neděle 9. ledna 2022

Topolský minipivovar

 

 

V roce 1985 byl schválen návrh výstavby nové provozovny veřejného stravování a pošty.  Budova se začala stavět na pozemku Niva, či „U Mlatů“ v centru obce. pivovar. Využívalo ho JZD jako skladiště traktorů atd. 

V roce 1992 byla v budově zřízena malá pekárna, která fungovala spolu s pohostinstvím.  Po přestěhování pekárny (nyní Topek) do „Dvora“ spravoval od roku 2002 Topolskou hospodu pan P. Dujíček.  Od roku 2012 je vlastníkem společnost EURO GRUPPO, s.r.o. 

Od roku 2015 s pomocí dotací EU se uskutečnila přestavba na Restaurace a penzion Topolská hospoda.  Filozofie pivovaru TRADICE Výroba piva v České republice je celosvětově známá svým ležákem. Přijďte k nám ochutnat nejen Topolský světlý ležák – české tekuté zlato okořeněné pouze tím nejjemnějším chmelem Žateckým poloraným červeňákem. pivovar INOVACE V našem sortimentu najdete také druhy piva inspirovaná celým světem. Při výrobě piva se snažíme být vždy krok dopředu a používáme nejnovějších poznatků v oboru.  JEDINEČNOST řemeslné výroby Každé pivo je osobním projevem našeho sládka. Každé pivo je stylizováno do jeho představy ideálního piva daného stylu.  Čerstvější pivo, než pivo z restauračního pivovaru, si lze dát už jedině přímo z ležáckého tanku při exkurzi.  Dáváme přednost kvalitě před kvantitou. Vybíráme tedy ty nejkvalitnější suroviny a nepoužíváme žádné náhražky jako jsou cukr a chmelové extrakty.

adresa:  Topolná 224, 687 11 Topolná

Topolské výčepní 10° (6.5)


 

Toto pivo vás příjemně překvapí svoji plností a chuťově výrazným charakterem. Z naší stálé nabídky se jedná o nejvíc hořké pivo. Zahání žízeň s chutí opravdového piva s dominantním sladovým projevem.

Topolská 11° (7)

 

Jedenáctka je výrazně chmelová až kořenitá. Použití méně tradičních českých chmelů Agnus a Rubín má za následek drsnější hořkost a celkový projev piva. Na zjemnění jsme přidali vídeňský slad.

 Topolská Extra chmelená 12° (5.5)

 

S naším Topolským ležákem rádi zapomenete na všední starosti. Jemná vůně a chuť, Žateckého poloraného červeňáku, Vás odnese do ráje žateckých chmelnic. Již při prvním pohledu na Vás mrkne zlatavým očkem zakrytým hustým bílým řasovím, tedy pěnou. Intenzivní harmonický dojem našeho ležáku Vám zajisté vykouzlí úsměv na tváři a Vaše starosti zbaběle utečou pryč.

 !turistika!

fotogalerie 

 


Žádné komentáře:

Okomentovat