Jihoměstský pivovar je pivovarem restauračním. Co to znamená? Že vám nabízí posezení v příjemném prostředí u kvalitního piva, které si sami vaříme přímo v prostorách restaurace! Pivo se vaří v nádherných měděných varnách, ty navrhl známý milovník piva a dobrého jídla František Richter. Ochutnat můžete jedenáctku nebo klidně i čtyřiadvacítku – v tomto rozmezí stupňů se tu pivo vaří. U experimentálních varů piva není horní hranice dána.
Vedle vynikajícího piva, které je uvařeno a opečováváno zkušenými sládky, si můžete dopřát něco k snědku z naší vybroušené kuchyně. Jedná se o tradiční českou kuchyni, obohacenou prvky mezinárodní gastronomie.
Jihoměstský pivovar jsme otevřeli v březnu roku 2010. Zrekonstruován byl z tepelné kotelny, která „zkrášlovala“ Jižní město. Otevřením pivovaru jsme, jak alespoň doufáme, přispěli ke zkvalitnění kulturního života v této části Prahy.
Jihoměšťan 11° (5.5)
Spodně kvašené pivo vyvážené hořko-sladké chuti s lehkou příchutí praženého sladu a čistě jantarové barvy. Pevná, smetanová pěná a zakulacená chuť je charakteristická pro tento druh piva. Teplota podáváni je 6 - 8°C. 11,6 hm. % EPM, alkohol 4,5 % obj.
Ležák světlý 12° (5)
Ležák světlý 12° (5)
Pivo klasicky spodně kvašené v otevřených kádích s lehkou sladovou chutí
a chmelovou vůní. Zanechává nahořklou chuť na patře a vyzývá k dalšímu
napití. Barva sytě slámová.
Teplota podávání je 6 - 8 °C.
Prémiový Ležák 12° (6.5)
Světlý, nefiltrovaný výrazně hořký ležák
Bezinka 11° (3,5)
světlý ležák z ručně sbíraného bezového květu
Pale Ale 11° (4)
Prý svrchně kvašené pivo, podávané za dosti teplé teploty...
Světlý speciál 14° (5.5)
Prý spodně kvašený světlý speciál, který se dal i vypít (samozřejmě jen malé pivko).
Urbier 1560 13° (5)
Řemeslné pivo vařené dle renesanční receptury.no já nevím, ale pár locích mi to chutnalo jako burčák s pivem či co..
Weissbier 13° (5.5)
Tato pšenka žádná sláva tedy...
Pražský Weisse (6.5)
Pšenička s příchutí lesních malin se celkem dala, ale je to spíše taková pivní limonáda...
Brown Ale 14° (5.5)
Tenhle tmavší ejlík nic moc, plno kávy...
Mors Vehementi 20° (6.5)
Vánoční speciál, svrchně kvašené silné pivo belgického typu ovšem hodně do sladka (ovoce, čokoláda).
obsah alk. 9,5%
Herbst Ale 14° (7)
Celkem v pohodě ejlík (Flavoured Pale Ale) jinak světlé ochucené bylinné silnější pivo svrchně kvašené...
fotogalerie
Teplota podávání je 6 - 8 °C.
Prémiový Ležák 12° (6.5)
Světlý, nefiltrovaný výrazně hořký ležák
Bezinka 11° (3,5)
světlý ležák z ručně sbíraného bezového květu
Pale Ale 11° (4)
Prý svrchně kvašené pivo, podávané za dosti teplé teploty...
Světlý speciál 14° (5.5)
Prý spodně kvašený světlý speciál, který se dal i vypít (samozřejmě jen malé pivko).
Urbier 1560 13° (5)
Řemeslné pivo vařené dle renesanční receptury.no já nevím, ale pár locích mi to chutnalo jako burčák s pivem či co..
Weissbier 13° (5.5)
Tato pšenka žádná sláva tedy...
Pražský Weisse (6.5)
Pšenička s příchutí lesních malin se celkem dala, ale je to spíše taková pivní limonáda...
Brown Ale 14° (5.5)
Tenhle tmavší ejlík nic moc, plno kávy...
Mors Vehementi 20° (6.5)
Vánoční speciál, svrchně kvašené silné pivo belgického typu ovšem hodně do sladka (ovoce, čokoláda).
obsah alk. 9,5%
Herbst Ale 14° (7)
Celkem v pohodě ejlík (Flavoured Pale Ale) jinak světlé ochucené bylinné silnější pivo svrchně kvašené...
fotogalerie
Žádné komentáře:
Okomentovat