sobota 5. března 2022

Pivovar Bad Flash

 

 

Vznik 2013

Dva pražské pivní bary, Kulový blesk + Zlý Časy, začaly vařit společně pivo a založily létající pivovar Bad Flash. Na podzim 2021 už konečně dolétal a pivovar vaří ve svém v areálu FK Admira v pražských Kobylisích.

Bad Flash neboli Zlej Blesk vznikl jako idea, která v sobě zahrnuje tři různé věci, založené na lásce k nejkomplexnějšímu, nejčistšímu a nejklasičtějšímu nápoji – pivu.      

Bad Flash je také velkoobchod s pivem  Bad Flash je pivovar, který se snaží o to, aby pojem „dobré české pivo“ znamenal širokou škálu pivních chutí – od nejjemnějších witů a blanche přes ipy, ležáky a bittery až po hardcore chutě barley wines, imperial stoutů nebo nakuřovaných doppelbocků.      Dva bary s tím nejlepším, co současná pivní scéna nabízí.  Bad Flash je také koncept pivních barů s fantastickými interiéry, zprostředkujících setkávání s tím nejlepším, co současná pivní scéna nabízí, prostě hezké místo, kde je zážitek z nepřeberné škály pivních chutí a vůní umocněn ideálním prostředím a příjemnou obsluhou, která dokáže na první dobrou odhadnout vaše chutě a poradit to nejlepší nejen z vlastní produkce – Bad Flash je totiž také velkoobchod s pivem, nabízející to nejlepší z celosvětové škály stovek pivních stylů a známých značek v Evropě i za oceánem.      

Zlý časy vyhlásili čeští novináři za nejlepší multipivní hospodou v Praze.  Bad Flash vznikl v roce 2013. U jeho zrodu stáli dva kamarádi: Zlej Hanz má hospodu Zlý Časy, která se z podzemní zakouřené putyky s jednou řadou kohoutů stala hospodou s třemi patry, osmačtyřiceti pípami a stovkami pivních láhví, kterou čeští novináři vyhlásili nejlepší multipivní hospodou v Praze, a o které se píše mimo jiné také v New York Times nebo o ní točí reportáže BBC. Libor Kult pak provozuje hospodu Kulovej Blesk, ta si kromě širokého výběru piv zakládala také na domáckém prostředí a vynikající kuchyni. Tihle dva nadšenci, kteří měli to štěstí, že se pro ně největší koníček stal jejich prací, spolu často jezdili na různé pivní výlety a vozili ze zahraničí i z různých míst České republiky nová a nová piva.  V Česku (a vlastně nikde na světě) už nějakou dobu neplatilo, že když chcete vařit pivo, musíte mít vlastní tanky a varnu – byla varianta stát se „létajícím pivovarem“ a moci si uvařit piva svoje. Spojení názvů obou hospod pak dalo dohromady rytmicky úderný výraz Bad Flash, a nový pojem pivní scény byl na světě.  Ať už se jedná o bary, pivovar nebo velkoobchod, Bad Flash vždy dokáže organicky propojit lásku k pivu s dlouholetými zkušenostmi a nespoutanou troufalostí překračovat hranice možného. Pokud tedy máte rádi IPA, wity, stouty, ALE, lambiky, ležáky, vyzkoušejte Bad Flash – ale pozor, riskujete, že se vám usadí v hlavě a nebudete se jej moc zbavit. Bad Flash není ale jen kvalitní pivo – je to také styl, ve kterém neexistují kompromisy.

adresa:  Na Pecích 1044, 182 00 Praha 8-Kobylisy

Prostě ležák 12° (7.5)

 

Držíte v ruce klasiku. Nic nemůže nahradit klasický světlý spodně kvašený ležák. Ten učinil z hašení žízně nenapodobitelnou sladce hořkou rozkoš! V našem ležáku je krom tradičního Žateckého poloraného červeňáku i další český chmel Agnus a extrakt původní mladiny 12,4. Je zbytečné se ležáku bránit, propadnete mu tak jako tak… Pijte a užívejte, uvaříme jej znova! Na zdraví!

Alkohol: 4,80% Průměrný EPM: 12,40% Typ piva: Světlý ležák Způsob kvašení: Spodní

Bikini Ale 11° (7)

 

Azuro, relax u vody, orosená sklenice lehkého Bikini Ale 11. Zkrátka léto jak má být …

Alkohol: 4,50% Průměrný EPM: 11,00% Typ piva: Session Pale Ale Způsob kvašení: Svrchní

Sex-Appeal APA 12° (7)

 

Pivní styl: APA (american pale ale) Alkohol (%):  5.1

Fanatic Neipa 14° (7.5)

 

My jsme jako dominantní chmel použili úplně nový chmel Sabro, který je naprosto úžasný. V chuti i vůni dominují výrazné tóny kokosu a ananasu.     

Objem: 0,75l     Stupeň: 14°     Alkohol: 6,40%     Průměrný EPM: 14,00%     Typ piva: New England IPA     Způsob kvašení: Svrchní

 

Raspberry Sour Ale 12° (7.5)

 

Představujeme Vám náš Sour Ale uvařený metodou kettle souring za pomoci bakterií Lactobacillus a kvašený kvasinkami svrchního kvašení. Do zrání jsme přidali 200 kilo čerstvých malin na 1500 litrů. Toto pivo s velkou dávkou malin má nízkou hořkost, příjemnou kyselost a osvěžující chuť.       Stupeň: 12°     Alkohol: 5,00%     Průměrný EPM: 12,00%     Typ piva: Sour Ale     Způsob kvašení: Svrchní

Torpid Mind 24° (7.5)

 

Jde o svrchně kvašené speciální tmavé pivo stylu Russian Imperial Stout, charakteristické hustou pěnou, tmavou barvou a příchutí po praženém sladu. Pochází ze Skotska, ale své označení získalo pro svou oblíbenost v carském paláci v Petrohradě. Toto pivo se svou silou a charakterem báječně hodí k probuzení ze zimní malátnosti, proto Torpid Mind.     Ocenění: 1. místo Zlatá pivní pečeť v Českých Budějovicích 2020 v kategorii Stout a porter         Objem: 0,75l     Stupeň: 24°     Alkohol: 10,50%     Průměrný EPM: 24,00%     Typ piva: Imperial Stout     Způsob kvašení: Svrchní 

SuperNova 11° (7)


 
IPA - New England / Hazy

 Mango / Chilli Sour Ale 12° (7)

 

vlevo...
Představujeme Vám náš Sour Ale uvařený metodou kettle souring za pomoci bakterií Lactobacillus a kvašený kvasinkami svrchního kvašení. Do zrání jsme přidali 250 kilo čerstvého manga a 800 gramů chilli papriček Habanero s pálivostí 280 000 SHU na 2000 litrů. Toto šťavnaté pivo s velkou dávkou manga má nízkou hořkost, příjemnou kyselost, osvěžující chuť a neuvěřitelně vyváženou pálivost.        Stupeň: 12°     Alkohol: 4,90%     Průměrný EPM: 12,00%     Typ piva: Sour Ale

!turistika! 

fotogalerie 

 

 


Žádné komentáře:

Okomentovat