V roce 1928 požádal tehdejší majitel domu, pan Hubatka, o první povolení
na hostinec. Postupem let název U Hubatků natolik zlidověl, že ani
totalitní pokusy o změnu názvu v době socialismu na Smíchovskou pivnici
se zcela minuly účinkem.Největší slávu si Hubatkovi „prožily“ v době starých dobrých
Vysočan, kdy v okolí pulsoval život v ČKD, pekárnách, ale i v dalších
provozech. Traduje se, že bylo otevřeno skoro nonstop.
Pamětníci vzpomínají na harmoniku, která ve výčepu hrála již od šesti od
rána a kdo neznal Hubatkovi, jako by ani neexistoval.
Postupem doby změnil dům majitele. V roce 2008 proběhla zásadní rekonstrukce starého pavlačového domu do dnešní podoby, která předeslala i nutnost kompletní rekonstrukce pivnice U Hubatků. Rekonstrukcí, která byla rozsáhlá od sklepa až ke starým dobrým klenbám na stropě. Tato rekonstrukce pro nás, provozovatele, nastavila jasnou „laťku“ na technické vybavení zrekonstruovaných a nově vybudovaných prostor. Upřímně, k čemu by byla rekonstrukce jen samotného interiéru pivnice a vybudování nové nekuřácké restaurace, pokud by samotné srdce celého podniku – kuchyně – neprošlo zásadní přestavbu. Pokud jste k nám chodili na zahradu v roce 2012, tak jste procházeli tenkráte ještě z průjezdu hrubou stavbou naší nové nekuřácké restaurace a tento prostor jsme za cca měsíc museli dotáhnout do skoro finále, neb léto a zahrada nečeká. S hodně odřenými ušišky se povedlo a v půlce června roku 2013 jsme s „jazykem na vestě“ otevřeli poslední součást jedinečného komplexu pivnice, nekuřácké restaurace, pizzerie a zahrady.
Pivnice se po kompletní rekonstrukci prostor znovu otevřela 21. 12. 2012 (příznačné datum – asi již staří Májové věděli o jejím „věhlasu“). Následovala výstavba nové nekuřácké restaurace a úprava zahrady. V dubnu 2013 pak proběhla rekonstrukce kuchyně a její rozšíření. Tehdy jsme si užili 35 dní prozatímní kuchyně a těšili se otevření krásné nové kuchyně s novými technologiemi. To se podařilo začátkem května 2013. Především jsme řešili zásadní otázku, jak navázat na tradici oné památné „šestky bez větráku“. Rozhodli jsme se pro kombinaci strohé „surovosti“ s dubovým dřevem a dobovými fotografiemi. Bylo nad slunce jasné, že ducha starých Hubatků se nám nepodaří zachovat. Ta stará hospoda se totiž postupem let, společně s několika generacemi svých návštěvníků, dostala do stavu „neprovozovatelného“ v rámci současné legislativy.
U Hubatků – to dnes už není jen legendární hospoda, ale celý moderní restaurační komplex (pizzerie, nekuřácká restaurace, pivnice a zahradní restaurace s grilem). Najdete nás v přímé blízkosti metra Vysočanská, OC Galerie Fénix a kongres hotelu Clarion, v přízemí dvou sousedících domů v ulici Pod Pekárnam.
adresa: Pod pekárnami 162/9, 190 00 Praha 9-Vysočany
Vídeňský ležák 12° (Podřípský minipivovar Ctiměves) (8)
Světlé pivo, spodně kvašené, nefiltrované a nepasterizované. Pivo s odstíny měděné barvy se vyznačuje střední hořkostí, plnou sladovou chutí s jemně kořeněným až oříškovým aroma.
Černá 13° (Pivovar Zichovec) (7)
Tmavý třináctistupňový speciál vařený ze tří druhů sladu. Z tohoto piva ucítíte dvojí hořkost, jednu z žateckých chmelů a druhou ze speciálního barvícího sladu, která je cítit po kávě až po čokoládě.
Koutská 10° (Pivovar Kout) (7)
Postupem doby změnil dům majitele. V roce 2008 proběhla zásadní rekonstrukce starého pavlačového domu do dnešní podoby, která předeslala i nutnost kompletní rekonstrukce pivnice U Hubatků. Rekonstrukcí, která byla rozsáhlá od sklepa až ke starým dobrým klenbám na stropě. Tato rekonstrukce pro nás, provozovatele, nastavila jasnou „laťku“ na technické vybavení zrekonstruovaných a nově vybudovaných prostor. Upřímně, k čemu by byla rekonstrukce jen samotného interiéru pivnice a vybudování nové nekuřácké restaurace, pokud by samotné srdce celého podniku – kuchyně – neprošlo zásadní přestavbu. Pokud jste k nám chodili na zahradu v roce 2012, tak jste procházeli tenkráte ještě z průjezdu hrubou stavbou naší nové nekuřácké restaurace a tento prostor jsme za cca měsíc museli dotáhnout do skoro finále, neb léto a zahrada nečeká. S hodně odřenými ušišky se povedlo a v půlce června roku 2013 jsme s „jazykem na vestě“ otevřeli poslední součást jedinečného komplexu pivnice, nekuřácké restaurace, pizzerie a zahrady.
Pivnice se po kompletní rekonstrukci prostor znovu otevřela 21. 12. 2012 (příznačné datum – asi již staří Májové věděli o jejím „věhlasu“). Následovala výstavba nové nekuřácké restaurace a úprava zahrady. V dubnu 2013 pak proběhla rekonstrukce kuchyně a její rozšíření. Tehdy jsme si užili 35 dní prozatímní kuchyně a těšili se otevření krásné nové kuchyně s novými technologiemi. To se podařilo začátkem května 2013. Především jsme řešili zásadní otázku, jak navázat na tradici oné památné „šestky bez větráku“. Rozhodli jsme se pro kombinaci strohé „surovosti“ s dubovým dřevem a dobovými fotografiemi. Bylo nad slunce jasné, že ducha starých Hubatků se nám nepodaří zachovat. Ta stará hospoda se totiž postupem let, společně s několika generacemi svých návštěvníků, dostala do stavu „neprovozovatelného“ v rámci současné legislativy.
U Hubatků – to dnes už není jen legendární hospoda, ale celý moderní restaurační komplex (pizzerie, nekuřácká restaurace, pivnice a zahradní restaurace s grilem). Najdete nás v přímé blízkosti metra Vysočanská, OC Galerie Fénix a kongres hotelu Clarion, v přízemí dvou sousedících domů v ulici Pod Pekárnam.
adresa: Pod pekárnami 162/9, 190 00 Praha 9-Vysočany
Vídeňský ležák 12° (Podřípský minipivovar Ctiměves) (8)
Světlé pivo, spodně kvašené, nefiltrované a nepasterizované. Pivo s odstíny měděné barvy se vyznačuje střední hořkostí, plnou sladovou chutí s jemně kořeněným až oříškovým aroma.
Černá 13° (Pivovar Zichovec) (7)
Tmavý třináctistupňový speciál vařený ze tří druhů sladu. Z tohoto piva ucítíte dvojí hořkost, jednu z žateckých chmelů a druhou ze speciálního barvícího sladu, která je cítit po kávě až po čokoládě.
Světlé výčepní pivo – tradičně a poctivě vařené pivo se středím řízem a plným tělem se střední hořkostí
Obsah alkoholu: 4,2 %
Dalešická 11° (Pivovar Dalešice) (7.5)
Vlajková loď Dalešického pivovaru, nejoblíbenější pivo našich zákazníků. Vyznačuje se vyváženou plnou chutí moravského humnového sladu a jemnou hořkostí aromatických žateckých chmelů. Pivo, jehož nejlepší vlastností je vysoká pitelnost.
Obsah alkoholu: 4,3 % obj.
Podřípská 10° (Podřípský minipivovar Ctiměves) (7.5)
Světlé výčepní pivo nefiltrované a nepasterované, třikrát chmelené. Pivo vaříme dvourmutovým způsobem z několika druhů tuzemského sladu i chmele. Vyznačuje se světlou vyváženou chutí a jemnou hořkostí na konci, je ideálním osvěžením pro letní horké dny.
Jantar 13° (Podřípský minipivovar Ctiměves) (7.5)
Obsah alkoholu: 4,2 %
Dalešická 11° (Pivovar Dalešice) (7.5)
Vlajková loď Dalešického pivovaru, nejoblíbenější pivo našich zákazníků. Vyznačuje se vyváženou plnou chutí moravského humnového sladu a jemnou hořkostí aromatických žateckých chmelů. Pivo, jehož nejlepší vlastností je vysoká pitelnost.
Obsah alkoholu: 4,3 % obj.
Podřípská 10° (Podřípský minipivovar Ctiměves) (7.5)
Světlé výčepní pivo nefiltrované a nepasterované, třikrát chmelené. Pivo vaříme dvourmutovým způsobem z několika druhů tuzemského sladu i chmele. Vyznačuje se světlou vyváženou chutí a jemnou hořkostí na konci, je ideálním osvěžením pro letní horké dny.
Jantar 13° (Podřípský minipivovar Ctiměves) (7.5)
Polotmavé pivečko s chutí toustovou, karamelem i sušenými třešněmi.
Twist 14° (minipivovar Clock) (7.5)
Twist 14° (minipivovar Clock) (7.5)
Pivko tmavě měděné barvy s chutí karamelovou, lesního ovoce, citrusy i grepy.
Žádné komentáře:
Okomentovat