středa 29. května 2019

Minipivovar Jelínkova vila

 
Minipivovar, který je součástí hotelu Jelínkova vila, jsme vystavěli a zprovoznili v průběhu let 2003-2004. Navázali jsme tím na staletou tradici vaření piva ve Velkém Meziříčí, která zanikla v únoru 1949. Maximální produkcí 4000 hektolitrů piva ročně se řadíme do kategorie minipivovarů. Naše pivo Harrach vaříme tradiční rukodělnou metodou a poctivou českou cestou "varna – spilka – sklep". Byli jsme za něj již mnohokrát oceněni, mj. Českou pivní pečetí nebo cenou Minipivovar roku.
Pivo Harrach je pravé české pivo s působivým charakterem, daným přírodním nasycením oxidem uhličitým, jemnou vůní, bohatou pěnivostí a plností neboli chlebnatostí chuti. Navíc obsahuje přírodní vitamín B, a to zejména v kvasinkách spodního kvašení, jež způsobují lehké zakalení piva. Pivo ze zásady nefiltrujeme, nepasterizujeme a nepřidáváme do něj žádné stabilizátory či jiné nepřírodní látky.  Základní – trvalou – nabídku našeho minipivovaru tvoří světlý a tmavý ležák. Kromě toho najdete na výčepu vždy i jeden až dva z celkem dvanácti pivních speciálů (např. medový speciál, velkomeziříčský speciál nebo kávový ležák).
V Jelínkově vile vaříme vedle oceňovaného piva i skvělé jídlo. Můžete ochutnat např. řadu rybích specialit z čerstvých sladkovodních ryb, nejrůznější pochoutky k pivu a vínu (rybí škvarky, pivovarskou topinku, tatarský biftek apod.), ale i klasickou českou kuchyni včetně výborných dezertů. To vše v originálním prostředí starého mlýna.
Pokud se rozhodnete spojit návštěvu minipivovaru s prohlídkou Velkého Meziříčí nebo jinými aktivitami, jistě oceníte příjemné ubytování. V našem hotelu najdete pohodlné jedno-, dvou- a třílůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením, velké apartmány s kuchyňským koutem i krásné historické pokoje. Po ochutnávce piva Harrach si tak můžete odpočinout např. v originální dobové posteli z časů hraběte Františka Harracha nebo továrníka Karla Jelínka.

Adresa: Třebíčská 342/10, 594 01 Velké Meziříčí

Harrach 12° (9)



Spodně kvašený ležák plzeňského typu.
Harrach Světlý ležák Original– základní pilíř velkomeziříčského pivovaru Jelínkova vila, který je v nabídce již od roku 2004, kdy byl pivovar uveden do provozu.
Tradiční světlý ležák českého typu vyniká svojí zlato-hnědou barvou, příjemnou sladovou vůní, vyváženou sladově chmelovou chutí a ostřejší hořkostí.
Dle štamgastů pivovaru se jedná o velice pitelné pivo, které pohladí chuť a zažene žízeň.
obsah alkoholu: 5,20%

 Harrach speciál 14° (8)


Výborný silnější speciál polotmavý chutnal velice, v jeho přípravě použit mnichovský chmel.

Harrach tmavý 11° (7)



Spodně kvašený tmavý ležák plzeňského typu.
Harrach tmavý ležák  stejně jako jeho světlý kolega original je v nabídce již od roku 2004, kdy byl pivovar uveden do provozu.
Tradiční tmavý ležák českého typu vyniká svojí krásnou karamelově kávovou vůní. Ve středně plné chuti se mísí výrazná složka karamelového sladu s chmelovou hořkostí, která je velmi dobře vyvážená a podtrhuje celkový charakter tohoto nesladkého tmavého piva.
 
Harrach světlý 12 Premium° (8)
 
 
Spodně kvašený prémiový ležák.  
Tento ležák vznikl v roce 2017 pro doplnění nabídky o prémiové pivo. Tedy o pivo, jehož stupňovitost je mezi 12-12,99 °.  Jedná se o tradiční spodně kvašený ležák plzeňského typu, který se od Světlého ležáku Original liší především použitím pouze jednoho druhu sladu a českého chmele (plzeňský slad, Žatecký poloraný červeňák). 
 


 !turistika!
 

Žádné komentáře:

Okomentovat