Pivovar Solnice byl založen roku 2018 v samotném historickém centru
Českých Budějovic. Spojuje jej unikátní pivovod do stejnojmenné
restaurace na Piaristickém náměstí. Pivo je zde připravováno s akcentem
na nejvyšší standard surovin v technologiích renomovaného výrobce Kaspar
Schulz. Na štítu budovy se vyjímá obraz sv. Václava, patrona českého
piva a sládků. Na kvalitu piva Solnice dohlíží vrchní sládek, pan Ing.
Ivan Dufek, člen Síně slávy českého pivovarství a sladařství. Všechna
piva vyráběná v pivovaru Solnice splňují kritéria pro označení „České
pivo“. Jsou nefiltrovaná a nepasterovaná.
Gotická budova SOLNICE se čtvrtým nejstarším krovem svého druhu v České republice byla postavena v roce 1531 jako městská sýpka. Později se zde skladovaly zbraně a před rokem 1880 sůl. Kvůli účelu skladování zde nikdy neproběhly žádné větší stavební úpravy. Zásadní rekonstrukce se budova dočkala až v 21. století, kdy zde 29. března 2019 slavnostně otevřela restaurace SOLNICE. Pivo SOLNICE ze stejnojmenného pivovaru v Hroznové ulici je do restaurace dopravováno unikátním podzemním pivovodem skrze Piaristické náměstí. Na kvalitu piva dohlíží mistr svého oboru, pan Ivan Dufek, člen Síně slávy českého pivovarství a sladařství.
Gotická budova SOLNICE se čtvrtým nejstarším krovem svého druhu v České republice byla postavena v roce 1531 jako městská sýpka. Později se zde skladovaly zbraně a před rokem 1880 sůl. Kvůli účelu skladování zde nikdy neproběhly žádné větší stavební úpravy. Zásadní rekonstrukce se budova dočkala až v 21. století, kdy zde 29. března 2019 slavnostně otevřela restaurace SOLNICE. Pivo SOLNICE ze stejnojmenného pivovaru v Hroznové ulici je do restaurace dopravováno unikátním podzemním pivovodem skrze Piaristické náměstí. Na kvalitu piva dohlíží mistr svého oboru, pan Ivan Dufek, člen Síně slávy českého pivovarství a sladařství.
adresa: Hroznová 187, České Budějovice 1, 370 01 České Budějovice
Solnice 10° (7.5)
EPM: 10% BARVA: 7 EBC ALKOHOL: 3,8% obj. HOŘKOST: 20 IBU Výčepní světlé pivo je v těle plnější, harmonicky vyvážené v hořkosti. Má čistě sladovou a chmelovou vůni i chuť a velmi dobrou pitelnost. Ve varně se zpracovávají 4 druhy humnových sladů a české chmele odrůdy Sládek a Žatecký poloraný červeňák. Vaří se na dva rmuty.
Solnice 11° (7.5)
EPM: 11% BARVA: 10 EBC ALKOHOL: 4,1% obj. HOŘKOST: 21 IBU Tento světlý ležák není cíleně hořký a dobře se hodí pro delší přátelská setkání, pro diskuze a probírání událostí. Vhodný je k jídlům, kde je součástí ryba, sýr stejně jako zelenina. Nebo prostě jen tak pro potěšení s brambůrkami nebo sladovými zrny.
Solnice 12° (7.5)
EPM: 12% BARVA: 9 EBC ALKOHOL: 5% obj. HOŘKOST: 44 IBU Je tradiční český ležák. Má čistě sladově chmelovou vůni a chuť i dobrou pěnivost. Je výrazně hořčí a dá se párovat s masitými jídly, obzvláště s tučnými, kořeněnými, s uzeným masem a grilovanými kousky, se speciálními omáčkami. Hořké látky obsažené v pivu podporují trávení. Je určen pro znalce piva.
Solnice 13° (8)
EPM: 13% BARVA: 10 EBC ALKOHOL: 5,6% obj. HOŘKOST: 44,3 IBU Speciál, který se hodí pro sváteční pohodu a navozuje slavnostnější náladu. Je výrazně hořčí a obsahuje více alkoholu. Plnost není vysoká. Může se užít i jako aperitiv při více chodech nebo při gala příležitostech.
Solnice Belgian Blonde 12° (7)
EPM: 12,4% BARVA: 8 EBC ALKOHOL: 5,3 % obj. HOŘKOST: 28 IBU Belgian Blonde je tradiční druh belgického svrchně kvašeného piva. Je to dobře pitelné pivo s menší, ale příjemnou hořkostí. Má střední plnost „ejlu“ s menším sladovým aromatem, lehce kořeněný a ovocně esterový charakter. Při výrobě Solnice Belgian Blonde jsme použili holandský světlý slad, belgický biscuitový slad a candy cukr vyrobený v našem pivovaru
Solnice Kölsch 11° (8)
Solnice Kölsch 11° (8)
Vznikl koncem 19. století v Kolíně nad Rýnem jako svrchně kvašená alternativa pro populární ležáky. Toto pitelné kolínské pivo vyrobené z německých suroviny má příjemnou hořkost z chmelů Monroe a Mandarina Bavaria, jemné ovocně esterové aroma a sušší doznívání.
(11 % EPM, 4,5 % alk., 26 IBU, 7 EBC)
Solnice Schwarzbier 10° (6)
Velmi tmavé pivo původem z Německa. Díky mnichovskému a praženému sladu má solnický Schwarzbier plnou čokoládovou chuť a tmavou barvu. Příjemnou pitelnost podporují německé kvasinky pro spodní kvašení a hořké doznívání od chmele Hallertau Blan. (10 % EPM, 4 % alk., 23 IBU, 62 EBC)
Solnice 11° (7)
EPM: 11% BARVA: 21 EBC ALKOHOL: 4,4% obj. HOŘKOST: 22 IBU Nový nefiltrovaný, nepasterovaný, polotmavý ležák českého typu je dobře vybalancován ve vůni i chuti a jemná, ušlechtilá hořkost přináší vysokou pitelnost piva středního řízu s nepatrným náznakem oříšku. Celkově lahodné pivo, které se hodí i k široké paletě jídel od těstovin po burgery.
Solnice pšeničné 11° (7)
EPM: 11% BARVA: 8 EBC ALKOHOL: 4,2% obj. HOŘKOST: 13 IBU Kvasnicové pivo „Solnice pšeničné“ je typem bavorského piva – Hefeweizen. Ve vůni jsou dobře znatelné tóny esterů, které připomínají aroma jižního ovoce, zvláště banánů a východního koření. Vznikají činností svrchních kvasinek z mladiny vyrobené největším dílem z pšeničného sladu, přičemž sladina je svařená s peletami chmele – žateckého poloraného červeňáku. Je to pivo příjemně osvěživé se slabší hořkostí a v některých regionech se doplňuje velmi slabým plátkem citronu. Rozptýlené kvasinky jsou součástí celkového vzhledu tohoto světlého piva. Hodí se k lehkým jídlům, ale i k různým koláčům a moučníkům.
Žádné komentáře:
Okomentovat