neděle 9. ledna 2022

Lázeňský minipivovar Luhačovice

 

 

Začalo to vařením piva v domácích podmínkách s hrncem a vařečkou, pokračovalo to přes touhu mít vlastní minipivovar. Do srpna 2021 jsme byli tzv. létající pivovar. Pokud tento pojem neznáte, tak se pod ním skrývá to, že pivovar nemá vlastní zázemí, ale pivo vaří v jiných pivovarech. Na konci srpna 2021 jsme uvařili naši první várku v Luhačovicích a první pivo vyrobené v Luhačovicích pro veřejnost je na světě. Nyní již fungujeme normálně, aktuálně máme v nabídce 5 piv, 4 spodně kvašené piva a jedno svrchně. Občas vyrobíme i ochucené pivo. Rádi navážeme spolupráci s restauracemi a máme i výrobní kapacity pro zájemce z řad létajících pivovarů.

adresa: Družstevní 142, 763 26 Luhačovice

Otto 10° (8)

 

Název piva je odvozen od jména Otto Johann Philipp hrabě Serényi von Kis-Serényi (1855 – 1927). Otto je spodně kvašené pivo plzeňského typu uvařená se sladu Pale Ale, chmelen chmely Ariana, Most a a Agnus.

Vincent 12° (7)

 

Název Vincent je odvozen od jména Vincenc Serényi (1751-1810), jenž je považován za zakladatele lázní Luhačovice. Vincenta jsme uvařili pouze z plzeňského sladu a žateckého chmele. Pivo je proto velmi světlé s vyšší hořkostí pro intenzivnější zážitek. Je to samozřejmě ležák plzeňského typu, tedy spodně kvašené pivo.

Višňová Lojzička 11° (7)

 

Flavoured Fruit / Spice / Herb / Vegetable Beer světlý ochucený višňový ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný 
EPM/Alk.:11% / 4.5%Hořkost:34 IBU Složení:voda, ječné slady (plzeňský), chmelové produkty (ŽPČ, Ariana, Most), višňová pasta (mražené višně, cukr, glukózový sirup, regulátor kyselosti, E150C), kvasnice (S189)

fotogalerie 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat