sobota 8. ledna 2022

Minipivovar Rotor

 

 

Minipivovar ROTOR se zrodil v Kunovicích v létě 2020. Naše město je známé především významnou historií výroby letadel v továrně LET. Pivovar je provozován ryze českou společností EPS biotechnology, s.r.o, která se, mimo jiné, zabývá výzkumem a vývojem. Díky těmto zkušenostem umíme v našem minipivovaru prakticky využít technologické inovace i nové kvasinky. Opíráme o svého světa znalého sládka Matěje a jeho tým, sestavený z výzkumníků vystudovaných na VŠCHT a VOŠ Poskalská. Cenným partnerem je Výzkumný ústav pivovarsko – slaďařský.   Piva ROTOR nabízíme v celoročně provozovaném bistru přímo u minipivovaru. Osloví vás zajímavým architektonickým pojetím a především širokou škálou piv ROTOR na výčepu. Naše piva čepují také v lokálních restauracích Panský dvůr Kunovice a v restauraci U hejtmana Šarovce v Uherském Hradišti.  Piva ROTOR najdete také ve vybraných prodejnách a pivotékách v celé ČR, nebo také na Slovensku.   Vedle minipivovaru provozujeme Centrum výzkumu mikrobiální biomasy. Tady vyvíjíme, testujeme a vyrábíme kvasinky, bakterie izolované například ve vinicích . V podzemí centra je pak experimentální vinný sklep, ve kterém přímo v praxi testujeme výsledky našeho výzkumu. A jak vše chutná degustujeme a hodnotíme z hledisek senzorické analýzy. Výsledky budete moci ochutnat také, v areálu totiž budujeme penzion, který nabídne zázemí  turistům, cyklistům a návštěvníkům Kunovic. Exkurze do experimentálního sklepa a pivovaru budou samozřejmostí. A aby vše bylo dokonalé, máme v plánu na střeše výzkumného centra také pivní wellness pod hvězdami.   Přijeďte na pivo ROTOR přímo do Kunovic, nebo nás ochutnejte v některé z pivoték.

ROTOR patří EPS biotechnology  
Jsme česká společnosti zabývající se výzkumem a vývojem biotechnologií jak v potravinářství, tak v enviromentu. Díky špičkovému zázemí v podobě výzkumných týmů, světově zkušenému sládkovi a spolupráci s VÚPS v novém pivovaru ROTOR vyrábíme a nabízíme mnoho zajímavých svrchně i spodně kvašených piv. Jsme výzkumníky, nebojíme se experimentovat.

adresa: V Pastouškách 205, 686 04 Kunovice

Rogalo 10° (8.5)

 

Rogalo je naše lehká desina. Komplexnější sladová chuť připomínající sladké pečivo, k ní úměrná hořkost pocházející výhradně z českých chmelů a perfektní pitelnost z Rogala dělá ideálního parťák, do kterého se může pilot zavěsit na celý večer.

Turbolet 12° (8)

 

Jako L410 Turbolet je i naše 12 Kunovická klasika, chmelená třemi nejpopulárnějšími českými chmely. Čistá, středně plná chuť sladu, vyvážená velkým množství chmele, který dodává našemu turboletu skvělou pitelnost za všech letových podmínek.

Bombardér IPA 14° (7)

 

Ze západu USA až do týlu nepřítele jménem žízeň nese náš bombardér chmelovou pumu v podobě naší West Coast IPA. Chmelena 5 oblíbenými americkými odrůdami chmele, které připomínají tropické ovoce a citrusy. IPA je to správně více oktanové palivo.

fotogalerie 

 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat