sobota 14. října 2023

Minipivovar Orlovna

 

Minipivovar Orlovna s.r.o je nově vzniklý pivovar v Uh.Hradišti a areálu bývalé restaurace Liďák, nyní sídla jednoty Orel,vznikl ze starší části objektů za současnou zahrádkou restaurace.  Přístup je jak z Mariánského náměstí,tak přes nově opravený dvůr z ulice J.Pruchy. Zahradní restaurace s našim pivem je již v provozu od června 2021, následně v měsíci prosinci naváže provoz vnitřní,nově zrekonstruované pivovarské restaurace.

Zařízení pivovaru je nově pořízeno a oproti většině minipivovarů, je vybaveno i o moderní filtrační zařízení, které umožňuje kvalitní dvojitou filtraci a moderní stáčecí linku na keg sudy, která splňuje všechny parametry kvalitního stáčecího procesu. Tyto procesy umožní výrobu kvalitního klasického piva, a tím možnost konkurenci i velkým pivovarům.

Vaření mladiny - klasický dvourmutový způsob (dvojité povaření díla) na dvounádobové varně, zakončeno delším chmelovarem, po němž následuje kvalitní odseparování kalů na vířivé kádi. Kvašení - vše probíhá klasicky v otevřených kádích v prostoru spilky při teplotáchdo 10 st., a následného zchlazení na sudovací teplotu (kolem 5 st) za ručního sbírání kvasné deky Následuje ležení v ležáckém sklepě - delší dobu(kolem 40dnů)- při nízké teplotě(kolem 2st) proces je dokončen již zmiňovanou dvojitou filtrací na křemelinovém filtru a MMs filtru, a stáčením do keg sudů a PET lahví pod atmosférou inertního plynu (CO2 a Dusík)

adresa:  Mariánské náměstí 78 | Uherské Hradiště 686 01

 Liďák 10° (5) 

 

Osvěžující, mírně horčí pivo s jemným chmelovým aroma dosaženo přídavkem speciálního chmele Mandarine k českým chmelům

Masáro 11° (7) 


 
Světlý ležák plzeňského typu sladovější...

Fešák 12° (8) 


Klasická 12º s mírně vyšší plností a jemnou hořkostí mimo české chmely podpořena malým přídavkem chmele Kazbek

!turistika!

fotogalerie 

Žádné komentáře:

Okomentovat