neděle 8. prosince 2019

Pivovar Kaberna



 
Název Kaberna je převzat z Tišic, ze zájezdní hospody Kaberna, která byla zrušena v roce 1927. Původně měl být postaven pivovar zde, ale protože zde není pitná voda, ani napojení na kanalizaci, rozhodlo se umístit pivovar v Mlékojedech.
Dne 26. listopadu 2015 byl zkolaudován pivovar Kaberna v Mlékojedech. V průběhu prosince 2015 jsme dotáhli všechny potřebné formality s Celním úřadem pro povolení Daňového skladu.
Od 1. ledna 2016 probíhal zkušební provoz pivovaru se zkušebními várkami, pro doladění řídícího programu a vyladění technologie i receptur. Otevření s naražením prvního sudu pro veřejnost proběhlo 11. 6. 2016.
Celá akce od první čáry na výkrese do kolaudace trvala 17 měsíců. Bylo potřeba 42 vyjádření, stanovisek, rozhodnutí, či zjišťovacích řízení. Podkladem pro ně bylo více než 500 stránek dokumentů a výkresů.  Součástí pivovaru je pivovarská prodejna, kde je k dispozici točené a lahvové pivo. Protože u prodejny je k dispozici pouze otevřené (nezateplené) kryté venkovní sezení, prodejna nefunguje v zimních měsících.  Pivovar má v současnosti výstav do 100 hl. Pracujeme ale na rozšíření ležáckých tanků pro navýšení kapacity.  Co se týká sortimentu, vaříme hlavně svrchně kvašená piva v rozsahu od 8°do 22°. Vaříme pšeničná piva bavorského typu. Mezi naše sezónní piva patří višňový Kabrňák, ale i Stout s chilly. Oblibu u našich zákazníků si našel náš Zabiják iluzí a Kabrňák Kazbek, ale také naše pšeničná piva.
Vše funguje jinak díky sládkovi a majiteli jměnem Jaroslav Verner.

adresa:  Hlavní 129, Mlékojedy, 277 11 Neratovice

Kabrňák Barbe Rouge 14° (8)


Zajímavé silnější pivečko s přidáním francouzského chmele. Aroma této nové odrůdy spočívá v tónech sladkého červeného ovoce - jahody, maliny, třešně.

Kabrňák Winter Ale 15° (7)


Vánoční speciál aneb silnější pivko s ovocem s trochou smetanovější chuti celkem chutnal...
 
Kabrňák Pšeničný 10° (7.5)
 

 
Příjemná lehoučká pšenka byla fajn...
 
 
Kabrňák Summer Ale 12° (6.5)
 

 
Letní ejlík se celkem dal, ale na delší pití bych to neviděl...

Kabrňák Mosaic 12° (7)
 

Tento ejlík celkem šmakoval...

Kabrňák Strýc Pepin 17° (8)
 

 
Toto silné pivko opravdu šmakovalo...
 

!turistika!

fofogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat