úterý 23. srpna 2022

Minipivovar Nová Bystřice

 

 

Pivovar navazuje na tradici vaření piva v Nové Bystřici, kdy v roce 1482 obdrželi mílové právo při vaření piva bystřičtí měšťané od své vrchnosti Wolfganga Krajíře z Krajku. Pivovar byl založen v roce 2017 a vaření piva bylo obnoveno na jaře 2018. Piva plzeňského typu vaříme dvourmutově se spodním kvašením. Speciály, jako jsou např. ALE, IPA, atd. jsou kvašená svrchně. K vaření používáme české slady a nejkvalitnější žatecký chmel. Piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná, díky čemuž zůstanou v pivu všechny živé kultury a vitaminy, které jsou blahodárné pro tělo. Spojujeme slad, chmel a vodu z divoké České Kanady ve zlatavý a lahodný mok, který má příjemně hořkou chuť a zlatavou barvu slunce.

adresa: Vídeňská 136, 378 33 Nová Bystřice

Anička 11° (9)


Skvěle pitelný nahořklý ležák, tak jak to mám rád...


Vainar 12° (8)

 

Ležák pitelného charakteru s hořkou chutí a plnějším tělem a hustou bílou pěnou...

 

Slavata 13° (6.5)

 

Světlé svrchně kvašené pivo se silným chmelovým základem a ovocnou příchutí. Při vaření piva je užito tří druhů sladu a pěti druhů chmele. Chuť je doprovázena příjemnou, přesto vyváženou hořkostí.

India Pale Ale světlé silné pivo svrchně kvašené nefiltrované nepasterizované  EPM/Alk.:12% / 5.5% Složení:voda, ječné slady, chmelové produkty

!turistika!

fotogalerie 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat