Pivovar Moritz v Olomouci nese jméno po významném občanovi z druhé
poloviny 19. století. Je otevřen od roku 2006, jako poctivá hospoda s
dobrým pivem, jídlem, skvělou atmosférou a příjemnou zahrádkou přímo v
centru města. Pivo Moritz se vyrábí klasickou technologií českých piv,
na dva rmuty, třikrát chmelené, kvašené v otevřených spilkách. Zraje ve
vzduchem chlazených ležáckých tancích, ze kterých je bez filtrace a
pasterace tlačeno na pípy. Z hanáckého sladu a chmelu vzniká lahodné,
kvalitní, vysoce pitelné pivo.
V roce 2007 byl v průvodci Good Beer Guide Prague and the Czech Republic, publikovaném britskou CAMRA (Campaign for Real Ale), zařazen mezi 10 nejlepších českých pivovarů.
adresa: Nešverova 2, 779 00 Olomouc
Moritz 10° (4)
Světlá desítka střední hořkosti opravdu ničím nezaujala...
Moritz 12° (6.5)
Dvanáctka z použitým chmelem Kazbek rovněž zklamání, jinak obě piva na čepu byly cítit a i chutí jablečným octem...Návrat zhruba po roce a už to bylo mnohem lepší...
V roce 2007 byl v průvodci Good Beer Guide Prague and the Czech Republic, publikovaném britskou CAMRA (Campaign for Real Ale), zařazen mezi 10 nejlepších českých pivovarů.
adresa: Nešverova 2, 779 00 Olomouc
Moritz 10° (4)
Světlá desítka střední hořkosti opravdu ničím nezaujala...
Moritz 12° (6.5)
Dvanáctka z použitým chmelem Kazbek rovněž zklamání, jinak obě piva na čepu byly cítit a i chutí jablečným octem...Návrat zhruba po roce a už to bylo mnohem lepší...
Moritz 11° (8)
Tato jedenáctka se opravdu povedla, krásně nahořklá, dal bych i více bodů, ovšem je to zde bohužel nestálé, jelikož poté přišla sladší várka...
Žádné komentáře:
Okomentovat