neděle 30. července 2017

Pivovar Zichovec - Louny




Rodinný pivovar ZICHOVEC jsme založili v roce 2012 a pivo se zde vaří od června téhož roku. Impulsem byla nespokojenost s chutí unifikovaných produktů nadnárodních pivovarů a svou roli sehrály také kořeny a vzpomínka na prapředka, zichoveckého rychtáře Krahulíka, který provozoval vyhlášený zájezdní hostinec v Panenském Týnci.
Pivovar uvařil v roce 2015 850 hl piva, většina se vyčepuje a prodá přímo v Zichovci. Rostoucí zájem nás postavil před rozhodnutí, zda si nadále užívat vyšší poptávky nebo jít do rizika a výrobu a sortiment rozšířit.
Od 12. prosince 2016 je otevřena nová podniková prodejna v Lounech, kde bude nabízet lahvové, sudové a čepované pivo, jak z produkce pivovaru v Lounech, tak i ze Zichovce.
V současnosti je veškerý sortiment právě v Lounech a k dispozici je také pivní bar, kde mají vetšinou na čepu 6 druhů piveček.

adresa: 5. května 2789, 440 01 Louny



Krahulík 12° lahvové (8.5)


Klasický spodně kvašený dvanáctistupňový ležák plzeňského typu je vařený dvourmutovým způsobem z nejkvalitnějších moravských sladů. Chmelený je celosvětově známým Žateckým poloraným červeňákem. Příjemnou hořkostí nutí znovu k napití.

Krahulík 12° (9)


Barva je světle zlatavá se stabilní smetanovou pěnou. V chuti sladově peprné až bylinné. Příjemné sladové doznívání. Vynikající dvanda, která mě jinde až tak neoslovila ovšem zde opravdu stála za to.

Krahulík 10° (7)


Plzeňské slady a žatecké slade vytvářejí charakter tohoto piva. Střední prokvašení dodává pivu potřebnou plnost a pitelnost.

Tuchlovák 11° (7.5)


To se tak sešly dva spřátelené pivovary MÁŠA a ZICHOVEC u jednoho stolu a mnoha piv na Jarní ceně sládků. Vymysleli tam, že by se mohlo společně uvařit pivo pro pivní festival v Tuchlovicích. No a dnes Zichovec, Máša a festival team uvařili na Zichovci kooperační TUCHLOVÁK 11°. Jinak moc příjemně pijící pivečko bylinné chuti a střední hořkosti.

Robin Ale 12° (7)


Pivo ve stylu American Pale Ale, které v Zichovci vyladili tak, aby vynikly pryskyřičné tóny chmele. Z tohoto důvodu byly použity odrůdy , které obsahují více pryskyřic a doplněné byly ovocnou Citrou. U tohoto piva se dá vydržet sedět celý večer.

Nectar of Hapiness 17° (8.5)


Tento nektar ve stylu New England IPA je vlastně povedená NEIPA Citra, která zmizela z regálů před nedávnem. Tato vám doslova vyčaruje úsměv na tváři. Sametové tělo je doplněno střední hořkostí a krásným aroma citrusů, manga a tropických plodů. Pro svoji sílu je extrémně pitelné.


!turistika!

 !turistika!

Žádné komentáře:

Okomentovat