sobota 5. února 2022

Kyjovský pivovar

 

Kyjovský pivovar navazuje na mnohaletou tradici vaření piva v Kyjově, jehož počátky se datují do první čtvrtiny šestnáctého pivovarstoletí a které se v různých podobách zachovalo až do šedesátých let století minulého.  Pivo vaříme dle ověřených technologických postupů z nejlepších surovin, které čeští a moravští zemědělci, sladovníci a chmelaři nabízí. Piva u nás vyrobená, jsou spodně kvašená plzeňského typu a tmavá piva bavorského typu.  Všechna naše piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná. Mají tedy přirozený jemný zákal, který tvoří zdraví velmi prospěšné kvasinky.
Krom ubytování nabízí pivovar i pivní lázně...

Vznik v roce 2014

adresa: tř. Komenského 596, 697 01 Kyjov

Kyjovská Kateřina 10° (6.5)

 

Charakteristická chuť žitného piva vede k lehké a osvěžující povaze, která je vyvážena chmelovou hořkostí. Pěna žitného piva je hustá a smetanová.
Rye Lager světlé žitné výčepní pivo spodně kvašené nefiltrované nepasterizované

Kyjovská Žítek 11° (6)

 

Žitný a ječný slad a výrazné sladení aromatickým sladem Kazbek, který byl použit i pro studené sladení v tanku dává tomuto ležáku výraznou a plnou, ale velmi příjemnou chuť a zajímavou vůni. To vše při zachování výborné pitelnosti. 

Kyjovský 011 Rye Lager světlý žitný ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný

Kyjovská ležák 12° (7)

 

K výstavu minimálně 6 týdenní stáří tohoto ležáku zajišťuje krásnou plnost a příjemný říz. Ležákem se line příjemná hořkost Žateckého poloranného červeňáku. Kyjovský 002 Czech Pilsner / Premium Pale Lager / Bohemian Pilsener světlý ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný

fotogalerie 

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat