OSSEGG Pivovary je koncept minipivovarů s restaurací, který navazuje na
tradici oseckého piva vyráběného v klášterním pivovaru v Oseku od roku
1241. OSSEGG Pivovar v Praze je první ze skupiny značkových pivovarů v
rámci celé Evropy, otevíračka v roce 2018. Ve výstavbě jsou pivovary v Drážďanech, Duisburgu a
Madridu.
adresa: Římská 2135/45, Vinohrady, 120 00 Praha 2
Philipp 12° (9)
Philipp Irmer přišel do Oseka na pozvání posledního opata Jindřicha Bernarda Thebese z diecéze v Münsteru a přispívá významnou měrou k odkazu cisterciáků. Je aktivně zapojen i do správy v Bohosudově, Duchcově a Mariánských Radčicích. Zde také obnovil téměř z ruin jedno z nejstarších poutních míst v Čechách.
Světlý, spodně kvašený, nefiltrovaný a nepasterizovaný ležák, uvařený ze dvou sladů a chmelený výhradně Žateckým poloraným červeňákem, který dává pivu jemné chmelové aroma a příjemné hořké doznívání.
Laurentius 13° (8)
Světlý, spodně kvašený, nefiltrovaný a nepasterizovaný speciál, ve kterém dominuje společně se Žateckým poloraným červeňákem vždy jedna z méně využívaných odrůd českých chmelů, jako jsou například Bohemie, Harmonie, Rubín, Vital… Ty dávají pivu vyšší hořkost a charakter typický pro konkrétní odrůdu.
Ruthard 11° (8.5)
Ruthard byl prvním opatem cisterciáckého kláštera v Oseku. Na české území přišel v roce 1192 z opatství ve Waldsassenu na pozvání velmože Milhoště a společně s dalšími dvanácti mnichy působil šest let na statku Mašťov. Po sporech s Milhoštěm ale odcházejí z panství v Mašťově pryč a azyl je jim poskytnut rodem Hrabišiců v Oseku. Tady, nedaleko kostela sv. Petra a Pavla, vznikl klášter s dlouhou a bohatou historií…
Svrchně kvašené pivo, spadající do kategorie American Red Ale má rubínově červenou barvu. Použité chmely Pacifica a Mosaic dávají pivu výraznou vůni, ve které najdete tropické ovoce, limetku a broskve. Má nižší říz a střední plnost, v chuti objevíte tóny citrusů, především pomeranče, doznívání je delší a příjemně hořké.
Balthasar 13° (6)
Balthasar vedl klášter v těžkých časech. Nejenže byl Osek v 15. století několikrát zpustošen husity, ale jeho majetek prodával i „spřátelený“ císař Zikmund. Balthasar se snažil opravit či znovu postavit hospodářské a církevní budovy. Klášter tím ale zadlužil a po Balthasarově smrti přešel pod pražské arcibiskupství.
Spodně kvašené tmavé pivo, uvařené kombinací pěti sladů. Vůně je lehce kávová, káva se také projevuje v chuti společně s praženým sladem. Pivo Balthasar má střední říz a sušší, příjemně hořké doznívání.
Ignatius 16° (7)
Polotmavý speciál vyrobený z pěti sladů a Žateckého poloraného červeňáku je hřejivý, má plné sladové tělo, v chuti a vůni se objevuje karamel. Přes svoji sílu velmi dobře pitelný.
Vanoční speciál mahagenové barvy s lehce karamelkovou chutí i bylinkami.
Athanasius 10° (8)
Athanasius Filip Bernhar d byl mezi lety 1853-1875 v pořadí 42. opatem oseckého kláštera. Narodil se roku 1815 v Radonicích u Kadaně. Do kláštera vstoupil v r oce 1840, kde nejdříve působil jako sbormistr, později pak vyučoval teologii. V r oce 1853 byl zvolen opatem, rok poté generálním vikář em cister ciáckých klášterů v Čechách a Lužici. V oseckém klášteř e nechal obnovit interiér opatského kostela, snažil se také o znovuobnovení těžby vápence
Světlé spodně kvašené výčepní pivo ze sudu s jemnou chmelovou chutí, středně plným tělem, vyššího řízu.
Johannes 14° (8)
Příjemnej speciálek uvařenej kvůli nějakejm velikonocím na planetě Země. Jinak prý ze čtyřech sladů a tří amerických chmelů a hořkost je prý vyšší s delším doznívaním a je cítit tropické ovoce, poté ještě borovicové...což mohu potvrdit.
Johannes Griebel byl v pořadí 17. opatem cistereánského kláštera v Oseku. Přestože tam působil přechodně, měl kontakty s královským dvorem...
Martin 14° (8.5)
Martin byl v letech 1525—1528 v pořadí 28. opatem oseckého kláštera.
Martinský speciál je uvařený pro příležitost husích hodů pouze z jednoho druhu sladu a jednoho druhu chmele. ten dává pivu lehce bylinnou vůni s nádechem meruněk a broskví. v chuti je pivo sladové, středně plné s dlouhým hořkým dozníváním.
Theodorus 14° (8)
Teodorich byl oseckých cisterciákem, dle jména je pravděpodobné, že pocházel z Německa. V roce 1276 jej osecká komunita zvolila svým opatem. V této funkci působil deset let. Patřil k rádcům krále Václav II. a podílel se na znovuzřízení cisterciáckého kláštera v Sedlci u Kutné Hory. Roku 1287 přešel Teodorich jako opat do Waldsassenu.
Svrchně kvašený polotmavý speciál Theodorus je uvařený ze čtyř druhů sladů a dvou druhů chmelů. V chuti a vůni je dominantní novozélanský chmel Rakau. Díky jednormutovému vaření má pivo sladové plnější tělo. Hořkost je nižší s příjemým dozníváním. Ve vůni ucítíte meruňku a tropické ovoce, především marakuju.
Martinnus 8° (8)
Martin byl v letech 1525—1528 v pořadí 28. opatem oseckého kláštera.
Světlé svrchně kvašené pivo typu pale ale uvařené z jednoho druhu sladu a jednoho druhu chmele, jinak lehčí speciál ideál na jaro-léto...
adresa: Římská 2135/45, Vinohrady, 120 00 Praha 2
Philipp 12° (9)
Philipp Irmer přišel do Oseka na pozvání posledního opata Jindřicha Bernarda Thebese z diecéze v Münsteru a přispívá významnou měrou k odkazu cisterciáků. Je aktivně zapojen i do správy v Bohosudově, Duchcově a Mariánských Radčicích. Zde také obnovil téměř z ruin jedno z nejstarších poutních míst v Čechách.
Světlý, spodně kvašený, nefiltrovaný a nepasterizovaný ležák, uvařený ze dvou sladů a chmelený výhradně Žateckým poloraným červeňákem, který dává pivu jemné chmelové aroma a příjemné hořké doznívání.
Laurentius 13° (8)
Světlý, spodně kvašený, nefiltrovaný a nepasterizovaný speciál, ve kterém dominuje společně se Žateckým poloraným červeňákem vždy jedna z méně využívaných odrůd českých chmelů, jako jsou například Bohemie, Harmonie, Rubín, Vital… Ty dávají pivu vyšší hořkost a charakter typický pro konkrétní odrůdu.
Ruthard 11° (8.5)
Svrchně kvašené pivo, spadající do kategorie American Red Ale má rubínově červenou barvu. Použité chmely Pacifica a Mosaic dávají pivu výraznou vůni, ve které najdete tropické ovoce, limetku a broskve. Má nižší říz a střední plnost, v chuti objevíte tóny citrusů, především pomeranče, doznívání je delší a příjemně hořké.
Balthasar 13° (6)
Balthasar vedl klášter v těžkých časech. Nejenže byl Osek v 15. století několikrát zpustošen husity, ale jeho majetek prodával i „spřátelený“ císař Zikmund. Balthasar se snažil opravit či znovu postavit hospodářské a církevní budovy. Klášter tím ale zadlužil a po Balthasarově smrti přešel pod pražské arcibiskupství.
Spodně kvašené tmavé pivo, uvařené kombinací pěti sladů. Vůně je lehce kávová, káva se také projevuje v chuti společně s praženým sladem. Pivo Balthasar má střední říz a sušší, příjemně hořké doznívání.
Ignatius 16° (7)
Polotmavý speciál vyrobený z pěti sladů a Žateckého poloraného červeňáku je hřejivý, má plné sladové tělo, v chuti a vůni se objevuje karamel. Přes svoji sílu velmi dobře pitelný.
Vanoční speciál mahagenové barvy s lehce karamelkovou chutí i bylinkami.
Athanasius 10° (8)
Athanasius Filip Bernhar d byl mezi lety 1853-1875 v pořadí 42. opatem oseckého kláštera. Narodil se roku 1815 v Radonicích u Kadaně. Do kláštera vstoupil v r oce 1840, kde nejdříve působil jako sbormistr, později pak vyučoval teologii. V r oce 1853 byl zvolen opatem, rok poté generálním vikář em cister ciáckých klášterů v Čechách a Lužici. V oseckém klášteř e nechal obnovit interiér opatského kostela, snažil se také o znovuobnovení těžby vápence
Světlé spodně kvašené výčepní pivo ze sudu s jemnou chmelovou chutí, středně plným tělem, vyššího řízu.
Johannes 14° (8)
Příjemnej speciálek uvařenej kvůli nějakejm velikonocím na planetě Země. Jinak prý ze čtyřech sladů a tří amerických chmelů a hořkost je prý vyšší s delším doznívaním a je cítit tropické ovoce, poté ještě borovicové...což mohu potvrdit.
Johannes Griebel byl v pořadí 17. opatem cistereánského kláštera v Oseku. Přestože tam působil přechodně, měl kontakty s královským dvorem...
Martin 14° (8.5)
Martin byl v letech 1525—1528 v pořadí 28. opatem oseckého kláštera.
Martinský speciál je uvařený pro příležitost husích hodů pouze z jednoho druhu sladu a jednoho druhu chmele. ten dává pivu lehce bylinnou vůni s nádechem meruněk a broskví. v chuti je pivo sladové, středně plné s dlouhým hořkým dozníváním.
Theodorus 14° (8)
Teodorich byl oseckých cisterciákem, dle jména je pravděpodobné, že pocházel z Německa. V roce 1276 jej osecká komunita zvolila svým opatem. V této funkci působil deset let. Patřil k rádcům krále Václav II. a podílel se na znovuzřízení cisterciáckého kláštera v Sedlci u Kutné Hory. Roku 1287 přešel Teodorich jako opat do Waldsassenu.
Svrchně kvašený polotmavý speciál Theodorus je uvařený ze čtyř druhů sladů a dvou druhů chmelů. V chuti a vůni je dominantní novozélanský chmel Rakau. Díky jednormutovému vaření má pivo sladové plnější tělo. Hořkost je nižší s příjemým dozníváním. Ve vůni ucítíte meruňku a tropické ovoce, především marakuju.
Martinnus 8° (8)
Martin byl v letech 1525—1528 v pořadí 28. opatem oseckého kláštera.
Světlé svrchně kvašené pivo typu pale ale uvařené z jednoho druhu sladu a jednoho druhu chmele, jinak lehčí speciál ideál na jaro-léto...
Žádné komentáře:
Okomentovat