sobota 30. května 2020

Pivovar Beránek

 
Pivovar je umístěn v kulturní památce Harrachovského Špejcharu z roku 1737. Zajímavostmi této památky jsou krásné barokní schodiště a vyřezávané dubové sloupy, které poprvé vykvetly před pěti sty lety, chvíli poté, co Johann Gutenberg začal tisknout knihy. 500 let - to už je kus historie. Při stavbě špýcharu bylo použito cca 500 m3 ručně tesané trámoviny a 1600 m2 ručně řezaných fošen na podlahu o tloušťce 5 cm. Podlaha s nosnými trámy byla spojena 15 000 kovanými hřebíky – část z nich můžete vidět v naší restauraci. Pro umístění nové technologie pivovaru bylo při rekonstrukci nutné snížit podlahu o jeden metr. Dubové trámy v přízemí ustoupily nové technologii, abychom je následně vrátili do původní výšky v podobě stolů, u kterých můžete vychutnat skvělé jídlo a nasát kousek historie. Také podlahové fošny jsme použili na interiér restaurace, toalet a přednáškového sálu. V původním okně ze 17. století uvidíte jen sami sebe. Objevíte ho?
Náš pivovar má varnu o kapacitě 22 hektolitrů. Pro zrání piva v ležáckém sklepě jsou k dispozici CK tanky ( 4 x 40 hl, 2 x 20 hl ) a tři přetlačné tanky ( 2 x 10 hl a 1 x 20 hl). Výstav pivovaru v letošním roce je 2 500 hektolitrů. Otevřená spilka není k dispozici z důvodu velkého množství ovocných sadů v blízkosti pivovaru a tím i nebezpečí kontaminace divokými kvasinkami. Pro hosty je k dispozici restaurace o kapacitě 60 míst, zahrádka - 60 míst a sál pro akce, svatby a školení se 120 místy. Příležitostně v našem pivovaru vaříme vánoční, velikonoční a jiné pivní speciály.Komfort doplňuje dostatečná kapacita 50-ti parkovacích míst.

adresa: 503 21 Stěžery



Jehně 10°  (7)


Vyráběno klasickým způsobem - spodním kvašením s výraznějším chmelením. Je zlatavé barvy, příjemné vůně a mírně výraznější hořkostí jež lehce doznívá.

Ovečka 11°  (7)


Spodně kvašené pivo, vařené tradiční technologií z více druhů sladů. Má příjemné chmelové aroma, jemnou hořkost a plnou chuť.

Beran 12°  (8)


Světlý ležák Plzeňského typu, vyráběný klasickým způsobem spodním kvašením. Vyznačuje se zlatavou až jantarovou barvou, příjemnou plnou chutí s výraznou hořkostí a lehkým aroma.

Černá Ovce 14°  (7.5)


Vyroben tradičním klasickým způsobem z pěti druhů sladů spodním kvašením. Je barvy hořké čokolády, chuť má lehce karamelovou a nasládlou, se středním řízem, jemnou hořkostí a lehkým chmelovým dozníváním.

fotogalerie 

Žádné komentáře:

Okomentovat