středa 6. února 2019

Restaurace / Pivovar Na Vývoji


Výstavba areálu Na vývoji v městě Vlašim započala v roce 1964 vybudováním první haly. Během následujících tří let byl areál kompletně dostaven a sloužil k vývoji a výrobě balících strojů pro RVHP. Balící stroje se zde vyráběly až do roku 2010.
V prostorách bývalé fabriky vznikl 15.5.2018 minipivovar o maximálním ročním výstavu 1 500 hektolitrů a plánovaném výstavu 700 hl/rok, který disponuje varnou technologií české výroby. Minipivovar se skládá z dvounádobé varny o objemu 5hl, spilky s otevřenými nádobami o objemu 10hl (2ks), ležáckého sklepu s ležáckými tanky o objemu 10hl (6ks) a CKT o objemu 10hl (4ks), šrotovny, zázemí sládka, chladícího boxu a místností na mytí a plnění. První várka byla uvařena 2.6.2018.
adresa: Havlíčkova 1135, 258 01 Vlašim

 Světlý ležák 11° (8)


Spodně kvašený český ležák vyrobený z humnového sladu a českého žateckého chmele. Středně plné pivo s jemnou hořkostí za studena chmelené.
Tak za mně úplně v pohodě jedenáctka, klidně bych jí bublal celej večer...

Světlý ležák 12° (8.5)


Spodně kvašený český ležák vyrobený z humnového chmele a českých žateckých odrůd chmelů. Pivo s vysokou plností, silným řízem a jemnou hořkostí.
Tak toto pivečko si nechám líbit, skvělá dvanáctka u který se dá dlouho vydržet!

Polotmavá 13° (7.5)


Spodně kvašený polotmavý speciál vyrobený ze tří druhů sladů. Pivo granátové barvy, lehce nasládlé karamelové chuti, s příjemným chmelovým dozníváním.

IPA 14° (7.5)


Indian Ale Pale, schvrchně kvašené pivo vyrobené ze dvou druhů sladů. Pivo s vyšší hořkostí za použití českých a amerických chmelů.

Vlašimská pšenice 12° (8)


Příjemná hutnější pšenka, dobře pitelná...

!turistika!

fotoalbum 

Žádné komentáře:

Okomentovat