úterý 11. června 2019

Pivovar Ogar

Pokud zavítáte do malebné vesničky Kunčice pod Ondřejníkem, nenechte si ujít návštěvu místního minipivovaru. Najdete ho hned u železniční stanice a při posezení u zdejšího piva a lahodných pokrmů vám nabídne i příjemný bonus - krásný výhled na Ondřejník. Pivovar se mimo jiné pyšní i oceněním Nejlahodnější pivo 2017 turistické oblasti Beskydy-Valašsko.  Historie pivovaru nesahá tak daleko - první várka kunčického piva se zde uvařila podle receptu brněnského Richarda v únoru 2016. O necelý rok později se zde otevřela hospůdka s krásným výhledem na Ondřejník i na vrchol Skalka ve které si můžete vychutnat nefiltrovaná a nepasterovaná piva si společně s dobrotami z místní kuchyně.
2015/01 Prodáváme pivo z brněnského minipivovaru Richard v Moravskoslezském kraji. ●2015/02 V Kunčicích pod Ondřejníkem jsme objevili na krásném místě zchátralou budovu Kina. ●2016/01 Pořizujeme budovu bývalého Kina a přestavujeme sál na pivovar. ●2017/01 Otevíráme stylovou Pivovarskou hospůdku s nádherným výhledem na Ondřejník. ●2017/02 Vaříme piva podle Richarda a přidáváme více a více vlastních receptů. ●2018/02 Měníme se na pivovar Ogar – značku piva, které si vychutnáme spolu.


Ogar 11° (8)


Patronem tohoto piva je Martin, náš sládek – nadšený pro své řemeslo. Tento ležák je jeho zatím nejúspěšnější a Martin o něm říká: „Ogar jedenáctka se vyznačuje příjemnou a výraznou sladovou chutí. Jeho vyvážená chmelová hořkost ještě dlouho po napití ulpívá na horním patře. Je ideálním nápojem k zapití tradičních českých a moravských pokrmů.

Ogar 12° (8)


Patronem tohoto piva je Petr, majitel Brněnského pivovaru Richard. Petr jej poprvé uvařil již v roce 2004 a říká o něm: „Ogar Dvanáctka vyniká zlatavě chlebovou barvou a oproti klasickým ležákům plzeňského typu lehce nižší hořkostí. To má za následek zvýraznění sladové chuti. Doporučuji ho klasikům k pochutání.

Enigma APA 11° (8.5)


 Skvělej osvěžující jarní speciál velmi chutnal...


Medový speciál 15° (7)


Patronem tohoto piva je Martin, zakladatel pivovaru v Kunčicích pod Ondřejníkem. Je to jeho nejoblíbenější pivo a říká o něm: „Tento spodně kvašený speciál obsahuje nejkvalitnější beskydský med, který mu propůjčuje nezaměnitelnou sladkou chuť snoubící se s lehkou hořkostí žateckých chmelů. Pochutnají si na něm především naše milované.
jinak na fotce vpravo...

Milk stout 14° (7.5)


Patronem tohoto pivního klenotu je Jirka, náš druhý sládek. Milk Stout je první pivo, které u nás uvařil a Jirka o něm říká:  Tento speciál se vyznačuje spojením plné, krémově nasládlé chuti spolu s typicky stoutově kávovou, způsobenou použitím praženého ječmene. Přidali jsme také laktózu a ovesné vločky pro uhlazení celkového projevu piva. Hodí se zejména k čokoládovým dezertům jako brownies, sacher dort apod.

IPA 14° (7.5)


Celkem povedená IPA s jemnou vůni a chuť exotických citrusových plodů.

!turistika!




Žádné komentáře:

Okomentovat