sobota 8. dubna 2023

Chalupářský minipivovar Piviš

 

 

Pavel má rád pivo a baví ho ho (hohó) ochutnávat. Jeho žena Petra takytak. Petřini kámoši (díky!) dali před časem Pavlovi kurz domovaření piva v pivo- varu Slepý krtek (díky!). Pavel začal vařit v kuchyni a snít o vlastním pivovaru. Když už měla Petra dost doslova „sladkého domova“, seznámila Pavla s dalším kamarádem - Danem. Dan má totiž rád pivo a grafický design. Tak se mohl začít rodit PiViš.

Když víš, co je dobrý pivo. Když víš, čím dotáhnout nedělní oběd i vylepšit všední večer. Víš, co si žádá řádná oslava. Víš, že budeš mít cestu do Višňové (známější jako Třešňová - a jestli neznáš, přijeď tím spíš).... Stav se. 

První višňovský pivovar PIVIŠ má navařeno přesně pro tebe.

Pivovar z Višňové má jeden (možná) unikát: nenavazujeme na žádnou tradici, tady prostě nikdy pivovar nebyl. Co tu bylo, jsou Chalupáři. Ve Višňové aka seriálové Třešňové se kolem nich točí kde co a nás to baví. Takže i naše pivo.  V čem se nelišíme od ostatních minipivovarů, je snaha vařit kvalitní řemeslné pivo, nešizené co do surovin ani výrobních postupů. Vařit chceme, co nám chutná - ležáky i svrchňáky a příležitostně speciály jako pšenici, stout, porter...  Zatím fungujeme jako létající pivovar a vařit létáme do pivovarů Panaczech a Vik (díky!). Moc rádi bychom jednou přistáli ve vlastním u nás ve Višňové. Doufá- me, že nám s tím pomůžete!

adresa. Višňová 239, 262 61 Višňová

Evžen 12° (8)


Velmi dobře pitelný - troufáme si říct nepřepitelný - ležák, přiměřeně hořký, zlaté barvy. Je vařený klasickým postupem z klasických surovin: voda, český ječný slad (plzeňský a mnichovský), český chmel (Sládek a Žatec- ký poloraný červeňák) a pivovarské kvasnice. EVŽEN je nefiltrovaný, nepasterovaný, tudíž samé „béčko“, s nutností uchovávat v chladu - a dobře vychlazený samozřejmě nejlépe chutná. 

Obsah alkoholu: 4,9 %

Bohouš 11° (7.5)

 

Osvěžující ejlík s nižším obsahem alkoholu. Moderní chmel Lemondrop se šmrncem limetky a máty z něj dělá sexy „long drink“. BOHOUŠ je ideální na hašení letní žízně, popíjení na zahrádkách, gril párty... Nám ovšem chutná tak, že ho vaříme celý rok. A jako všechna naše piva je nefiltrovaný a nepasterovaný – vše dobré v něm zůstává ;-) 

Obsah alkoholu: 4,6 %

Fuxie 14° (7)

 

Svrchně kvašený India Pale Ale upoutává červenou bar- vou, kterou mu dává slad Carared, doplňující tradiční plzeňský a karamelový. Za výraznou chmelovou vůní s tóny citrusů a vyšší hořkostí stojí americký chmel Ekuanot použitý i pro chmelení za studena. FUXIE je nefiltr, nepaster, proto ji uchovávejte a vychutnávejte si vychlazenou.

Obsah alkoholu: 5,7 %

Orchestrion 13° (8)

 

Z lásky vařená APA – American Pale Ale – je svrchně kvašené pivo chmelené americkými chmely, u nás konkrétně Cascade a Simcoe. Oproti stylu IPA není tak hořká a má o fous nižší stupňovitost. Je jemná a lehká, takže se pije sama. K tomu příjemná medová barva – prostě harmonie :-) Také ORCHESTRION je nefiltr, nepaster a potřebuje svých max. 8 °C.

Obsah alkoholu: 5,5 %
 

!turistika!

fotogalerie 

Žádné komentáře:

Okomentovat