úterý 15. října 2024

Minipivovar FUZE

 

Jsme FUZE. Restaurace, pivovar, unikátní místo pro oslavy i firemní akce. Zkrátka pulzující podnik, který probouzí emoce, místy provokuje všechny smysly a kde si každý najde to své.  Za FUZÍ stojí celá řad talentovaných lidí s chutí pouštět se do nových věcí. Hned po příchodu vás oslní osobitá práce na interiéru architektonického studia Pizingers Morix a instalace mladých designerů a kuratorované studiem ByAllMeans. Do nosu vás cvrnkne smyslná vůně fuzovaných pokrmů z kuchyně šéfkuchaře Luďka Munzara a zaručeně vás osvěží pivo naší vlastní výroby, domácí limonády, nebo naše signature koktejly, které nechybí ani v našem doporučeném parování s jednotlivými chody ze stálé nabídky.  Zažijte FUZI všemi vašimi smysly!

Vedle Masarykova nádraží totiž vyrostla nová nepřehlédnutelná multifunkční budova zvaná Nová Masaryčka. Ta vyšla z dílny architektonické kanceláře Zaha Hadid, samotná Dame Zaha, bohužel podlehla infarktu v roce 2016 ve věku 65 let. Gastro-skupina "Gare Restautants" která se tam usídlila nabízí totiž třípatrový podnik "Fúze" navíc s minipivovarem. V unikátní skleněné varně umístěnou v restauraci, kterou jste mohli vidět dříve v pivovaru U Supa se vaří aktuálně 3 druhy piv a těšit se můžeme i na sézonní speciály. V podzemních garážích se skrývá technologie a pozor pivko vám proudí potrubím rovnou ze sklepních tanků rovnou do výčepu. 

Dáte si TransFUZI, InFUZI, nebo FUZEnáč? Nebojte, u nás vám načepujeme jen ty nejlepší zážitky uvařené sládkem Alešem Paikem. Stačí si jen vybrat, kolik stupňů budou mít. Pivo vaříme přímo v naší restauraci FUZE ve skleněné varně, která je v Česku unikátem. Proces vzniku zlatavého moku tak můžete sledovat na vlastní oči a u toho si užívat pivní degustaci pod taktovkou samotného mistra. Kromě místního ležáku, tmavého i svrchně kvašeného piva se můžete těšit i na sezónní pivní speciály.  Hladké cestě piva z tanku do půllitru pomáhají v podniku moderní technologie. Tou první je dvouokruhový systém chlazení. V prvním okruhu chladí ledová voda mladinu. Ve druhém koluje glykol, který ochlazuje tanky s pivem. Díky tomu se nám daří stabilně držet ve všech částech systému požadovanou teplotu.  Protože se některá technická zařízení nachází i v podzemí budovy, musí pivo překonávat při své cestě převýšení 15 metrů. S tím pomáhá recyklovaný dusík, který si pivovar filtruje přímo ze vzduchu.

Krom nápojů si zde můžete vybrat kvalitní jídlo, které mixuje české suroviny s asijskými chutěmi či klasiku. Na jídelním lístku máte napsáno ke kterému se jaké pivečko hodí.  Samotná restaurace pojme dokonce 320 lidí.

adresa: Na Florenci 2139/2 110 00, Praha 1

TransFUZE 12° (8.5)


vlajková loď pivovaru FUZE     

tradiční světlý ležák plzeňského typu – plná svěží chuť, vyvážená hořkost, vysoká pitelnost     nefiltrované, nepasterované     

Alk. 5 % obj.     pivní styl: ležák     

FUZEnáč 13° (8)


spodně kvašené pivo     

jantarová barva, výrazné kouřové aroma, plná sladová uzená chuť a vyvážená hořkost     nefiltrované, nepasterované     

Alk. 5,3 % obj.     pivní styl: ležák    

inFUZE 14° (7)


spodně kvašené pivo 

sváteční silné pivo s temnou barvou, jemně praženou chutí a vyšší hořkostí nefiltrované, nepasterované 

Alk. 5,6 % obj. pivní styl: ležák

!turistika!

fotogalerie 

Žádné komentáře:

Okomentovat