sobota 29. dubna 2023

Minipivovar Theodor

 

 

Pivovar se začal rodit v roce 2012, během vaření piva na sporáku, když ve světě i u nás začala probíhat mini-pivovarnická revoluce jako odpověď na unifikovanou chuť průmyslově vyráběného piva.

Pivovar Theodor - Velké Těšany je malým rodinným pivovarem o plánovaném výstavu 1200 hl ročně. Pivovar vznikl ve dvoře rodinného domu v malebné vesničce nedaleko Kroměříže.  Historicky jsou domy na vesnici stavěné do tvaru L. V té kratší straně se bydlí, v té delší je malé hospodářství. Chlívek pro krávu, prasátka, slepičky – a spousta práce co zajišťuje obživu. Tam kde byla dříve kráva, teď stojí varna. Tam kde prasata je strojovna. Tam kde běhali slepice, jsou ležácké tanky. Spousta práce zůstalo.  Od prvního kopnutí do země uběhlo asi 6 let a pivovar byl konečně uveden do provozu v prosinci roku 2019. Přežili jsme těžkou dobu let 2020-2021. Vaříme klasický český ležák plzeňského typu, ale nebojíme se ani nových trendů, a jsme rádi, že vám můžeme představit pivovar Theodor Velké Těšany.

adresa: Velké Těšany 21, 767 01 Bařice-Velké Těšany

Theodor Pilsner Theo 12° (8.5)

 

Ležák plzeňského typu. České slady z ječmene z místních polí z humnové sladovny Záhlinice. České chmely Sládek a Žatec z nedalekých Prosenic. Naše vlajková loď.

!turistika!

fotogalerie 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat