sobota 5. února 2022

Minipivovar Frankies

 


Pivovar Frankies byl založen dvěma přáteli v září 2014 po několika letech testování pivních speciálů v garážových podmínkách.  Z původního projektu dvou nadšenců, který vařili pivo pro sebe a své přátele, vznikl řemeslný pivovar, který se stal stálicí na české minipivovarské scéně s mnoha fanoušky doma i v zahraničí. Od začátku se Frankies snaží přinášet piva s duší, vyznačující se rozmanitostí, nápaditostí a především skvělou pitelností. 
V roce 2019 byla otevřena Frankies – pivovarská pivnice.

adresa: J. Palacha 121, 690 02 Břeclav

Frankies ležák 11° (8)

 

 

Klasický spodně kvašený ležák plzeňského typu z Břeclavi. Jedná se o tradiční české pivo, vyznačující se čistou sladovou chutí a velmi jemnou hořkostí, jež mu dodávají žatecké chmely.

Frankies Pumpin Ale 12° (7)

 

Při vaření tohoto svrchně kvašeného Ale bylo do varny přidáno 30 kg pečený dýní a koření (hřebíček, skořice, nové koření). Takové pivo jste ještě určitě neměli možnost ochutnat, takže doporučujeme hned objednat, protože jindy než na podzim ho asi v Břeclavi vařit nebudou.

Frankies Frank Appa 12° (7.5)

 

Vlajková loď Frankies mezi svrchně kvašenými pivy. Jde American Pale Ale, které má příjemné nasládlé tělo, příjemnou hořkost a citrusové aroma, které získal studeným chmelením americkými chmely. Je pojmenované po oblíbenci a jmenovci pivovaru Františku Zappovi.

fotogalerie 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat