pondělí 24. července 2017

Minipivovar Beznoska




Minipivovar Beznoska, restaurace a penzion Školička, se nachází na Krocínce, v blízkosti stanic metra “B” – Vysočanská a metra “C” – Prosek. Nedaleko nás leží O2 arena, ke které jezdí autobusová linka č. 151 ze zastávky Klíčovská. Výstaviště Letňany (PVA Expo Praha), je od nás vzdáleno 2,5 km jízdy autem nebo stanici metrem. Hosté mohou využít naše parkoviště, které je umístěno za budovou.
Restaurace vznikla v srpnu 1995 v prostorách bývalé základní školy. V roce 2013 prošla první část restaurace rekonstrukcí a byl v ní vybudován minipivovar Beznoska. V této části naleznete výčep, varny a několik boxů, díky kterým mají naši hosté své soukromí. Druhá část restaurace prošla rekonstrukcí na začátku roku 2015. Tento prostor je inspirován historií budovy a naleznete zde fotografie z dob fungování školy a černé tabule. Tato část disponuje také velkým oknem do kuchyně, kde můžete sledovat přípravu pokrmů, dále pak proskleným ležáckým sklepem, kde můžete vidět zrát naše pivo. Obě dvě části restaurace jsou nekuřácké.
V teplých měsících je možné využít letní zahrádku, která je krytá pergolou.
V minipivovaru vaříme několik různých druhů piv, spodně i svrchně kvašených. Jednotlivá piva se na výčepu mění, ale samozřejmostí jsou české ležáky, dále piva typu ale, stout a pšeničná piva.
Nad restaurací se nachází malý rodinný penzion, který disponuje několika jednolůžkovými a dvoulůžkovými pokoji. Ty jsou vybaveny sociálním zařízením se sprchovým koutem a televizí. Snídaně jsou podávány v restauraci.

Světlá 12° (8,5)



Spodně kvašený světlý ležák. Stálý a nejprodávanější typ piva vařený u nás. Pivo bylo uvařeno ze dvou druhů sladu (plzeňského a mnichovského) a na chmelení byly použity tři druhy chmele.  

Hořká 12,9° MagBez (9)

Spodně kvašený světlý speciál. Pivo na styl ležáku s velmi hořkým dozníváním vytvořené chmelem Magnum, který pochází z Německa.  

MagBez 14° (8)


Spodně kvašený světlý speciál. Pivo na styl ležáku s velmi hořkým dozníváním vytvořené spojením hořkého německého chmele Magnum a žateckého poloraného červeňáku.


Hořká 14° B-ejl (7,5)

Svrchně kvašený světlý speciál. Na přípravu tohoto speciálu jsme použili kombinaci zahraničních chmelů – Challanger, Citra a Cascade, díky kterým pivo získalo silnější hořkost a jemně ovocné aroma po citrusech.  

Likvidátor 16° (8,5)


Spodně kvašený světlý speciál. Silnější, plnější a hořčí varianta našeho oblíbeného ležáku Beznoska, který přes dva měsíce zrál v našem sklepě.

 Likvidátor 14° (7,5)


Spodně kvašený světlý speciál. Silnější, plnější a hořčí varianta našeho oblíbeného ležáku Beznoska, který přes dva měsíce zrál v našem sklepě.

Hejhula 10° (7)


Spodně kvašené světlé výčepní pivo. Je to lehčí varianta našeho ležáku, s tím souvisí i nižší obsah alkoholu. Připraveno z benešovského sladu, chmeleno třemi druhy chmele.

Cittový Sosáček 12° (9)



Spodně kvašený světlý ležák. Výroční speciál vařený ze zeleného chmele (chmel se nijak neupravuje, vaří se z něj rovnou za čerstva), který dodává pivu velmi zajímavé kořeněné aroma.

 Gladiátor ejl 15° (8)

 
Svrchně kvašený světlý speciál. Podzimní ejlík z více druhů chmelů, použili jsme chmely galena, willamette a equinox. Pivo se vyznačuje osobitou hořkostí a citrusovou vůní.

Koloušek 12° (7)


Svrchně kvašený pšeničný světlý ležák. Velmi specifické pivo s vůní banánů a hřebíčku a malou hořkostí. Pivo bývá standardně zakalené s vyšším řízem.

Bishopovo bodnutí 13° (7)


Spodně kvašený polotmavý speciál. Speciální pivo uvařené s lesním medem, které pivu dodává jemné aroma a příjemný dozvuk.

Klíčák 11° (8)



Spodně kvašený polotmavý ležák. Lehké karamelové pivo s nižší hořkostí a dobrou pitelností, barva kaštanová, jako v našem parku na Klíčově.

 Zázvorový ejl 12° (8)


Svrchně kvašený světlý ležák. Středně hořký ejlík, do kterého jsme přidali čerstvý zázvor, po kterém je pivo jemně pálivé a krásně voňavé.

Oompa Loompa 20° (7.5)


čoko-malinový dvacítkový stout
Svrchně kvašený tmavý speciál. Velmi speciální tmavé pivo, při jeho vaření jsme přidávali kakao z Ekvádoru (včetně celých kakaových bobů naložených v rumu) a spoustu malin, prostě čoko-malinová bomba. Bylo uvařeno s kooperací létajícího pivovaru Crazy Clown, podávané s drobným překvapením.

Gargamel 13° (7,5)


Svrchně kvašený polotmavý speciál. Hutnější a sladší ejl vařený ze chmelů galena a amarilllo. Na vůni je cítit ovoce, především jádra třešní (amarillo chmel).

Prosecký Masakr 11° (7,5)


Svrchně kvašený pálivý ležák. Při vaření tohoto speciálního piva jsme použili 100 ks chilli papriček, pálivost samotného piva je postupně se rozvíjející.

 Vídeňák 11° (7,5)


Spodně kvašený světlý ležák. Na jeho vaření jsme použili vídeňský slad a jiné chmelení oproti ležáku Beznoska. Tento ležák je tedy jemnější, méně hořký, ale více voňavější.

CTRL +X  (7)

 
Svrchně kvašený světlý ležák. Speciální dvouchmelová várka – Equinox a Galaxy. Ejlík je světlý, výrazně hořký a příjemně citrusově voňavý.

 B-ejl  14 °(7.5)



Svrchně kvašený světlý speciál. Na přípravu tohoto speciálu jsme použili kombinaci zahraničních chmelů – magnum, citra a cascade, díky kterým pivo získalo silnější hořkost a jemně ovocné aroma po citrusech.

Žatecký Sosáček  12° (7.5)

 
Spodně kvašený světlý ležák. Speciál vařený z čerstvého žateckého chmele, který dodává pivu speciální kořeněné aroma.

Růžový Panter  12° (8.5)




Svrchně kvašený světlý ležák. Ejlík vařený s ibiškovým květem, který dodal pivu krásnou růžovou barvu a jemně nakyslou chuť.

 Igor  17° (8)


Svrchně kvašený polotmavý speciál. Velmi silné pivo uvařené ze čtyř zahraničních chmelů, vyniká silným tělem s karamelovým dozvukem, citrusovou vůní a vysokou hořkostí.

 Duch vánoc 12° (6.5)


Spodně kvašený světlý ležák. Do varného procesu jsme přidali vánoční koření, které nám připomene vůní i chutí Vánoce – hřebíček, pomerančovou kůru, skořici, badyán a jiné.

 Patnácterák  15° (7)


Svrchně kvašené světlé plné pivo. Silnější zimní varianta našeho Kolouška, tedy velmi specifické pivo s vůní banánů a hřebíčku a malou hořkostí. Pivo bývá standardně zakalené s vyšším řízem.

Azanox  13° (7)


 Svrchně kvašený polotmavý speciál. Velmi hořký ejl ze chmelů Azacca a Equinox.

 Koloušek 13° (7.5)

  
Mangový cykloejl 10° (6)


Svrchně kvašené výčepní pivo. Tento lehký ejlík je světlý, na vůni citrusový, s nižším obsahem alkoholu a středním řízem. Do této várky Cykloejla jsme přidali rozmixované mango, které dodalo pivu ještě zajímavější aroma.

Ztopořovač 12° (7)


Svrchně kvašené plné pivo. Speciální várka světlého ejlu s přidaným kotvičníkem. Tato bylina se používá pro zlepšení mužské erekce a libida, a dodává pivu i zajímavé bylinné aroma.

Candát 13° (7)


Svrchně kvašené silné pivo. Tuto speciální várku ejlu jsme vařili společně s domovarným pivovarem Candát, pivo je krásně citrusově voňavé, hořké a plné.

Rybízový koloušek 13° (6.5)


Svrchně kvašené světlé výčepní pivo. Velmi specifické pivo s vůní banánů, rybízu a hřebíčku a malou hořkostí. Speciální várka s přídavkem černého rybízu, pivo je standardně zakalené s vyšším řízem a růžovou barvou.


!turistika!

!turistika!

!turistika!

!turistika!

Žádné komentáře:

Okomentovat