neděle 27. února 2022

Znojemský městský pivovar

 

 

Znojemský městský pivovar se nachází v historickém areálu znojemského hradu, kde od roku 2015 navazujeme na staletou tradici vaření piva ve Znojmě. Obnovili jsme zde výrobu piva  v okamžiku, kdy nebyla efektivní pro globální koncern s přes vědčením, že Znojmo si svoje pivo pro místní lidi a z místních surovin zaslouží. Jsme malý řemeslný pivovar s hlavním kvašením na tradičních spilkách a v naší nabídce najdete nejenom tradiční ležáky, ale i polotmavá, silná, svrchně kvašená piva korunovaná  světovými unikáty jako je Sauvin 11.
Pivovar navazuje na svou letitou tradici a historii, ke které se opět navrací. Již v roce 1278 uděluje Rudolf I. městu Znojmu várečné právo. Dochované znojemské pivovarské cechy se datují k roku 1446 a samotný moderní městský pivovar byl založen roku 1720. Po spletité minulosti byl v roce 2003 pivovar Hostan prodán nizozemskému koncernu Heineken, který přesunul výrobu do Brna. To se ale nelíbilo správě města, která chtěla navrátit výrobu piva tam, kam patří, a tak roku 2010 koupilo město Znojmo od firmy Heineken pivovar nazpět.

adresa: Hradní 87/2, 669 02 Znojmo

Znojemská 11° (7.5)

 

Vlajková  loď  našeho  pivovaru,  jedenáctka  dle  tradiční  znojemské  receptury  našeho emeritního sládka Karla Čaňka. Chlebnatost, plné sladové tělo, vyvážená hořkost s  jemným  dozníváním  a  střední  říz  podněcují  každým lokem k dalšímu napití.

 

Znojemská 12° (8)

 

Náš Zuper ležák, poctivě hořký a vonící chmelem díky tomu, že ho 4x chmelíme i za studena. Čtvero  chmelení  ladí  profil naší  dvanáctky  do  výrazné  a  rychle  nastupující  hořkosti  s  jemným  dozníváním až do chuti  bohatého sladového těla. Poslední  chmelení  za  studena  dodává  bohaté  chmelové aroma.

Zetko 14° (8)

 

Silný, 4x chmelený, zlatavý pivní speciál, výrazně chmelený i za studena chmelem Citra. Tento speciál se vyznačuje významnou plností a řízem, které mu dodává směs chmelů Sládek, Žatec a Citra. Poslední z nich korunuje Zetko jemným citrusovým aroma.

fotogalerie 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat