pondělí 21. prosince 2020

Minipivovar Pod Besedou

 


Restaurace Beseda je školní zařízení, určené zejména pro výchovu a vzdělávání budoucích odborníků v gastronomii pod vedením kvalifikovaných pedagogů a zkušených odborníků z praxe. Je zrekonstruována v moderní, pohodlný podnik, který splňuje nároky i nejnáročnějších hostů. Z oken salonků i letní terasy je nádherný pohled na historické Žižkovo náměstí, starobylou kašnu, muzeum a radnici.

Podnik nabízí služby v hlavní restaurační lodi - mázhauzu s 38 místy a třech samostatně oddělených saloncích, zajišťujících soukromí hostů - ve stylové myslivě pro 20 hostů, ve svatebním salonku se 30 místy a jídelně se 40 místy u stolu. V letních měsících je servírování jídel zajišťováno ještě na terase, s výhledem na gotické táborské náměstí.

Minipivovar (2018) a muzeum Pod Besedou jsou součástí učňovské restaurace, která připravuje dobrá jídla české kuchyně a taktéž ve stejné budově naleznete možnost ubytování. Prostor samotného minipovaru je přehledně vytvořený prostor pro pochopení jednotlivých výrobních procesů tohoto zlatavého moku. S přáteli je možnost posedět, ochutnat a dozvědět se zajímavé informace nejenom od průvodce, ale také z infografik v muzeu pivovarnictví.

adresa: Žižkovo Náměstí 5, 390 01 Tábor

Lichvice  11° (7)

 

Celkem příjemně pitelná jedenáctka s chmelem Kazbek s kořeněným aroma a jemným nádechem citrusů...

Lichvice  12° (6)


Lichvice je první pivo uvařené v Pivovaru pod Besedou. Název získaly podle slavného rodu Lichviců, kterým patřil dům, v němž se pivovar usídlil, již v 15. století. Jedná se o polotmavý ležák sladové chuti s jemnými karamelovými tóny a příjemnou hořkostí s chmely Magnum, Sládek a ŽPČ. 

fotogalerie 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat