Všechno toto máme k dospozici. Používáme výhradně ekologické suroviny. Je to vysokojakostní chmel z města Žatec. Co se týče sladu, jedná se především o moravský slad a o několik druhů bavorského. Mini pivovar je třešničkou naše restaurace. Dáváme přednost prodeji našeho piva pouze u nás, proto disponujeme exkluzivními druhy, které je možné ochutnat jen u nás v restauraci. Každá varka piva pro nás není jen naučeným technologickým postupem, nýbrž je to ohleduplný a zodpovědný proces. Jedná se o tzv. „živé“ pivo. Takové pivo je nepasterizované a nefiltrované. Mini pivovar je založen na principu tradiční české technologie. Proces přípravy piva trvá nejméně měsíc. Každý měsíc provádíme 4 varky. Varku piva provádí významný český sládek Josef Korbel. V této době hosté mohou pozorovat proces varky piva, sledovat provoz pivovaru a užívat si aroma sladu a chmele. Přímo se tak podílíte na procesu přípravy. Variace piva se periodicky obnovuje a doplňuje se o nové druhy.
adresa: Husitská 72, 130 00 Praha 3-Žižkov

 Světlý Victor 12° (6.5)

  
světlý ležák spodně kvašený nefiltrovaný plzeňského typu. Chutí vodovější mírně nakyslé, ale myslím. že bych u něho i vydržel delší dobu.

Victor Ale 13° (6)


Tento polotmavý ejlík kyselejší mě až tak neoslnil...

Tmavý Victor 14° (5.5)


Tento černoušek mírně kyselejší, kávové i karamelové chuti rovněž žádná sláva...

Žádné komentáře:

Okomentovat