čtvrtek 22. března 2018

Malý / Velký


Malý bar s opravdu velkou nabídkou toho nejlepšího řemeslného piva na 8 kohoutech a více než stovce lahví a plechovek. Jen pár kroků od I.P. Pavlova.
adresa: Mikovcova 4, 120 00 Praha 2-Vinohrady

Fabián 12° (Pivovar Hostomice) (8)




Světlý ležák. Tradiční české pivo plné, sladové, chuti dodané díky použití nejlepšího,českého, humnového, sladu. Výraznější a však jemná, chmelová, hořkost je výsledkem použití, pouze, lisovaného chmele odrůdy žatecký poloraný červeňák. Nejlepší volba k vychutnání českého piva. Vlastně moje cesta do tohoto baru, byla kvůli němu, jelikož přímo v Hostomicích byla dvanáctka vynikající. Zde mi ovšem jak to tak bývá chutnala o něco méně, ale furt skvělá 12°.
Obsah alkoholu: 4,5% vol.

Falkon Idiot 14° (Kočovného pivovar Falkon) (4)



Svrchně kvašený speciál od kočovného pivovaru Falkon ve stylu west coast IPA. Chmelená čtyřmi druhy chmele, řádně hořká a sladová. Voní typicky citrusově se stopami bezu. Ani jsem to nedopil, přeslazený až moc tohle fakt víckrát ne...
Složení: burtonizovaná voda, ječné slady (pale ale, carapils), chmel (Magnum, Chinook, Mosaic, Centennial). Svrchně kvašeno (US-05). 14 % Extrakt původní mladiny
Obsah alkoholu: 6,2 %

Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock 17° (Pivovar Brauerei Heller) (7)



Bambergské speciální tmavé spodně kvašené nakuřované pivo vařené dle původní historické receptury. Chuť velmi uzená, kouřová, nasládlá, lehce sladová, karamelová. Měl jsem pak v hubě, jak kdybych fakt sežral uzený ovšem velmi zvláštní pivečko.
Obsah alkoholu: 6,5 %




Žádné komentáře:

Okomentovat