neděle 5. srpna 2018

Přátelský pivovar Malešov



V roce 2002 se skupina přátel rozhodla zhostit nelehkého úkolu rekonstruovat rozpadající se středověkou tvrz Malešov nedaleko Kutné Hory. Cílem této snahy tehdy bylo zachránit krásnou gotickou stavbu a oživit ji pro širokou veřejnost. Od té doby zde strávilo mnoho nadšenců desítky tisíc hodin usilovnou prací, aby se tvrz znovu zaskvěla v plné kráse. Každý rok zde stovky návštěvníků obdivují ohromný kus práce, který zde byl vykonán, prožívají zde chvíle odpočinku i zábavy a dozvídají se mnoho nového o historii naší země.
Úspěšný projekt rekonstrukce tvrze tak vedl k vytýčení dalšího cíle – oživení prastarého pivovaru v Malešově, který vznikl již v 16. století. Pivovar otevřel znovu své brány začátkem března 2017.
A protože i tento cíl je výsledkem snahy party přátel, je přirozené, že přátelství je vetknuto do názvu nově vznikajícího pivovaru. I my chceme přispět k renesanci českého pivovarnictví, kterou naše země prochází.



Malešická 10° (8.5)


Plná sladovou chutí, lehká v alkoholu, příjemně hořká.  První receptura uvařená v naší vlastní varně.  K výrobě jsme použili světlý slad společně s chmelem Žatecký poloraný červeňák.
 Obsah Alkoholu: 4,5%

Malešická 12° (8)



Plný, sladový základ chutě přechází v jemnou hořkost chmele.  Společné dílo všech přátel z pivovaru.  K výrobě jsme použili slady světlý, bavorský a Caramunch společně s chmelem Žatecký poloraný červeňák.
Obsah Alkoholu: 5%

Malešická 9° Paka summer  (7.5)


Jemná citrusová vůně našeho summer Ale přechází v příjemně hořkou dochuť.  Původně svatební receptura kolegů Páji a Káji.  K výrobě jsme použili světlý slad a Caramunch společně s chmelem Citra.
 Obsah Alkoholu: 3.9%

Malešická 11° (6)


Originální kombinaci sladových chutí podporuje typická hořkost chmele.  První tmavé pivo z naší varny.  K výrobě jsme použili slady světlý, bavorský, barevný a Caramunch společně s chmelem Žatecký poloraný červeňák. Čokoládová / kávová příchuť.
Obsah Alkoholu: 4.7%
 
Malešov Ale 11° (7.5)
 
 
Jemný, lehký Ale s výrazným chmelením – citrusové aroma i příchuť osvěží každého žíznivce.  
Stupňovitost EPM: 11° Hořkost IBU: 55 Obsah Alkoholu: 4,7%  Pale ale a bavorský, chmely Chinook, Cascade a Centennial
 
Malešov IPA 14° (7.5)
 
 
Z počátku výrazný ovocný a květinový nádech doznívá v příjemně hořkou, kořeněnou dochuť. Naše historicky první receptura. 
Stupňovitost EPM: 14° Hořkost IBU: 66 Obsah Alkoholu: 6,0%  Plzeňský, pšeničný a Caramunch slad, chmely Amarillo, Cascade, Centennial a Citra.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat