Ku potěše těla i ducha ctěného obecentsva se zde s
poctivostí vydávají česká jídla připravovaná z čerstvých surovin a
čepují výhradně česká piva.
Na své důležitosti netratí ani jiné české produkty, kteréžto snahou naší jest zviditelnit a přispěti tak k podpoře a povznesní domácího průmyslu.
Vévoda 11° (Vysoký Chlumec) (7)
světlý ležák, obsah alkoholu 4,5 % obj., filtrované, ležák, světlé
Patronem ležáku Vévoda je rytíř Řádu zlatého rouna Ferdinand Josef Jan Nepomuk, 2. vévoda roudnický. Jde o pivo typické vyváženou, mírně nahořklou chutí, zlatavou barvou a kvalitním řízem.
Hubert 12° (Zbraslavice) (6.5)
Světlý ležák, barva tmavozlaté, chuť plná, sladová, střední až vyšší nasycení, se střední hořkostí. Chmel: Premiant, Sládek a Žatecký poloraný červeňák. Slad: plzeňský, melanoidinový. Své foto nemám.
Původní stupňovitost 12,2 – 12,6% hm. Alkohol 5,2% obj.
Urban 12° (Třebíč) (7)
Nefiltrovaný, nepasterizovaný, spodně kvašený světlý ležák plzeňského typu. Klasické české pivo se světle zlatavou barvou, vyváženou chmelovou chutí a hořkostí a se stupňovitostí cca 12°. Vaří se tradiční rmutovací metodou ve varně, kvašení v otevřené spilce a zrání v ležáckém sklepě. Své foto nemám.
Obsah alkoholu cca 5% obj.
Moniak 12° (Moucha, Bráník) (6)
Zlatavý ležák, vyrobený na základě rodových receptur moderními technologiemi. Objem alkoholu 4,2 %. Mě tedy dost při očichu dost smrděl (hnůj) ovšem vypít se celkem dal. Své foto nemám.
Na své důležitosti netratí ani jiné české produkty, kteréžto snahou naší jest zviditelnit a přispěti tak k podpoře a povznesní domácího průmyslu.
Hostinec v prvorepublikovém designu je pravděpodobně
nejstarší žižkovskou hospodou (historie sahá minimálně do 19. století).
Zaměřuje se na pivní speciality z celé ČR, které pravidelně rotují na 9
pípách.
Hostinec U Slovanské lípy,
Tachovské náměstí 6,
Praha 3 - Žižkov, 13000Vévoda 11° (Vysoký Chlumec) (7)
světlý ležák, obsah alkoholu 4,5 % obj., filtrované, ležák, světlé
Patronem ležáku Vévoda je rytíř Řádu zlatého rouna Ferdinand Josef Jan Nepomuk, 2. vévoda roudnický. Jde o pivo typické vyváženou, mírně nahořklou chutí, zlatavou barvou a kvalitním řízem.
Světlý ležák, barva tmavozlaté, chuť plná, sladová, střední až vyšší nasycení, se střední hořkostí. Chmel: Premiant, Sládek a Žatecký poloraný červeňák. Slad: plzeňský, melanoidinový. Své foto nemám.
Původní stupňovitost 12,2 – 12,6% hm. Alkohol 5,2% obj.
Urban 12° (Třebíč) (7)
Nefiltrovaný, nepasterizovaný, spodně kvašený světlý ležák plzeňského typu. Klasické české pivo se světle zlatavou barvou, vyváženou chmelovou chutí a hořkostí a se stupňovitostí cca 12°. Vaří se tradiční rmutovací metodou ve varně, kvašení v otevřené spilce a zrání v ležáckém sklepě. Své foto nemám.
Obsah alkoholu cca 5% obj.
Moniak 12° (Moucha, Bráník) (6)
Zlatavý ležák, vyrobený na základě rodových receptur moderními technologiemi. Objem alkoholu 4,2 %. Mě tedy dost při očichu dost smrděl (hnůj) ovšem vypít se celkem dal. Své foto nemám.
Žádné komentáře:
Okomentovat