Od začátku až do finále. Z lásky k pivu je založen v Bechyni l.p. 2018 nový pivovar KERAS.
U nás se vaří klasickou dekokční metodou, která je typická pro česká piva. Používáme výhradně jen tradiční suroviny jako slad, vodu, chmel a ušlechtilé pivovarské kvasnice. /Bohužel je tato zásada čím dál tím častěji porušována zejména velkými pivovary, které ve snaze ušetřit suroviny přidávají do piva náhražky sladu, stabilizátory a barviva./ Pivo necháváme zrát za nižších teplot, nijak neurychlujeme celý proces kvašení a ležení. Máte tak jistotu, že je vždy čerstvé, správně prokvašené a uleželé. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto si uchová všechny zdraví prospěšné látky a vitamíny. Vyšší hořkost působí nejen chuťově příjemně, ale má i blahodárný vliv na trávení. Jak pivo vyrábíme? Důležitým kritériem při výrobě dobrého piva je dodržování typicky českých postupů. Samozřejmě i hygiena a čistota je nedílnou součástí úspěšného výrobního procesu. V třínádobové nerezové varně o objemu 1000 l vyrážené mladiny postupně probíhají fáze vystírání, rmutování, scezování a chmelovar. Poté se ochlazená mladina zakvasí ušlechtilými pivovarskými kvasnicemi. Hlavní kvašení trvá zhruba 1 týden při teplotě 12°C. Dokvašování probíhá v ležáckém sklepě při teplotě 2°C 35 dnů i déle podle typu vařeného piva.
10° světlé (8.5)
Výborná osvěžující desina, která mi velmi chutnala.
12° světlé (7.5)
Také místní dvanáctka hořčí chuti chutnala...
12° tmavý ležák (7.5)
Velmi chutný černoušek taky nezklamal...
12° řezané (7.5)
Rovněž tento polotmavý ležáček byl pitelný...
!turistika!
!turistika!
!turistika!
Žádné komentáře:
Okomentovat