úterý 12. dubna 2022

Minipivovar Na Vyhlídce

 

 

Základní kámen Minipivovaru Na Vyhlídce byl položen v květnu 2015 v objektu bývalého baru na Vyhlídce v Moravské Nové Vsi.  Všechna piva z naší produkce jsou typu ALE, čili svrchně kvašená. Piva vařená tímto způsobem vynikají svoji pestrostí a barevností ve vůni, chuti i barvě a k jejich výrobě používáme výhradně poctivé suroviny, a to vodu, slad, chmel a kvasinky pro svrchně kvašená piva.

Piva se vaří v minipivovaru s objemem varny 280 litrů, a jedná se tedy o „pivní manufakturu“, dávající za vzniku osobitým kouskům, všechny nefiltrované a nepasterizované.

Minipivovar se nachází ve zcela nových sklepních prostorách ve dvorním traktu objektu a nad ním je rovněž nově vybudovaná ochutnávková pivnice, nabízející posezení ve stylovém prostředí. Zde si můžete vychutnat naše pivo točené přímo z ležáckého sklepa a také si dát něco malého k snědku v podobě různých domácích specialit.

Minipivovar Na Vyhlídce je umístěn v těsné blízkosti několika desítek vinných sklepů místních vinařů, a to vinných uliček Výmol a Zátiší, kterými také vede jedna z cyklostezek Jižní Moravy – cyklostezka Podluží, nejen proto jsou cyklisté u nás vítáni.

Rádi Vás přivítáme ve stylové Ochutnávkové pivnici, kde si můžete vychutnat piva z našeho minipivovaru. Stabilně je na čepu 6 druhů piv a pivo také můžete zakoupit v lahvích s sebou. Pivní nabídku neustále obměňujeme a je vždy uveřejněna na FB stránkách minipivovaru.

Ke snědku připravujeme grilované libovoučké klobásky, cammemberty aj…, příležitostně uzené speciality z vlastní udírny. Ze studené kuchyně nabízíme nakládané utopence, zavináče a podobné pochoutky.

Všechna piva z naší produkce jsou typu ALE, čili svrchně kvašená. Piva vařená tímto způsobem vynikají pestrostí ve vůni i chuti.

U určitých druhů piv je ale technologický postup záměrně upraven tak, aby byl potlačen esterový profil piva a vynikla chuť samotných surovin. U těchto druhů piv používáme chmely pouze na hořkost a chmelové aroma. Slovo pitelnost je u nás na prvním místě.  Druhou část naší produkce tvoří pivní speciály. K jejich výrobě používáme vybrané aromatické chmely z celého světa. Tyto chmely dodávají pivům jedinečné vlastnosti ve vůni i chuti. Naše pivní speciály si získaly celou řadu příznivců a udělených ocenění.

Zaměřujeme se také na produkci Sourů, tzv. kyseláčů, které se v současné době také těší stále větší oblibě. Kyselost v těchto pivech je dosažena za pomocí laktobacilů. Dále pak pH rmutu upravujeme pomocí speciálních sladů, nikoliv však přídavkem kyseliny mléčné. K závěrečnému dochucení používáme čisté, přírodní ovocné štávy. I tyto piva již získala řadu ocenění.  V průběhu celého výrobního procesu je pro nás samozřejmostí používání výhradně poctivých surovin, a to místní vody, sladu, chmele, pivovarských kvasnic, případně jiných (ovocných) složek. Pivu opravdu dáváme to, co potřebuje...

adresa: Na Kopci 575, 691 55 Moravská Nová Ves


 

Chmelená 11° (7.5)

 

Světlé pivo, ve kterém najdete příjemnou hořkost ladící s celkovou vyvážeností. Slovo pitelnost je zde na prvním místě. Chmeleno Žateckým poloranným červeňákem udělující pivu nezaměnitelné, jemné chmelové aroma. Ve výsledku se jedná o velmi pitelnou světlou jedenáctku, která překvapí svojí výraznou, avšak příjemnou hořkostí.  Stupňovitost piva: 11% EPM, obsah alkoholu: 4,2%, hořkost: 45 IBU.

Žitná 12° (8.5)

 

Tento pivní speciál se vyznačuje „chlebovou hutností“ a specifickou naoranžovělou barvou, což je dáno vysokým obsahem žitného sladu. Chmeleno pouze na hořkost a chmelové aroma, dávající tak plně vyniknout charakteru žitného sladu.  Stupňovitost piva: 12% EPM, obsah alkoholu: 4,6%, hořkost: 45 IBU.

Pšeničná 12° (8)

 

Světlý pivní speciál vyznačujíci se zcela jiným senzorickým profilem, než je tomu u klasických piv. Díky specifickým sladům, kvasinkám a úpravě rmutovacího postupu jsme docílili výrazné banánové a hřebíčkové chuti a vůně, která je pro pšeničné pivo charakteristická.  K servírování lze přidat citrón nebo pomeranč, který zvýrazní jedinečnou chuť pšeničného piva.  Stupňovitost piva: 12% EPM, obsah alkoholu: 4,9%, hořkost: 20 IBU.

Nakulená Číča 13° (7)

 

Polotmavé pivo s načervenalými odlesky, které si získalo velikou oblibu a stálé místo v našem sortimentu. Při výrobě byly použity čtyři druhy sladů a 5 druhů chmelů, z nichž převládá francouzský chmel Boulen Rouge – udělující pivu aroma koňaku a růží. Ve výsledku se jedná o velice pitelný pivní speciál se zemito-kořeněnými, karamelovými a ovocnými tóny.  Stupňovitost piva: 13% EPM, obsah alkoholu: 4,4%, hořkost: 60 IBU.

 !turistika!

fotogalerie 

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat