Nabízime piva vařená v našem pivovaru z humnového sladu. Humnová sladovna představuje tradiční výrobu sladu (oproti průmyslovým sladovnám). Všechna naše piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná, takže si zachovávají svou původní chuť i nutriční hodnotu.
Za značkou Žíznivý dromedár stojí Zbyněk Závodník a Jiří Hrubý. I když Závodník o vlastní výrobně uvažuje už od roku 2012, naplno se do věci pustil před osmi měsíci, kdy se spojil s Hrubým. Pak našli prostory, vyřešili financování a založili společnost s ručením omezeným. „Stěžejním programem Žíznivého dromedára budou piva českého typu doplněné o svrchňáky jako ale (ejl), IPA, APA, pšenice či Stout, popřípadě spodně kvašené speciály,“ popisuje Zbyněk Závodník. Pivovar by se měl rozjet letos v říjnu či listopadu. Fungovat bude na ostravském sídlišti Hrabůvka v ulici Alberta Kučery. Závodník s Hrubým využijí existující jednopodlažní budovu, kde dřív fungoval sportovní bar. Součástí pivovaru bude hned od startu i vlastní výčep, majitelé navíc chtějí svá piva zavážet i do jiných restaurací. Sládka zatím Žíznivý dromedár nehledá, Závodník s Hrubým chtějí vařit sami. „Oba máme kurz pivovarnictví a sladovnictví,“ doplňuje Závodník s tím, že si doma dřív vařil pivo z koncentrátů i ze surovin. Technologii odkoupili od krnovského minipivovaru Nachmelená Opice, kde se před nedávnem navyšovala kapacita, a původní varna tak musela pryč.
vznik 2018
adresa: Alberta Kučery 1274/14, 700 30 Ostrava-jih
Žíznivý dromedár