První létající pivovar, který u nás vznikl v roce 2010, poté se usadil v březnu 2018 v Děčíně. To vše pod vedením spoluzakladatele varnsdorfského pivovaru Kocour Jana
Kočky, který se podílel i na obnovení vaření piva v děčínském pivovaru.
adresa: U Plovárny 10, 40502 Děčín
Vykopávka 10° (8)
Zajímavá desítka se zvláštní ovocnou příchutí, cítil jsem v ní trošku meruňky, jablíčko.
Byl zřejmě použit chmel Northern Brewer, tato odrůda se pěstuje v USA, Anglii a Německu. Vyniká silným jablečným aroma, které doplňuje sladký med, čerstvé švestky, citron a krémový karamel.
Děčíňák 11° (7)
Klasickej ležák nahořklý, připomínal mi svou chutí ten z Hostivaře na H1 + H2.
Dobrá sezóna 12° (7.5)
Zajímavé pšeničné pivečko, trošku jablíčka možná i citrusu a kompotu jsem v něm cítil.
Snědá tíseň 11° (4)
Lehce nakouřené zlatavější pivečko mě moc nejelo...jinak polotmavý saison (dycky Most!) na fotce vpravo.
Oslavenec 14° (4)
Silnější světlý speciální ležák mě vůbec neoslovil...jinak chmely Gaia a 480, na fotce vlevo.
AK 47° (5)
Název piva pochází z počátečních písmen chmelů, které byly použity, Agnus a Kazbek a odhadované hořkosti 47. Pivo má zlatou barvu a v aroma a chuti se střídá chmel, citrusové tóny a karamel. Moc mě tento ejlík nezaujal...
Zaříkávač chmele 18° (7)
Silné pivko bylo celkem v pohodě, trošku grep i karamel...
Golden Gate 13° (8)
Povedené polotmavé pivečko, pivní styl, Steam beer ze San Francisca.
Syčák 11° (7)
Je to světlá a lehčí verze našeho piva Golden Gate, která odkazuje na éru zlatokopů použitím kvasnic "steam lager", typických pro danou dobu.
Vivat Bohemia 11° (8)
Pale Ale s chmely ŽPČ, Kazbek, Rubín, Harmonie a Bohemie.
Romedius 11° (8)
Pivovar Nomád uvařil netradiční vánoční mok. Rozhodli se postavit vánoční pivo tak trochu „na hlavu“, udělat ho jinak. Základ byl položen už v létě, když pivovar poctil svojí návštěvou pan Thomas Thun, prapotomek původních majitelů děčínského zámku. Elegán se smyslem pro humor poseděl v pivnici až do zavíračky a navrhl, že by se zimní pivo mohlo jmenovat Romedius. Svatý Romedius je totiž patronem rodu Thunů. Slovo dalo slovo a zámecká volba pro hořčejší pivo a zdejší směřování k základnímu stylu saison dalo vzniknout kombinaci Saison Session IPA. České vánoce pak podtrhuje zvolení českých chmelů. A jako třešnička na dortu byl na studené chmelení vybrán novošlechtěnec Chmelařskému institutu v Žatci, který ještě ani nemá jméno.
Jinak moc lahodná vlastně pšenička hodící se i do letních měsíců.
!turistika!
Zdroj: https://decinsky.denik.cz/zpravy_region/foto-letajici-pivovar-nomad-brzy-pristane-v-decine-pod-zamkem-20170528.html
adresa: U Plovárny 10, 40502 Děčín
Vykopávka 10° (8)
Zajímavá desítka se zvláštní ovocnou příchutí, cítil jsem v ní trošku meruňky, jablíčko.
Byl zřejmě použit chmel Northern Brewer, tato odrůda se pěstuje v USA, Anglii a Německu. Vyniká silným jablečným aroma, které doplňuje sladký med, čerstvé švestky, citron a krémový karamel.
Děčíňák 11° (7)
Klasickej ležák nahořklý, připomínal mi svou chutí ten z Hostivaře na H1 + H2.
Dobrá sezóna 12° (7.5)
Zajímavé pšeničné pivečko, trošku jablíčka možná i citrusu a kompotu jsem v něm cítil.
Snědá tíseň 11° (4)
Lehce nakouřené zlatavější pivečko mě moc nejelo...jinak polotmavý saison (dycky Most!) na fotce vpravo.
Oslavenec 14° (4)
Silnější světlý speciální ležák mě vůbec neoslovil...jinak chmely Gaia a 480, na fotce vlevo.
AK 47° (5)
Název piva pochází z počátečních písmen chmelů, které byly použity, Agnus a Kazbek a odhadované hořkosti 47. Pivo má zlatou barvu a v aroma a chuti se střídá chmel, citrusové tóny a karamel. Moc mě tento ejlík nezaujal...
Zaříkávač chmele 18° (7)
Silné pivko bylo celkem v pohodě, trošku grep i karamel...
Golden Gate 13° (8)
Povedené polotmavé pivečko, pivní styl, Steam beer ze San Francisca.
Syčák 11° (7)
Je to světlá a lehčí verze našeho piva Golden Gate, která odkazuje na éru zlatokopů použitím kvasnic "steam lager", typických pro danou dobu.
Vivat Bohemia 11° (8)
Pale Ale s chmely ŽPČ, Kazbek, Rubín, Harmonie a Bohemie.
Romedius 11° (8)
Pivovar Nomád uvařil netradiční vánoční mok. Rozhodli se postavit vánoční pivo tak trochu „na hlavu“, udělat ho jinak. Základ byl položen už v létě, když pivovar poctil svojí návštěvou pan Thomas Thun, prapotomek původních majitelů děčínského zámku. Elegán se smyslem pro humor poseděl v pivnici až do zavíračky a navrhl, že by se zimní pivo mohlo jmenovat Romedius. Svatý Romedius je totiž patronem rodu Thunů. Slovo dalo slovo a zámecká volba pro hořčejší pivo a zdejší směřování k základnímu stylu saison dalo vzniknout kombinaci Saison Session IPA. České vánoce pak podtrhuje zvolení českých chmelů. A jako třešnička na dortu byl na studené chmelení vybrán novošlechtěnec Chmelařskému institutu v Žatci, který ještě ani nemá jméno.
Jinak moc lahodná vlastně pšenička hodící se i do letních měsíců.
!turistika!
Zdroj: https://decinsky.denik.cz/zpravy_region/foto-letajici-pivovar-nomad-brzy-pristane-v-decine-pod-zamkem-20170528.html
Žádné komentáře:
Okomentovat