čtvrtek 9. prosince 2021

Minipivovar Žíznivý dromedár

 


Nabízime piva vařená v našem pivovaru z humnového sladu. Humnová sladovna představuje tradiční výrobu sladu (oproti průmyslovým sladovnám). Všechna naše piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná, takže si zachovávají svou původní chuť i nutriční hodnotu.

Za značkou Žíznivý dromedár stojí Zbyněk Závodník a Jiří Hrubý. I když Závodník o vlastní výrobně uvažuje už od roku 2012, naplno se do věci pustil před osmi měsíci, kdy se spojil s Hrubým. Pak našli prostory, vyřešili financování a založili společnost s ručením omezeným.  „Stěžejním programem Žíznivého dromedára budou piva českého typu doplněné o svrchňáky jako ale (ejl), IPA, APA, pšenice či Stout, popřípadě spodně kvašené speciály,“ popisuje Zbyněk Závodník. Pivovar by se měl rozjet letos v říjnu či listopadu.  Fungovat bude na ostravském sídlišti Hrabůvka v ulici Alberta Kučery. Závodník s Hrubým využijí existující jednopodlažní budovu, kde dřív fungoval sportovní bar. Součástí pivovaru bude hned od startu i vlastní výčep, majitelé navíc chtějí svá piva zavážet i do jiných restaurací.  Sládka zatím Žíznivý dromedár nehledá, Závodník s Hrubým chtějí vařit sami. „Oba máme kurz pivovarnictví a sladovnictví,“ doplňuje Závodník s tím, že si doma dřív vařil pivo z koncentrátů i ze surovin. Technologii odkoupili od krnovského minipivovaru Nachmelená Opice, kde se před nedávnem navyšovala kapacita, a původní varna tak musela pryč. 
vznik 2018

adresa: Alberta Kučery 1274/14, 700 30 Ostrava-jih


 

 

Žíznivý dromedár 12° (8)

 

Český ležák vyrobený ze čtyř druhů sladu, se sladovým tělem a výraznější hořkostí danou českými chmely.

 

Žíznivý dromedár S kapkou medu 10° (8.5)

 

České pivo výčepní světlé uvařené ze čtyř druhů sladu se za studena přidaným medem pro zakulacení chuti, aniž by chuťově vyčníval. Doznívající hořkost je dávn dvěma druhy českého chmele.

Žíznivý dromedár IPA 13° (8)

 

 

Pivo chmelené americkými chmely jak při chmelovaru, tak i za studena. Nechtěli jsme příliš přechmelenou Ipu, ale příjemně vonící a hořkou verzi tohoto oblíbeného amerického stylu, která bude pitelná i v našich krajích.

Žíznivý dromedár polotmavý 11° (7)

 

 

Polotmavé pivo krásné barvy, vyrobené z pěti druhů sladu a chmelené i méně používanými českými odrůdami chmele, které dávají pivu zvláštní přitažlivou chuť s doznívající hořkostí. Tím se odlišuje od většiny polotmavých piv.

Žíznivý dromedár Letní ejlík 11° (7)

 

Lehké, pitelné svrchně kvašené pivo typu Summer Ale zlatavé barvy dané třemi použitými slady. Hořkost udává anglický chmel Challenger, vůni po limetkách pa americký Equinox.
 

fotogalerie 

 

 


Žádné komentáře:

Okomentovat