pondělí 24. července 2017

Pivovar Hostivar H1 + H2


Pivovar H1

 
Pivovar nesoucí jméno HOSTIVAR je vystavěn v regionu Prahy 15 na hranicích dvou katastrů, Hostivaře a Horních Měcholup. Nebylo proto možno nepodlehnout myšlence pojmenování prvého pivovaru v historii této oblasti a jeho piva právě názvem Hostivar.
Letopisci míní, že obec Hostivař – Gostivar, dostala jméno po člověku zde žijícím, který „hostům vařil, nebo je chránil“.
O Hostivaři se zmiňuje již kronikář Kosmas v Kronice české. O událostech roku 1068 vypravuje, že v tu dobu Jaromír, bratr knížete Vratislava II., přijíždí ku Praze, aby s podporou některých velmožů vymohl na bratrovi své právo stát se novým pražským biskupem. Vratislav II, tehdy ještě kníže, neboť prvním českým králem se stane až o sedmnáct let později, zalekl se možného útoku svých bratří a rozhodl se Jaromírovi vyhovět. „Jaromír zarazil tábor se svými příznivci před Prahou na lukách u vsi Gostivar, odkud vyslal posly své doptati se bratra svého, zdali zvolí jej za biskupa pražského a přijme-li jej v míru,“ píše kronikář.
A tak nás napadá - oč lépe by se Jaromírovi a jeho druhům tábořilo a čekalo v lukách u vsi Gostivar, kdyby tu již tehdy stál pivovar a hostinec s lahodným pivem, kde velmožům spočinouti a své hrdlo svlažiti umožněno by bylo!
Co nebylo umožněno tenkrát, povede se za tisíc let. Dnes již na prahu Hostivaře pivovar stojí a dobrý Hostivar místním i poutníkům vaří. Inspirováni dávnou historií, tradicí a poctivým umem českých sládků vaříme pivo tak, jak tomu bylo před velkou pivní industrializací, tedy způsobem voda, chmel a slad, bez pasterizace a filtrování. Věříme, že vás skvělá chuť Hostivaru a naše pohostinnost přivedou brzy zpět.
Myšlenka postavit akciový pivovar Hostivar dostala konkrétní podobu na prvním setkání akcionářů 5. září 2011. Na web z průběhu stavby se můžete podívat zde. První várka piva byla uvařena v únoru 2013. Čtyři roky od otevření pivovaru ukázaly, že Vám naše pivo chutná a že k nám chodíte rádi, ale také ukázaly, že stávající kapacita nestačí. Vše tohle nás vedlo k tomu, že jsme v dubnu 2017 otevřeli nedaleko na Hornoměcholupské ulici nový pivovar s restaurací a pekárnou, nazvaný H2.

Světlá 13° H1 (10)





Spodně kvašený speciál zlaté barvy s chmelovou a sladovou vůní, vyšším řízem, plnou chutí a výraznou hořkostí, která vybízí k dalšímu napití. Celosladové pivo vařené na dva rmuty, kvašené při teplotě do 10°C a zrající alespoň 30 dní. Na jejich třináctku vždy rád zajdu, jedno momentálně z mých nejoblíbenějších piveček!
Obsah alkoholu: 5,3 %

Hostivar 11° H1 (8)



Světlý spodně kvašený ležák s jemnou chmelovou vůní, střední plností a delším hořkým dozníváním. Pivo vyrobené ze dvou druhů sladů tradičním dvourmutovým způsobem, chmelené „na třikrát“. Hostivar 11° se vyznačuje vyšším řízem, hustou bílou pěnou a hlavně skvělou pitelností.
Obsah alkoholu: 4,5 %

Hostivar Ale H1 15° (6)



Silnější svrchně kvašené pivo s tmavě zlatou až měděnou barvou, které zaujme už svou svěží vůní po citrusech a květinách. Plná chuť nejdříve sladová, přechází do intenzivní, ale nesvíravé hořkosti s dlouhým dozníváním. H-Ale je vyráběn ze čtyř druhů sladů a čtyř druhů chmele a přes svoji sílu se dobře pije a věříme, že si ho oblíbíte.
Obsah alkoholu: 6,3 %


 Osmička 8° H1 (8)


Osmička nejen pro cyklisty je další sezónní pivo Hostivaru. Lehké, spodně kvašené pivo uvařené ze dvou sladů a chmelů s přídavkem německého chmele Polaris. Ten dává osmičce nejen hořkost, ale také mírně chladivé aroma zvýrazněné marockou mátou, kterou jsme přidali do ležáckého tanku.
Obsah alkoholu: 3.4 %

Pšeničné polotmavé 13° H1 (8)


Svrchně kvašené pšeničné pivo hnědočervené barvy, dosažené kombinací karamelového a mnichovského sladu. Jemné aroma s nádechem banánu, hřebíčku, vanilky a citrusu dodávají pivu německé kvasnice. Na konci je skrytá vyšší hořkost typická pro piva z Hostivaru.

Doppelbock 17° H1 (7,5)


spodně kvašené pivo, které se vyznačuje hnědou barvou s rudými tóny,výraznou sladovou vůní a plným tělem, hořkost je střední, objevuje se až a závěr. Pivo jsme vařili kombinací čtyř sladů a dvou českých chmelů.
Obsah alkoholu 7%, EPM 17,60%.


Hostivar Ale 12° H1 2018 (7)


Do várky byly použity čtyři slady a čtyři americké chmely, dodávající pivu svěží vůně květin a citrusových plodů.
Obsah alkoholu 5,4%

 Hostivar 12° H1 (7)


Polotmavý ležák s přídavkem karamelového sladu, který pivu dává jeho granátově červenou barvu. Karamel se objevuje také v chuti, kde se doplňuje s příjemnou hořkostí. Naše polotmavá 12° vzniká ze tří sladů a kombinací dvou českých chmelů.

Martinská Ale 14° H1 (9)


V letošní várce najdete chmely Challanger, Galena, Willamette a Žatecký poloraný červeňák. Jedná se o svrchně kvašený speciál typu ALE vyšší hořkosti, zlatavé barvy s plnou sladovou a chmelovou vůní, střední plnou chutí a delším trávovým dozníváním.

Vánoční Ale 16° H1 (8)


Svrchně kvašené pivo polotmavé barvy s vyšší hořkostí. V chuti piva spolu s karamelovými slady ucítíte vanilku, skořici, hřebíček, trošku pomerančové kůry a špetku badyánu.
EPM = 16,54% hm, obsah alkoholu je 6,8% obj.

Tmavý speciál 13° H1 (6)

Spodně kvašené pivko tmavé barvy kávové pražené vůni a chuti, dále je tam cítit lehce karamel a čokoláda.
EPM = 13,71% hm, obsah alkoholu je 5,7% obj.

Žitná 12° H1 (7)


Spodně kvašené pivo světlé až měděné barvy s přídavkem žitného sladu. Vařené klasickou metodou rmutování na dva rmuty, hlavní kvašení vedené v kvasné kádi a 30ti denní zrání v ležáckém tanku. Do piva jsme přidali i dva české chmely, které dávají pivu jemnou hořkost. Nižší říz, plnější tělo, a delší doznívání hořkosti v chuti.
EPM = 12,40% hm, obsah alkoholu je 5,2% obj.


Velikonoční 13° H1 (8)

 
Světle svrchně kvašený speciál typu ALE Single Hop. Pivko je chmelené pouze chmelem Cascade.
EPM = 13,56% hm, obsah alkoholu je 5,8% obj.
  
Pšenice 12° H1 (8)


Pšeničné pivo bavorské typu. Do tohoto piva jsme dali z padesáti procent slad pšeničný a chmel jsme zvolili žatecký poloraný červeňák. Speciální typ kvasnic dotváří tóny banánu a hřebíčku.

Žitný Ale 12° H1 (8.5)


Světlé, svrchně kvašené, plné pivo. Má střední říz, zlatavou barvu a vyšší hořkost, která je výrazná, ale nepřekrývá tóny žitného sladu. Do piva jsme použili jeden chmel, to znamená, že se jedná o takzvaný ,, SINGLE HOP“ se chmelem SIMCOE, který dodává pivu borovicové aroma.

 Medová 13° H1 (8.5)


Svrchně kvašené pivo, vařené ze třech druhů sladů infuzní metodou rmutování. Chmelené českým chmelem, kvůli jemné ale vyšší hořkosti, která ovšem nepřebíjí nádech květového medu, který jsme přidali do tanku po hlavním kvašení.
 Obsah alkoholu 5,5%

Martinská Ale 14° H1 (9)


Světlé svrchně kvašené silné pivo typu Ale, již tradiční speciál ke svátku všech Martinů. Každý rok toto pivo vaříme s jiným chmelem, takže nikdy není stejné. Letos jsme použili pouze chmel Comet. To znamená, že se jedná o tak zvaný "single hop" tento chmel dává pivu vyšší hořkost a v chuti se objevují tóny citrusových plodů.
Obsah alkoholu 6,3%

 Vánoční Stout 15° H1 (7.5)




Jako každý rok pro Vás máme připravený vánoční speciál. Letos jsme uvařili vánoční STOUT 15°. Je to tmavé svrchně kvašené nefiltrované silné pivo typu Stout, původem z britských ostrovů. Při vaření jsme použili 5 druhů ječných sladů a 3 druhy chmele. Skladba chmelů zajištuje nižší hořkost, která dává vyniknout praženým sladům, typickým pro tento styl. Při procesu zrání pivo leželo na dubových hoblinách, které umocnily sladovou chuť a doplnily ji o lehkou vanilkovou vůni.
 Obsah alkoholu 6,9%

Black Ale 14° H1 (8)


Tento speciál voní po pražených sladech a v chuti se objevuje káva a jemná hořkost, kterou pivu dodávají čtyři americké chmely. Střední říz a dobrá pitelnost, to je naše 14% Black Ale.
Obsah alkoholu 5,7 %. EPM: 14 %.

Jarní Ale 12° H1 2020 (8)


Světlé svrchně kvašené nefiltrované plné pivo typu ALE. Druhý náš letošní speciál na samém začátku jara je „single hop 12 ALE“ vyšší hořkost, plnější tělo se středním řízem je doplněno o tóny připomínající meruňky a broskve právě díky chmelu Comet.
EPM 12,5%
Obsah alkoholu: 5,1% obj
 
Malinový speciál 8° H1 (8)
 
 
Spolupráce sládků Trauntemberk + Hostivar.
Pivní styl: Berliner Weisse
Svrchně kvašené pivo stopíkem pšeničného sladu
Vyšší kyselost, použit sorbet z malin
obsah alkoholu 3.4 %
 
American Pale Lager 12° H1 (8)
 
 
Jedná se o spodně kvašené pivo, do kterého jsme po hlavním kvašení na spilce přidali chmely Amarillo a Centenial. V této fázi výroby nepřecházejí téměř žádné hořké látky ze chmelu do piva, ale zintenzivňuje se aroma, které nám tyto chmely způsobují, konkrétně tóny květin, citrusů a bylin.
 
Jarní Ale 12° H1 2021 (8)
 

První jarní den připadá až na sobotu, ale náš jarní speciál si můžete koupit již dnes 🤩
Letos jsme pro Vás připravili Jarní ALE 12 🍻 Jedná se o světlé svrchně kvašené nefiltrované plné pivo typu ALE. Vyznačuje se vyšší hořkostí a plnějším tělem se středním řízem. Pivo je chmelené dvěma novozélandskými chmely, které dodávají pivu nádech citrusů a tropické maracuji.

 Ostružinový speciál 8° H1 (8)

 

Na letošní léto jsme uvařili osvěžující Ostružinový kyseláč. Jedná se o svrchně kvašené pivo s větším podílem pšeničného sladu, nižším alkoholem a vyšší kyselostí vytvářenou řízeně pomocí ušlechtilých bakterií. Jemnou hořkost žateckého poloraného červeňáku překrývá chuť ostružin, které se ve formě pyré přidávaly po hlavním kvašení. Tento styl je označován říká Berliner weisse. Na zdraví!

 Martinský Ale 14° 2021 H1 (7)

 

Uvařili jsme pro Vás náš tradiční speciál – Martinská 14, který je ode dneška na čepu H1 i H2 🍻 Jedná se o světlé svrchně kvašené silné pivo typu ALE. Každý rok toto pivo vaříme s jinými chmely, takže není nikdy stejné. Letos jsme použili německé chmely Bararia Mandarina a Huell Melon. Tyto chmely dodávají pivu vyšší hořkost a v chuti se objevují tóny citrusových plodů, jahod a vodního melounu.  

Obsah alkoholu: 6,3 % obj. EPM: 14 %

Vánoční speciál 16° 2021 H1 (8)

 

Jedná se o světlé svrchně kvašené silné pivo IPA (India Pale Ale), vařené z pěti druhů ječných sladů a tří druhů chmele. Chmely byly použity dva americké (Ekuanot, Columbus) a jeden australský (Galaxy).   

 Stupeň hořkosti: 55 Obsah alkoholu: 7,5% obj.

Jarní Ale 12° 2022 H1 (8)


 🌾🍺
Jedná se o světlé svrchně kvašené nefiltrované plné pivo typu ALE. Vyznačuje se vyšší hořkostí a plnějším tělem se středním řízem. Pivo je chmelené dvěma novozélandskými chmely, které dodávají pivu nádech citrusů a tropického ovoce. 
 
Čarodějnická 12° H1 (8)
 
 
🍺🧙‍♀️  Jedná se o svrchně kvašené nefiltrované plné pivo pšeničného typu. Kromě pšeničného sladu obsahuje i čokoládovou pšenici. Pivo má polotmavou barvu a jemné aroma s nádechem banánu, hřebíčku, vanilky a citrusu.
 
Borůvkovo-limetkový kyseláč 9° H1 (7.5)
 

 
🫐 🍋 Kyseláč na čepu! Na letošní léto jsme pro Vás uvařili osvěžující borůvkovo-limetkový kyseláč 🤩 Jedná se o svrchně kvašené pivo s větším podílem pšeničného sladu, nižším alkoholem a vyšší kyselostí vytvářenou řízeně pomocí ušlechtilých bakterií. Jemnou hořkost žateckého poloraného červeňáku překrývá chuť borůvek a limetky, které se ve formě pyré přidávaly po hlavním kvašení. 
 
Pšeničná IPA 12° H1 (8)
 

 🌾🤩 
Přijďte ochutnat novinku oplývající typickým banánovým aroma. Kombinací klasické bavorské pšenice a více chmeleného India Pale Ale stylu vzniklo pivo Wheat IPA neboli pšeničná IPA. Základem tohoto piva jsou plzeňský a pšeničný slad v poměru 1:1 a pět amerických chmelů.  Přijďte si s námi připít tímto naším pšeničným speciálem, který najdete na H1 a H2. Na zdraví! 🍻💪
 
 Hostivar 10° Zelený chmel H1 (8.5)
 
 
Světle spodně kvašené výčepní pivo za studena chmelené zeleným chmelem je dalším letošním speciálem. Pro tento speciál jsme použili odrůdu žateckého poloraného červeňáku. Jedná se o nejznámější a nejpoužívanější chmel u nás v České republice. Od roku 2014 je to podruhé, co jsme použili čerstvý chmel pro vaření piva. Intenzivní aromatické látky z čerstvého chmelu přešly do piva, kde dodaly jemné chmelové až trávové tóny.  
🍺 EMP 10 % 🍺 obsah alkoholu 4,1 %
 

Vánoční Golden Ale 18° H1 (8)

 

Uvařili jsme silné svrchně kvašené nefiltrované pivo s výrazně zlatavou barvou, plnějším tělem a vyváženou hořkostí. Jeho sílu doplňují jemné tóny citrusů a květin, které do piva přecházejí z amerických chmelů Centennial a Amarillo.

Hostivar / Most Porter 21° H1 (8)

 

Mostecký Porter je tmavé silné svrchně kvašené pivo se stupňovitostí 21 % a obsahem alkoholu 9,2 % obj.  

Při jeho výrobě bylo použito osm druhů sladů a pouze jeden chmel Goldings.

 

Hostivar jednochmel 10° H1 (7)

 

Že jeden chmel pivo nedělá? Omyl! Protože letos slavíme 10 let od otevření pivovaru H1, budeme právě a jedině tam celý rok vařit lehkou jednochmelovou ALE desítku. Každá várka bude z jiné chmelové odrůdy, jako první máme na čepu i v petkách Amarillo. Bude se ale jednat o limitované edice, tak nezaspěte na startu a přijďte na jedno třeba hned, jak zvolíte prezidenta!

Valentýnský speciál 12° H1 (8)


 ❤️
Představujeme vám náš valentýnský speciál, který jsme uvařili společně s našim spřáteleným pivovarem Pivovar Spojovna.  ❤️ Jedná se o světlé svrchně kvašené nefiltrované plné pšeničné pivo 12 White IPA. Tento poměrně nový styl piva vznikl spojením tradičního belgického Witbieru s americkými aromatickými chmely. Nesladovaná pšenice tomuto pivu dává lehce zakulacené tělo a chmel Citra do piva vnáší hořkost s výrazným citrusovým aroma. To celé je podkresleno koriandrem, heřmánkem a pomerančovou kůrou.

Hostivar jednochmel Barbe Rouge 10° H1 (7.5)

Pokračujeme na H1 v pivním desítkovém maratonu k výročí 10 let Hostivaru! 🍺 V pořadí druhý výroční speciál Barbe Rouge z francouzského chmelu v sobě nese jedinečné aroma s tóny sladkého červeného ovoce-jahody, maliny, třešně, rybíz a nádechem růže. Jedná se o světlé svrchně kvašené nefiltrované výčepní pivo typu ALE. Stavte se k nám „na jedno“ 🍺 Opět se jedná se o limitovanou edici v omezeném množství.

Hostivar jednochmel Callista 10° H1 (8)


Třetí desítkou v řadě je jednochmel Callista. Tento výroční speciál s německou odrůdou chmele má výrazné ovocné aroma meruňky, malin a grepu.

Hostivar kyseláč H1 (8)

 

V letošním roce jsme díky rekonstrukci pivovaru H1 nestihli uvařit Letní kyseláč, proto jsme se domluvili s naším spřáteleným pivovarem Trautenberk a pár soudků jsme si od nich koupili.  Jedná se o svrchně kvašené pivo s větším podílem pšeničného sladu, nižším podílem alkoholu a vyšší kyselostí. Ta je vytvářena řízeně pomocí ušlechtilých bakterií. Jemnou hořkost žateckého poloraného červeňáku překrývá chuť lesního ovoce, a to lesních jahod, borůvek a ostružin, které se ve formě pyré přidávaly po hlavním kvašení. Tomuto stylu se říká Berliner weisse.  Přijďte se k nám osvěžit! Dejte vědět, jak Vám chutná.

Hostivar jednochmel Galaxy 10° H1 (7.5)

 

Na čepu H1 můžete ochutnat jednochmel Galaxy! Tato v pořadí šestá výroční desítka je z australské odrůdy pěstované v oblastech Tasmánie a státu Victoria. Jedná se o chmel s vysokým obsahem hořkých látek. Přijďte si vychutnat tento speciál s aroma citrusů a tropického ovoce s velmi silnou intenzitou. 🍺🍋

Hostivar Hüell Melon 10° H1 (7.5)


 🍺
Sedmou desítkou letošního roku je Hüell Melon. Hüell Melon je nová odrůda chmelu vyšlechtěného v Německém institutu Hüell z amerického chmelu Cascade. Tento chmel dodává pivu lehký nádech ovoce, vodního melounu nebo jahod. Svou jemností se hodí do letních lehkých piv jako je naše desítka.

Hostivar Gose 10° H1 (7)

 

Svrchně kvašené pivo s vysokém podílem pšeničného sladu...
Do piva jsme přidali rozmarýn, tymián, sůl bez jodu + limetková kůra (45kg limetek)
 

Hostivar medová 13 (2023)° H1 (7)

 

Ode dneška vysíláme na čep naši Medovou 13. 😎 Jedná se o světlé svrchně kvašené nefiltrované silné pivo s přidaným květovým medem. Pivo bylo jemně chmeleno žateckým poloraným červeňákem, aby nevystupovala hořkost, ale sladká chuť květového BIO medu.  Přijďte si osladit den! 🍺🍯

Hostivar dubová 13° H1 (8)


 
Klasická třináctka, ovšem tentokrát zrající 2 měsíce v dubových sudech...

 

Hostivar jednochmel Idaho 10° H1 (8)

 


Na čepu H1 vyšla naše osmá desítka Idaho 7! Jedná se o poměrně novou americkou odrůdu chmele. Tento výroční speciál má pikantní mandarinkovou příchuť, která připomíná marmeládu. Jeho jedinečnost se projevuje příjemným bylinným charakterem, který se snoubí s citrusy a dodává jemnou příchuť čaje Earl Grey. 🍺 🍊

Hostivar jednochmel Mozaic 10° H1 (6.5)


Ale svrchně kvašený s americkým chmelem Mozaic...


Pivovar H2


H2 byl otevřel veřejnosti ve zkušebním provozu dne 7. dubna 2017.
Budova pivovaru vypadá docela podobně jako Hostivar jednička – při příchodu vás uvítá v nerezová varna za prosklenou stěnou. Jsou tu ale rozdíly – barevně je budova výraznější a u vchodu naleznete drive-in s prodejním okénkem. I restaurace uvnitř vypadá trochu jinak – je dvoupatrová, bez rozmístěných přetlačných pivních tanků jako v H¹. V současnosti funguje i venkovní zahrádka propojená s golfovým hřištěm. Na H2 vaří piva jiný sládek než na jedničce.

 Světlá 11° H2 (7,5)



 

Světlý spodně kvašený ležák s jemnou chmelovou vůní, střední plností a delším hořkým dozníváním. Pivo vyrobené ze dvou druhů sladů tradičním dvourmutovým způsobem, chmelené „na třikrát“. Hostivar 11° se vyznačuje vyšším řízem, hustou bílou pěnou a hlavně skvělou pitelností.
Obsah alkoholu: 4,5 %

 Světlý Ale H2 10° (8)



Pivní styl: American Pale Ale (Pale Ale, Ale) Sezónní (dostupnost): letní Pivovar: Hostivar (Praha, Česká republika) Obsah alkoholu: 4 % Stupňovitost: 10° Plato Kvasinky: svrchního kvašení Složení: tří slady a čtyři americké chmely

 Hostivar Black Ale H2 14° (7.5)




Obsah alkoholu: 5,7 % Stupňovitost: 14° Plato Kvasinky: svrchního kvašení Složení: čtyři americké chmely

 Golden Strong Ale H2 18° (7.5)




svrchně vašený speciál zlatavé barvy vařený kombinací pěti sladů a tří chmelů. Ve vůni převažuje květinové, lehce ovocné až kořeněné aroma.
Obsah alkoholu 7,9%, EPM 18,60%.

Hostivar 12° (7)


Polotmavý ležák s přídavkem karamelového sladu, který pivu dává jeho granátově červenou barvu. Karamel se objevuje také v chuti, kde se doplňuje s příjemnou hořkostí. Naše polotmavá 12° vzniká ze tří sladů a kombinací dvou českých chmelů.

Red ALE 14° (7.5)


Svrchně kvašený speciál jantarové barvy, vařený kombinací šesti sladů a tří amerických chmelů.

 Osmička 8° H2 (7)


Lehké, spodně kvašené pivo uvařené ze dvou sladů a chmelů s přídavkem německého chmele Polaris. Ten dává Osmičce nejen hořkost, ale také mírně chladivé aroma zvýrazněné marockou mátou, kterou jsme přidali do ležáckého tanku.
Obsah alkoholu : 3,1%

MedAle 14° H2 (8.5)


U příležitosti oslav 950. výročí od první zmínky o obci Hostivař v Kosmově kronice jsme pro vás uvařili speciální světlou čtrnáctku s jemnou medovou chutí. Jedná se o limitovanou edici pouze 1600 litrů.
Je to svrchně kvašené pivo, vařené ze třech druhů sladů infuzní metodou rmutování, chmelené českým chmelem, kvůli jemné ale vyšší hořkosti, která ovšem nepřebíjí nádech květového medu, který jsme přidali do tanku po hlavním kvašení.
Obsah alkoholu je 5,8% obj., EPM 14,4.

Pšenice 12° H2 (8.5)


Pšeničné pivo bavorské typu. Do tohoto piva jsme dali z padesáti procent slad pšeničný a chmel jsme zvolili žatecký poloraný červeňák. Speciální typ kvasnic dotváří tóny banánu a hřebíčku.

Medová 13° H2 (8)


Svrchně kvašené pivo, vařené ze třech druhů sladů infuzní metodou rmutování. Chmelené českým chmelem, kvůli jemné ale vyšší hořkosti, která ovšem nepřebíjí nádech květového medu, který jsme přidali do tanku po hlavním kvašení.
 Obsah alkoholu 5,5%

Martinská Ale 14° H2 (8.5)

 
Světlé svrchně kvašené silné pivo typu Ale, již tradiční speciál ke svátku všech Martinů. Každý rok toto pivo vaříme s jiným chmelem, takže nikdy není stejné. Letos jsme použili pouze chmel Comet. To znamená, že se jedná o tak zvaný "single hop" tento chmel dává pivu vyšší hořkost a v chuti se objevují tóny citrusových plodů.
Obsah alkoholu 6,3%

H-nealko (7)
 
 
Rozhodně zajímavé nelkoholické pivečko s chutí pšeničky...


 

 
 
 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat