pondělí 5. března 2018

Pivovarský Klub


U zrodu tohoto podniku byla celkem jednoduchá myšlenka: Skoro všude si můžete dát třeba sto různých jídel a k nim jenom jedno pivo. Uděláme hospodu, kde bude možné si k jídlu dát sto různých piv. Šesti kohouty našeho výčepu dosud proteklo 900 druhů piv. Kromě toho zde naleznete minimálně 250 druhů piv v láhvích, především z českých pivovarů všech velikostí. V nabídce nechybí ani piva importovaná, zejména belgická, německá, z britských ostrovů, USA a dalších zemí. Vedle běžného restauračního provozu nabízíme možnost členství v našem klubu se zajímavým programem. Informace o programu a členství v klubu najdete ve zvláštní sekci.
adresa:  Křižíkova 272/17, 186 00 Praha 8-Karlín

 Ossegg 13° (Pivovar Osek) (8)


Světlý speciál, pivo obdobné receptury jako naše 12° Philipp avšak s vyšším podílem sladu, delší dobou ležení a přidáním chmele do ležáckého tanku. Pivo je typické jemným, ale výrazným chmelovým aroma.
Obsah alkoholu 5% .

 Břevnovský Benedict 12.5° (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha, Praha) (6.5)


Klasická světlá dvanáctka vyrobená tradičním způsobem vyznačující se plností a silnou, ale jemnou hořkostí.
Obsah alkoholu 5%

Adalbert Ale (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha, Praha) (7.5)


Lehčí osvěžující pivečko, příjemně hořké s výraznějším aromatem tropického ovoce.

Pumpkin Ale 12° (Radniční pivovar Jihlava) (7)


Dýňové pivko jantarové barvy, kde můžete cítit především skořici, muškátový ořech a koriandr.

Slavata Ipa 13° (Pivovar Nová Bystřice) (7.5)


Celkem chutné pivečko zlatavé barvy...

Rubínový Kokeš 13° (Kamenice nad Lipou) (8)


Polotmavý speciál karamelové chuti velmi chutnal.

Mad Cat Wheat ale 13° (Radniční pivovar Jihlava) (7.5)


Pšeničný speciální ejlík..

Crystal IPA 14° (pivovar Antoš Slaný) (7)


Svrchně kvašené světlé pivo typu Indian Pale Ale. Vydařená pěkně chmelená IPA. Čistá a velmi dobře pitelná. Hořkost je vyšší, doznívání dlouhé, citrusové, lehce lesního a tropického ovoce.

Mikuláš 14° (Zámecký pivovar, Zbraslavice) (7.5)


Světlé speciální pivo, bronzová barva, chuť plně sladová, nasycení střední, s vyšší hořkostí, která překrývá vyšší obsah alkoholu. Chmel: Premiant, Sládek a Žatecký poloraný červeňák. Slad: plzeňský, vídeňský, melanoidinový.

Harrach 14° (Malostránský pivovar, Velké Meziříčí) (7)


Vánoční speciál si vychutnají nejen milovníci polotmavých či řezaných piv. Toto pivo charakterizují čtyři druhy sladu ze kterých je uvařeno. Dávají mu sytě hnědou barvu, pevné tělo a příjemnou hořkost v harmonii s jemnou vůní a chutí karamelového sladu.

 Scottish Heavy ale 15° ((Přátelský pivovar Malešov) (7.5)


Plné tělo, takže je nasládlá, ale pro drsňáky. Jantarový Scottish Heavy Ale je pivo z ostrova, kde slunce moc nesvítí, kde vymysleli ragby a kde můžete vidět Lochnesku, když to přeženete s pitím. K výrobě jsme použili slady (světlý, bavorský, Caramunch, pšeničný a pražené žito) společně s chmely (Sládek, Magnum a Žatecký poloraný Červeňák).

 Budvar33 11° (Pivovar Budvar n.p., České Budějovice) (7)


Světlý ležák s názvem Budvar33, který odkazuje na 33 jednotek hořkosti IBU. Pro tentokrát v Budějovicích nepoužili chmel Žatecký Červeňák, ale jeho blízký příbuzný chmel odrůdy Agnus (česká odrůda). Prakticky se jedná o nejhořčejší pivo v sortimentu. Zajímavostí také může být použití anglického karamelového sladu ze sladovny Simpsons, který se u nás ve velkých pivovarech nepoužívá pro svoji vyšší cenu. V tomto případě se používá jen menší množství pro zvýraznění sladové chuti, tzv., aby se měla ta hořkost o co opřít.

Arcobräu Weisse  (Arcobräu Gräfliches Brauhaus, Neměcko) (7.5)


Příjemná osvěžující pšenka s banánovou chutí z Bavorska.

Mazák IPA  ((Pivovar Mazák, Dolní Bojanovice) (7.5)


 Tato sladší IPA s příchutí karamelu, grepy i lesního ovoce celkem šmakovala.


Weizen  12 °(Pivovar Primátor, Náchod) (7)


Weizen je osvěžující nefiltrované pivo s charakteristickou hustou pěnou. V aroma vůni i chuti lze objevovat tóny banánu, hřebíčku, lehký náznak nektarinek. O jeho kvalitě svědčí spousta ocenění z tuzemských i zahraničních degustačních soutěží, které každoročně získává. Ostatně, které z českých piv se může chlubit tak prestižním titulem „Nejlepší pivo na světě“ z World Beer Awards v Londýně?. Jinak na mě až zbytečně sladká pšenice...

Herold  (Pivovar Herold, Březnice) (7.5)


Příjemné lehčí pivečko avšak krásně nahořklé...

Zlatý Nuget 11° (Pivovar Zhůřák, Zhůř) (7)


Celkem v pohodě ejlík s ovocem, ovšem není to na delší pití...



 !turistika!

!turistika! 

Žádné komentáře:

Okomentovat